Als je de Gran Canaria blog posten heb gelezen heb je vast door dat shoppen hier niet zo’n succes is. We wilde daarom heel graag naar Las Palmas de hoofdstad van Gran Canaria. Wij zitten helemaal in het zuiden en Las Palmas ligt helemaal in het noorden. Hierdoor is het veel te duur om er zelf per taxi heen te gaan. Heen en weer zouden we zo’n €140 euro kwijt zijn. Gelukkig konden we via Neckerman een excursie boeken naar Las Palmas.

Helaas na een hele slechte nacht ging de wekker alweer lekker vroeg. Helemaal nog suf deed ik mijn dingetje en liepen May en ik naar het ontbijt. Helaas weer geen pannenkoeken, dus ik ging dit keer maar voor drie broodjes bacon. Ik moest een hele dag overleven en in deze hitte kon je wel een goed ontbijtje gebruiken. Na het ontbijt gingen we de verzamelplek maar eens zoeken. We zouden opgehaald worden op een rotonde, want dat is hier gewoon heel normaal. Een rotonde is alleen heel groot en nogal rond. Dat werd weer eens lekker zoeken. Wij gingen maar weer op de zelfde plek staan waar wij ook werden op gehaald voor het duiken.

rontonde
bron: Google Maps

Ineens zagen we aan de andere kant een bus stoppen. May wilde er direct heen lopen, maar ik zat eerst nog eigenwijs te twijfelen. Gelukkig zijn we er toch heen gelopen, want het was wel onze bus. Wij natuurlijk de man in het Engels aan spreken. Direct werd er ons gevraagd of we nu al Nederlands waren verleerd. Direct werd ik blij, want hij sprak gewoon Nederlands. Aan zijn humor en accent te horen was het een echte Hagenees. Wat vind ik dat toch altijd relax en lekker klinken. Gewoon lekker plat.

Tijdens het rijden naar Las Palmas werd onze kennis weer groter gemaakt over het eiland Gran Canaria en liet hij bijzondere plekjes zien. Blijkbaar is hier een oud wildwest dorpje en is er een bocht waar elke dag wel weer toeristen op in knallen. Ook werd er uit gelegd wat het plan was. We zouden drie verschillende delen van Las Palmas te zien krijgen. Bij het eerste gebied kreeg je anderhalf uur de tijd om te shoppen, cultuur op te snuiven en een museum te bezoeken. Persoonlijk vind ik geschiedenis dankzij mijn lieve opa heel interessant, dus mijn keuze was niet zo heel moeilijk te verzinnen. Gelukkig leek het May ook interessant.

Onze reis gids liep me20160819_105632t alle museum mensen mee. Als hij mee liep was het namelijk voor de helft van de prijs. Persoonlijk hou ik daar erg van, dus van mij mocht hij wel mee lopen. Blijkbaar moet je hier alleen betalen als je 18+, dus uiteindelijk waren we maar €2 euro kwijt. May is namelijk nog een jonkie. Bij binnenkomst maakte je gelijk kennis met de twee huisdieren van het museum. Wat kunnen papegaaien een herrie maken. Ze pasten er wel echt bij. Het hele museum ging over Columbus en  tijdens zijn ontdekkingsreis heeft hij ze vaak genoeg over zien vliegen.

Er waren zo’n zeven kamers te vinden. In elke kamer zag je weer een ander tijdperk of een ander onderwerp. De eerste kamer vond ik zelf heel leuk om te zien. Hier in was zijn  kamer na gebouwd. Voor veel studenten zou het een leuke kamer zijn. Ik was er zelf ook jaloers op, want mijn kamer is echt heel klein. In elke kamer was ook een bak te vinden. Hierin zaten uitleg kaarten in het Duits, Spaans, Engels en Frans. Gelukkig wist ik er al wat van Columbus en is mijn Engels veel beter, dus ik begreep het ook een keertje. Het had wel iets weg van een Engelse leestoets. Dit keer alleen met een tekst wat ik zelf interessant vond. Mocht je van geschiedenis houden en/of ben je benieuwd naar het verhaal van Columbus dan is Casa de Colon zeker een aanrader. Vergeet alleen geen oordoppen mee te nemen om niet doof te worden door die twee vogels. Veder zal ik niks verklappen.

20160819_105249 20160819_105056

20160819_113510Ons museum bezoekje duurde maar een uurtje, dus we hadden nog even de tijd om rond te kijken. Als eerst kwamen we aan bij een gebouw met allemaal vlaggen. Volgens mij was het een ambassade gebouw. het plein er voor was heel groot en het was er lekker druk. We besloten er even te gaan zitten en de omgeving te verkennen. Tegenover ons zagen we een hele grote kerk. Het bleek alleen niet altijd een heilige gebouw geweest te zijn. Vroeger was het een enorme ziekenhuis, maar door een ramp was hier niks meer van over. Toen we weer onze krachten hadden opgebouwd gingen we naar het souvenirwinkeltje. De gids kwam hier zelf altijd graag en raden het iedereen aan. Misschien had hij er wel gewoon aandelen in, maar het was oprecht een hele leuke winkel. Eindelijk een ander soort souvenirwinkeltje dan al die andere. Ze hadden allemaal plaatselijke kruiden en plaatselijke producten. Ze verkochten bijvoorbeeld een oud Spaans instrument. Het zag er helaas niet zo stevig uit, dus die kon ik niet mee nemen. De tijd begon alleen te dringen, dus besloten we weer naar de bus te gaan.

