rundfunk jachterwachter

Momenteel draaien er geloof ik drie nieuwe films, waaronder Rundfunk Jachterwachter. Rundfunk kan ik normaal gesproken meestal wel waarderen. Ja oké soms is het inderdaad gewoon kut, maar dat hoort er een beetje bij. Alleen tijdens de film Rundfunk Jachterwachter had ik soms wel echt dit is te kut. Niet meer zo kut dat het nog leuk bleef. Nu was ik naar deze film wel weer eens een keertje met een goede vriendin gegaan. Die vond het volgens mij wel wat beter dan wat ik er zelf van vond. Misschien is het dus ook wel echt persoonsgebonden.

Het verhaal zelf

In Rundfunk Jachterwachter zit wel zeker een verhaallijn. Niet de allerbeste, maar hij staat wel degelijk. Alleen sommige momenten had ik wel echt zo iets van mmm klopt dit wel of is dit niet te ver gezocht. Normaal gesproken vind ik een verhaallijn juist steeds beter worden, alleen bij Rundfunk Jachterwachter had ik het helaas juist andersom. Ik ging juist steeds meer denken van wtf. Zoals we wel gewend zijn van Rundfunk zoeken ze altijd de lijnen op van wat wel kan en wat niet kan. De grofheid kon ik zeker aan in deze film alleen voor mij werd het gewoon steeds minder geloofwaardig. Nou moet ik wel eerlijk toegeven dat het wel echt creatief gemaakt was en knap gemaakt aangezien alles bijna op 1 locatie zich afspeelde. Dat moet je de jongens toch mee geven, alleen ja dat maakt de film soms alleen niet veel beter.

Het recyclen van acteurs

Één ding vind ik wel echt tof aan Rundfunk Jachterwachter. Ze hebben veel de zelfde acteurs gebruikt als in de serie Rundfunk zelf. Is soms wel even schakelen, maar ik vind dat tof om te zien. Je straalt als maker toch uit, we staan achter onze mensen en ons product. Eerlijk is eerlijk, maar Rundfunk is natuurlijk wel echt een merk geworden. Dan vind ik persoonlijk dit soort dingen mooi om op te merken. Al kan dat misschien ook gewoon komen, doordat ik zelf ook acteer. Dan score je al snel ene puntje bij mij.

Wat maakte het voor mij net te kut

De grapjes kwamen bij mij persoonlijk vaak niet aan, maar daar kon ik nog wel door heen kijken. Alleen de ongeloofwaardigheid qua ongelukken, beweegredenen en gebeurtenissen vielen niet zo lekker. Het leek soms net een bij elkaar geraapt zooitje wat het er niet beter op maakte. Ik had zo erg gehoopt dat ze mij zouden over halen dat Rundfunk Jachterwachter niet kut was, maar de film bevestigde mij helaas alleen maar dat mijn voorgevoel klopte. Ik kreeg namelijk al die vibe bij het zien van de trailer.

Eindoordeel

Rundfunk Jachterwachter is zeker een film die je in deze periode kan bekijken. Alleen ik zou eerder een andere aanraden als je geen abonnement hebt op de bioscoop. Qua cijfer ga ik braaf mee met de 6.1 dan IMDb. Misschien zou ik lager hebben gezeten als ik die kleine pluspunten niet kon vinden, maar gun ze wel die voldoende voor de creativiteit

Fabian van der Gijze

YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.