Bijna iedereen van achttien plus zou dit herkennen. Als je echt heel rot voel pak je een goed glas gevuld met alcohol en/of je neemt wat drugs.  Heel vaak heb ik gehoord hoe lekker het de pijn even onderdrukt. Ik zeg expres gehoord, want ik heb nog nooit een druppel alcohol of een drugs benuttigd. Er gaat ook nooit een druppel alcohol bij mij naar binnen. Drugs zou ik echt niet weten. Onder professionele toezicht lijkt het mij wel eens interessant, maar goed daar gaat deze tekst niet over.

Mijn toevlucht is mijn toetsenbord. Mijn vingers vliegen als een bezetten over mijn toetsenbord. Eigenlijk hoef ik er niet over na te denken. De woorden staan er bijna al terwijl ik ze zelf net pas weet. Mijn verslaving en toevlucht is schrijven. Volgens mij ben ik één van de weinige extreem dyslexie die dit zie als verslaving, maar juist door het schrijven wordt alles  overzichtelijk en rustiger. Ik heb geen mentale afwijking of iets in die geest. Toch kan ik mij zelf helemaal gek maken met woorden en gedachtenissen. Als er iets gebeurd kan ik er uren, dagen, maanden en soms zelfs jaren over na denken. Zoals je zie vlucht ik dan vaak naar mijn toetsenbord. Het nadeel van schrijven is dat het niet verdooft. Natuurlijk kan je het beter aan, omdat je het er weer eens over heb, maar je bent er wel heel lang over na aan het denken tijdens het schrijven. Als je tien pilsjes naar achter heb gegooid ben je er wel even een avond van verlost.

Toch helpt schrijven mij enorm. Het geeft mij iets wat alcohol of drugs nooit zou geven. Die twee dingen geven je de dag erna een enorme kut gevoel. Schrijven geeft mij enorm veel liefde terug. Voor mij is het schrijven van een tekst heel normaal geworden en meestal heel makkelijk. Ik ben niet bang om mijn hart te luchten of mij zelf heel open te stellen. Ik doe dit met plezier en heel veel liefde. Andere zien mijn teksten heel anders dan ik zien. Soms bezorg ik mensen een traan in hun ogen en/of een hele diepen gedachtes. Bij dit soort teksten krijg je heel veel feedback. In mijn geval zijn deze berichten vaak enorm lief en mooi om te lezen.

Die berichten verdoven de pijn wel heel vaak. Als ik lees dat iemand door mijn geschreven tekst tranen heeft bezorgt weet ik dat die tekst perfect was. Je kan niet zomaar mensen raken. Je pakt met jou woorden de lezer vast en laat die persoon pas los aan het einde van de tekst. Ik zou heel eerlijk zijn. Door zulke reacties ga ik zelf huilen. Er zijn twee hele mooie dingen die mij kunnen laten huilen. Dat is muziek en hele lieve berichten. Veder huil ik echt bijna nooit. Soms zou ik het willen kunnen, maar het lukt simpel weg niet. Ik ben geen koude koelkast, maar juist heel gevoelig. Mijn knoop moet alleen eerst geactiveerd worden met één van mijn verslavingen.

Schrijven heeft mij echt een hoop dingen hoop geleverd, maar ook één groot ding afgenomen. Mede doordat ik zoveel schrijf is het uitgegaan. Toch deelde ik mijn gevoel met jullie door middel van schrijven. Dit soort dingen in mijn leven wil ik niet achter houden. Van mij mag iedereen het weten. Misschien klinkt het heel raar voor andere, maar het voelt als een soort plicht om het naar buiten te brengen. Normaal haat ik verplichtingen, maar dit vind ik juist een fijne verplichting. Waarom zou ik dingen achterhouden voor de wereld. Word er niet al veel te veel achtergehouden?

24 augustus 2015 zie ik echt als één van mijn mooiste dagen. Ik begon toen echt met mijn schrijf avontuur. Sinds die dag is er zoveel veranderd. Ik voel mij echt bevoorrecht dat ik mag schrijven voor jou. Schrijven geef mij gevoelens die ik nergens anders kan vinden. Sinds ik ben begonnen met schrijven valt alles veel minder zwaar. Nare dingen vinden een mooie plek in een mooie rij aan woorden, maar ook hele mooie dingen vinden die mooie plek. Het ene streept het andere weg. Het mag dan wel een serieuze verslaving worden die niet goed verdoofd, maar ik zou het nooit meer willen missen.

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.