Voor je ga beginnen  met het lezen van deze blogpost wil ik nog iets zeggen en benadrukken. Ik ben nog nooit zelf echt gepest of zelf mee gedaan aan het gepest. Misschien komt dit mee door mijn reactie. Natuurlijk hebben mensen het wel eens geprobeerd om te doen. Ik was behoorlijk dik en had een verschrikkelijke bril. Mijn reactie vermogen is erg snel en kan heel snel improviseren. Dit heeft vaak geleid dat iemand zelf voor schud stond en/of gelijk stopte. Wel zie ik het helaas te vaak gebeuren. Dat gezegd hebbende wens ik je veel plezier met het lezen. Ben benieuwd naar jullie meningen.

In mijn dagelijkse leven kijk ik heel vaak om mij heen. Als ik ergens ben en er gebeurd iets dan zie ik dat vrij wel direct. Daar door zie ik vaak leuke dingen, maar ook heel veel narigheden. Dit kan zo wel online als offline zijn. Zelf heb ik nog nooit mee gemaakt dat iemand echt heel erg werd gepest door een grote groep. Wel heb ik het al vaak op genomen voor iemand die werd gepest. Sommige mensen zie je vaak mee kijken of lachen. Als ik dat zie gaan echt de rillen over mijn lijf. Ik vind het zo schofterig. Vaak zegen mensen dan dat ze bang zijn dat ze zelf worden gepest. Ik krijg liever zelf ook een klap dan dat  ik iemand helemaal in elkaar ziet worden getrapt of verbaal  helemaal gekleineerd. Misschien zorgt het er inderdaad niet voor dat je zelf populair woord bij zulke mensen, maar wil je dat nou echt.

Online zie je het tegenwoordig helemaal erg worden. Mensen kennen elkaar helemaal niet, maar schelden de ander wel helemaal uit, omdat die gene bijvoorbeeld blauw haar heeft. Ik vind blauw haar te gek bij iemand. Zelf ben ik er veel te schijterig voor en zal ik het waarschijnlijk nooit nemen. Dat mensen het durven vind ik juist echt vet. Heel vaak staat het de gene ook nog eens super mooi.

Vaak hoor je ook dat het ontstaat uit jaloezie. Dat snap ik al helemaal niet. Dan ga je toch juist je best doen om bijvoorbeeld het zelfde te kunnen doen of ga juist met de gene praten om zelf ook beter te worden. Nee, je gaat de ander lekker pesten, omdat je het hem of haar niet gun.

Mensen snappen vaak niet wat de gevolgen er van kunnen zijn. Als iemand het niet meer trek en een beslissing maak. Hebben ze er in eens spijt van. Het enige wat er dan over blijf is een afscheidsbrief en een hoop verdriet. Ik denk graag na over denk. Zo ook over dit onderwerp. Ik vroeg mij af wat het mensen nou zelf echt op brengt. Het enige paar dingen die in mijn op kwamen zijn: ze worden zelf niet gepest, ze worden soms populairder. Veder kwam er niet zo veel in mij op. Zijn deze twee dingen nou echt de moeitewaard om een leven kapot te maken.

Vaak beseffende de pestkoppen het zelf ook niet. Als ze het bijvoorbeeld door een tv programma terug zien wat ze hebben gezien krijgen ze ineens schuld gevoelens. Je kan toch wel een beetje beseffen wat te vergaat. Een kleine pesterijtje kan, maar je weet het verschil toch wel.

Als ik een film of een liedje hoort over dit onderwerp raak het mij altijd zo erg. Waarom moet het nou nog steeds zo’n groot ding zijn in deze maatschappij?

http://https://www.youtube.com/watch?v=UySVTcCH094

Als je eerlijk kijk naar je zelf. Heb je dan wel eens iemand heel erg gepest of ben je er zelf heel erg gepest. Als je heb gepest en je wilt er iets over kwijt. Wil ik je heel graag vragen waarom je het deed. Als je ben gepest en je wilt er iets over kwijt. Wil ik je ook iets vragen. Hoe ben je er mee om gegaan en is het op gehouden. Hoor graag van jullie.

 

Fabian van der Gijze

 

4 gedachten over “Pesten, Kleineren, belachelijk maken en dit met een grote groep doen

  1. Ik ben in de brugklas gepest door, voor mijn gevoel, de hele klas. In de 2e klas ook nog een beetje. En eigenlijk ben ik er gewoon niet mee om gegaan. Ik werd er nog stiller door dan ik al was en mn zelfvertrouwen was gezakt tot het dieptepunt. Ik heb nooit een super goed zelfbeeld gehad maar de laatste tijd gaat het wel steeds beter. Ook sinds ik mijn eigen blog gestart ben:)) wel echt goed dat je hier aandacht aan geeft!
    Judith van Harten onlangs geplaatst…Positieve PLUSpuntenMy Profile

    1. Vind het altijd erg belangrijk over zulke onderwerpen te praten en te bloggen. Misschien helpt het iemand of laat het iemand na denken. Wat naar dat je vroeger zo erg gepest ben. Gelukkig help je blog je met meer zelfbeeld te krijgen.

  2. Ik werd vroeger wel gepest en ik denk het misschien stiekem invloed heeft op mijn latere leven. Maar het is niet echt een opmerkelijk belangrijk punt voor mij. Wel vind ik pestgedrag niet kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.