Met mijn blog ga ik nu wel al een tijdje mee. Inmiddels zijn we al zo’n 500+ aan blog posten verder. In 2016 begon ik er mee en had er gelukkig al gelijk voor gekozen om het lekker persoonlijk te doen. Ik wilde mij zelf en andere kunnen laten huilen, zo persoonlijk moest het zijn. Een persoon die vreselijk dyslectisch is, wilde even proberen om zijn gevoel via woorden in een ander te plaatsen. Nooit gedacht dat het zo lang zou duren, maar we zijn er nog steeds. Nu na die drie jaar ben ik YouTube er gezellig bij gaan doen. Een plek waar ik normaal mijn mening over seks en drugs geef, maar nu eens een verleden verhaal vertelde. Had een paar reacties verwacht, maar eigenlijk niet dit.

Ik besloot tegen de deur van mijn muziekkamer te gaan zitten en mijn verhaal te vertellen. Het kleine jongetje was weer even terug op de plek waar hij 8 jaar geleden zat. De trillingen moesten over mijn lijf lopen, het gevoel moest terugkomen en de locatie moest ik kunnen schetsen. Toen dat er allemaal was, zette ik mijn camera aan. In plaats van een persoonlijke blog, zou dit mijn persoonlijkste video ooit worden. De woorden vlogen er uit en met een kleine na trilling stond ik weer op. Het gevoel was weer echt puur. Net zo puur als toen.

Snel zetten ik het op mijn pc, luisterde het na en knipte alleen het begin en het einde kloppend. De video was perfect. Achter dit product stond ik achter en hier zou ik een traantje van kunnen laten. Waarschuwde de mensen online alvast dat er eindelijk weer een hele persoonlijke ding zat aan te komen.

Bij persoonlijke dingen hoop ik altijd gewoon één iemand te bereiken die het even nodig had en verder maakt het niet zo zeer uit. Dat zie je vaak dan ook weer terug. Het ene persoonlijke wordt enorm opgepikt en het andere wordt niet eens gezien. Dit was de eerste keer dat mensen mijn blik zouden zien en het slikken zouden kunnen horen. Geen 1 seconde zou mijn blik van hun ogen afwijken. Ik moest en zou je vanaf seconde 1 in het verhaal zuigen en jouw op mijn plek neer zetten. De plek waar ik als kind van 8 jaar zat.

De video staat nu zo’n twee dagen online. Van allemaal verschillende kanten krijg ik reacties. Op mijn werk wordt ik aangesproken, online door bekende maar ook onbekende en even een whatsappje. Voor mij was er niet zoveel anders, want ik zit er de afgelopen 3 jaar zo bij. Een kaarsje aan, licht uit en een glas water naast mijn toetsenbord. Deze reacties lieten mij zien wat een blik en een geluid bij iemand teweeg kan brengen. Een gemeende slik, kan 3 keer zo hard aankomen dan de puurste woorden.

Ik zou het eerst alleen bij dit verhaal laten, maar ik denk dat ik dit niet zomaar voorbij kan laten gaan. Waarschijnlijk woord dit gewoon mijn tweede serie op mijn YouTube kanaal. Een serie waar ik blog verhalen nu ook op beeld ga vertellen, maar ook waar ik de verhalen ga vertellen die ik hier nog niet kon vertellen. Één ding is zeker. Het onderduikverhaal komt in ieder geval weer bovenwater. We gaan weer persoonlijke dingen maken. Iets wat ik het liefst doe en ook het beste qua verhalen.

Fabian van der Gijze
Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Echt heel tof om te zien wat een persoonlijke video kan doen

  1. Ik had je al laten weten hoe ongelooflijk dapper ik het vond, maar ook mooi. Juist die puurheid en oprechtheid. Het gaf een gevoel van het zelf meebeleven, het voelen. En er zijn niet veel die dat kunnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.