Het mag dan twee jaar geleden zijn, maar ik weet het nog als de dag van gisteren. Een kleine jonge die zich zo erg verveelde tijdens zijn opleiding dat die op zich heen ging kijken. Een lange tijd had ik mij al ingeschreven bij figuratieforms. Eigenlijk voor de grap reageerde ik uit het niks op een oproep van GTST. Het programma waar ik al zo’n 10 jaar non stop naar keek. Een dag later werd ik geboekt en moest ik ineens vrij regelen bij mijn stage. Deze dag werd een mooie start van een droom waar ik momenteel nog steeds hard aan werk. 20 september blijft mijn dag.

https://www.instagram.com/p/BKaW2DHBXvT/?hl=nl&taken-by=fabiangijze

Het figureer verhaal van die dag kan je hier al lezen, dus laat ik dar niet weer een hele blog aan wijden. Al blijft deze klus wel een speciaal plekje in mijn hart houden. Het was echt gewoon het begin van mijn droom. Ik was bezig met een opleiding op het financiële gebied. Accountant was de doel die ik voor ogen had. Niet dat ik het echt leuk vond ofzo. Nee, zeker niet, maar ik was gewoon uit op het geld. Daar kan ik gewoon heel eerlijk over zijn, daarnaast heb ik het geluk goed met getallen te zijn. Een diploma halen door niks te doen en er later ook nog eens veel geld mee te kunnen verdienen. Hé wie wil dat nou niet hé. Nou ik kwam er al snel achter dat ik dat dus niet wilde. Mijn klas was echt ruk en ik verveelde mij dood. Dit was dus echt niet wat ik wilde. Mijn stage vond ik top, maar dat kwam ook meer door de collega’s en de vergoeding.

https://www.instagram.com/p/BKk7bWwBRT5/?hl=nl&taken-by=fabiangijze

Naast mijn stage en opleiding ging ik ineens zoveel mogelijk opdrachten erdoorheen knallen. Elke leuke klus die ik kon aannemen nam ik aan. Zo schreef ik mij gewoon in bij alle castingbureaus die ik maar kon vinden. Het is zo erg dat ik nu niet eens meer weet waar ik eigenlijk allemaal ben in geschreven. Het werden er gewoon te veel.

Bijna twee jaar lang heb ik dit non stop volgehouden. Op school had ik voor ene regeling gezorgd. Wanneer ik een leuke klus kon regelen, dan kreeg ik direct een verlof dag. Mijn stages waren er gelukkig ook altijd wel chill mee. Dat geluk had ik gelukkig wel met mij mee. Zo maakte ik een deal met mij zelf. Ik moest minimaal 1 a 2 keer geboekt worden per maand. Zo zou mijn C.V. up to date blijven. Ook legde ik er veel geld voor opzij. Wat ik verdiende investeerde ik weer in mij zelf. Geboekt worden is leuk, maar je moet natuurlijk ook beter worden. Ik wilde niet alleen maar geboekt worden voor langs loop klussen. Nee, ik wilde ook het grote werk. Zo boekte ik veel workshops en besloot ik een zaterdag opleiding te volgen.

Door deze investeringen kwam ik bij de grootste castingbureau van Nederland uit en werd ik uitgenodigd voor meerdere castingoproepen. Het gene wat ik met al die opdrachten wilde bereiken. Tijdens deze periode vond ik het enorm lastig om mij opleiding te blijven volgen. De twee werelden verschilde zo enorm veel van elkaar. Zo had ik een droomwereld gecreëerd en leefde ik ook in een enorm saaiewereld. Dankzij mijn moeder en de mogelijke schuld heb ik de drie jaar toch vol gehouden. Ik wilde gewoon zo snel mogelijk toe werken naar mijn tussenjaar. Het jaar waarin ik echt zou gaan knallen.

Zoals je misschien al een keer heb gelezen leef ik momenteel in mijn tussenjaar. Het jaar waarin ik echt vol voor dromen wil gaan. Zo kon ik binnen twee weken al direct terecht bij Utopia 2. Een stage die tot september zou duren, maar uit eindelijk een fulltimebaan werd tot mei 2019. Ik koos ervoor om die kans gelijk aan te pakken. Connecties opbouwen en eens kijken wat er achter de schermen te bleven was. Nu krijg ik soms wel eens de vraag of ik het acteren/figureren niet enorm mis. Heel eerlijk kan ik daar ja opzeggen. Ik heb iets opgebouwd, waardoor ik momenteel veel opdrachten door krijg, maar nu even niet kan aan nemen. Dat doet soms een beetje pijn, maar nog niet te veel. Ik geniet daar te veel van mijn baan voor. Misschien kan ik ernaast soms toch nog even geboekt worden, maar nu kies ik even voor dit. Vastigheid en een enorme lach.

We gaan zien waar het eindigt!!!

 

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Precies twee jaar geleden werd ik voor het eerst geboekt

  1. Een fantastische intrede in dit mooie wereldje. De manier waarop je er telkens weer over spreekt, spreekt boekdelen. Alleen iemand die echt passie heeft, dat heb je, kan dat zo uitstralen in woorden van dankbaarheid. Dat je met deze 20 september meer van dat soort speciale data mag creëren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.