Toen iedereen weer in zijn zetel zat konden we weer veder reizen. We gingen naar een warenhuis die wat weg had van de V&D en de Bijenkorf. Bij binnenkomst bleek het super groot te zijn. Het had 7 a 8 verdiepingen. We hadden hier maar een uurtje de tijd gekregen, dus die zouden we hier goed kunnen benutten. Dat hebben we ook zeker gedaan. May werd bijvoorbeeld bij binnenkomst al helemaal blij. Bijna heel de eerste verdieping was voor make-up. Sommige waren niet in Nederland verkrijgbaar, dus die moest extra goed bekeken worden. Uiteindelijk vond ze een oogschaduwpallet die haar wel beviel. Om haar te pesten trok ik haar eerst mee naar boven. Dat heb ik geweten hoor, want ze wilde steeds weer naar beneden rennen.

Toen ik alle sport spullen had bekeke20160820_231917n gingen we dan eindelijk weer naar beneden. May deed nog alsof ze moest na denken, maar uit eindelijk kocht ze de Too Faced Natural Matte. Gelukkig was ze er in ieder geval heel blij mee. Dat gevoel kreeg ik later op de dag zelf ook, maar dat vertel ik je zo nog wel. We keken nog even bij alle andere make-up merken. Zelf ben ik echt gek op Japanse spulletjes. Toen ik bij de Japanse make-up aan kwam werd ik zelfs nieuwsgierig, Als ze dit had gekocht had ik het nog leuk gevonden ook. Ze hadden bijvoorbeeld een panda masker. Bijna had ik die zelf gekocht om het uit te testen voor mijn blog. Het leek mij wel eens grappig om Japanse make-up te testen. Heel stom, maar ik heb het niet gekocht. Als ik het nu nog eens zou zien zou ik het nog willen kopen ook. Het merk was trouwen Tony Moly

IMG_20160819_130000 IMG_20160819_125353

Helaas hadden we hier maar een uur de tijd. Wij hadden nog graag willen rond kijken. We wilde ook niet achter gelaten worden, dus gingen we maar snel naar de bus. Onze laatste stop was Las Arenas. We kregen hier gelukkig weer anderhalf uur, maar als het aan mij lag dan zou ik er nu nog lopen. Wat is Las Arenas een leuke winkelcentrum en mega groot. Het had drie verdiepingen en was meters lang. Één winkel viel mij direct op en moest er direct naar binnen. Lach me maar uit, want het was de Toys r us. Hier kwam ik als kind heel vaak. De winkel was meters groot en je kon vroeger alles uittesten. Helaas is het in Nederland niet meer zo vaak te vinden. Toen ik hem zag kwamen die jeugd herinneringen weer even naar boven. Echt één van de leukste zaken waar ik als kind ooit ben geweest. Nog steeds kwam het kind bij mij naar boven. Als je ergens op kon drukken moest ik er ook echt op drukken. Ik had er wel uren kunnen blijven.

20160819_134107 20160819_134500

We hadden het beide echt naar ons zin. Elke winkel die ons leuk leek moesten we even in. Tussen door moesten we alleen even wat eten. May nam ergens een broodje en ik probeerde een McFllurry te regelen bij de Mc Donalds. Aangezien ik geen woord Spaans spreek ging ik naar zo’n zelf service tablet. Natuurlijk moet dat ding het niet goed doen. Toen ik na alles openen eindelijk een McFlurry karamel koekie had gevonden wilde ik pinnen. Alle alarmbellen van dat ding ging af. Blijkbaar was de kaarthouder kapot. Helaas kwam ik hier pas na drie keer achter. Gelukkig was mijn bestelling wel geplaatst en kon ik het later als nog betalen. Stiekem dacht ik dat ik hem nu gratis zou krijgen. Helaas ging dat niet door, want ze zagen dat het nog niet betaald was.

Dit keer baalde ik echt enorm, maar we moesten weer naar de bus. Zoals ik net al zij had ik er nu nog steeds willen lopen. Helaas kon dat niet en helaas is het te ver weg om er nog eens heen te kunnen. We moesten weer naar ons appartementje. Hier lag wel twee heerlijke stukken vlees te wachten. De kok had echt heel lekker gekookt, dus dat maakte het nog een beetje goed. Bovendien zouden we na het eten weer naar de gamehal gaan. De vorige keer hadden we dan wel heel veel pech, maar ik had er echt heel veel zin in.

May en ik besloten eerst weer een airhocky potje te doen. Dit keer deed het air gedeelte dan wel niet goed, maar gelukkig won ik dit keer wel. Beide punten tellingen deden het dit keer, dus mijn game ego was weer even gestreeld. Nee, ik win graag, maar verliezen vind ik echt niet erg. Word je juist weer beter van. Hierna besloten we eens te poelen. We gingen beide echt goed. Zo goed dat we beide alleen nog de zwarte bal in het juiste gat moesten krijgen. Met echt heel veel geluk tikte ik de bal per ongeluk het juiste gat in.

20160819_210524 20160819_211304

20160819_215843Hierna gingen we samen basketballen. Tot onze verbazing ging dit echt heel goed. We kregen er echt plezier in. May gooide af en toe iets te hard waardoor we moesten bukken, maar we wonnen in eens tickets. Na vier potjes hadden we zelfs al genoeg punten voor een Minion. Ik ben echt gek op die film, dus ik was oprecht heel blij. May kon mij dan wel lekker uitlachen, maar ik had mooi wel een Minion gewonnen. We moesten hier gewoon een foto van maken. Natuurlijk moet er dan net een grote gespierde Engelsman langs lopen en zeggen hoe schattig het mij stond, Het kon mij echt niks schelen, want ik had een keer echt een prijs gewonnen in een gamehal. Later bleek ik nog €10 euro winst te hebben gemaakt, want die poppen kosten normaal €15. Nu had ik er nog een hoop plezier aan beleefd.

Elke Zaterdag is hier markt dag. Wij waren hier nog niet geweest, dus we besloten hier heen te gaan. Het was behoorlijk warm, dus het lopen ging erg moeizaam. Ondanks de grote van de markt was er helaas niets interessant om te kopen. Weer allemaal de zelfde neppe troep die je overal kan kopen. Wel vond ik het ontzettend grappig dat een Nederlandse stel hier haring en kibbeling verkocht. Zelf had ik er echt nog geen trek in, maar ik vond het er erg leuk en grappig uit zien.

 

20160820_195004Gelukkig kon ik May nog even over halen nog eventjes te lopen in deze mooie omgeving. Dit hebben we geweten, want het was zo warm. Overal liep je vol in de zon en voelde je zo overal het zweet langs lopen. Ach fijn we moesten maar eens terug om te gaan eten en te gaan zwemmen. In de middag had ik alvast een begin gemaakt aan deze blog, want May hielt even een middag dutje. Toen de uren weer voor bij waren gevlogen en het avond eten weer in onze buiken. Gingen we eindelijk wandelen over de duinen. Hier had ik al veel van gezien, dus ik was erg benieuwd.

20160820_194054Het was echt heel fijn om even te kunnen lopen en te rennen over de duinen. Ik merkte echt da mijn conditie weer veel beter was en dat ik niet meer zo slecht ademde na het rennen. Eigenlijk hebben we alleen maar gelopen over de duinen en op het laatst terug gelopen door de zee. Veel meer valt er niet echt over te vertellen. Wel vond ik twee dingen heel mooi om te zien. Gelijk bij aankomst zagen we een fotoshot van een trouwerij. Het zag er echt heel mooi uit. Later op de avond zagen we de zelfde vrouw met een zwangere buik in het water staan. Echt heel mooi en tof om te zien. Ook kwamen we een homo stel tegen. Ze vroegen aan mij of ik een foto wilde maken van hun. De ene gaf een kus aan de ander en ze omhelsde elkaar. Naar mijn mening iets heel normaal en het zag er nog super lief en mooi uit ook. Jammer dat niet iedereen daar zo over denkt.

20160820_202837 20160820_194934

Na onze avond wandeling gingen we nog heel even de gamehal in en daarna toch echt naar ons appartement. Hier kregen we alleen de schrik van ons leven. Uit het niets kwam er een hele harde knal en hoorde je iedereen in eens praten. Na een paar seconde hoorden we ineens allemaal schoten. Het leek wel op het geluid van een mitrailleur. Heel even dachten we aan een aanslag. Je hoort het natuurlijk zo vaak. Gelukkig was dit niet het geval. Achter ons was er uit het niets een vuurwerk show begonnen. Een mooie afsluiting van onze avond.

20160820_225639 20160820_225650

Ik zie in ieder geval dat ik weer veel teveel heb zitten te typen, dus laat ik er maar eens een eind aanbreien. Het is nu 02:33 Nederlandse tijd, dus ik ben echt kapot. Dit keer weet ik ook geen leuke afscheidszin, dus voor deze ene keer dan. Doeeiii 🙂

Fabian van der Gijze

Mij kan je verder volgen  op: Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin 

2 gedachten over “De shopping tour en wandelen over de duinen (Gran Canaria dag 10&11)

  1. Super gaaf die excursie! Je hebt mij zowat overgehaald om nu een ticket te kopen en richting jou te gaan! Die winkelcentrums en die gamehalclijken mij helemaal geweldig!
    Veel plezier nog daar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.