In het leven moet je gewoon af en toe iets tegen je zin doen. Die zin heb ik persoonlijk vaak langs horen komen. Vanzelf spreken ga je er dan ook vanuit dat het ook echt zo is. Je krijg gewoon af en toe kut baantjes. Natuurlijk heb ik die ook gehad. Zo vond ik vakken vullen tot 23:00 echt een ramp. Na een paar gebeurtenissen besloot ik die eerste zin te vergeten. Hou je niet te lang bezig met dingen die e niet graag doe. Toch heb ik het nog eens gedaan. Al is het op een andere vlak wel mijn beste keuze ooit geweest

Mijn Mavo tijd vloog echt voorbij. De nog 5 jarige VWO werden in eens nog maar 3 jaar mavo. Hierdoor stond ik veel sneller al voor mijn volgende keuze. Welke opleiding zou ik nou eens gaan doen. Echt met veel te weinig informatie vanuit school moest ik mijn keuze maken. De entertainment en muziek kant had mij altijd al getrokken. Alleen ik wist totaal niks van die opleidingen. Je hoorde er gewoon niks over. Het leek wel de verboden opleiding. Tegen mij werd er vooral gesproken over de economische studies. Daar zou mijn opleiding zijn. Dat jaar had ik nooit lager dan een 8.6 gehaald voor economie en mijn examen sloot ik af met een 9.5. Voor geen één toets of examen had ik dan maar ook iets geleerd. Ik ha het trucje gewoon door.

Zodoende belande ik op mijn studie genaamd financiële beroepen. Een studie richting de boekhouding en assistent accountant. Je eerste jaar bestond gedeeltelijk uit MBO niveau 3/4 en het jaar er na zou ik dan door stromen naar niveau 4. Dat is later dan gelukkig ook gebeurd. Ik had alleen de pech dat ik echt in een kut klas kwam. Ongemotiveerd en veel te druk. Misschien kwam het daardoor, maar ik vond het steeds minder leuk worden. De leuke mensen gingen naar een andere opleiding en we zaten op het laatst nog  maar met 5 mensen de lessen te volgen. Ja, de twijfel begon ook bij mij te komen. Wtf deed ik daar nou nog.

Echter gebeurde er wel iets anders. Ik kreeg studiefinanciering, later ook stagevergoeding en via mijn stage had ik ook gelijk een zomerbaantje. Het gevolg was een groeiende rekening. Nou hebben we het thuis zeker niet breed, dus dit kwam op alle vlakken goed van pas. Ik kon in eens van alles kopen en dromen konden werkelijkheid worden. Qua genot had ik dus de slechtste keuze ooit gemaakt, maar financieel gezien had ik echt de beste keuze ooit gemaakt. Zodoende besloot ik toch om door te gaan en mijn laatste twee jaar hier nog gewoon af te maken. Een keuze wat stiekem toch echt tegen mijn zin in was.  Het was anders toch mooi een weg gegooid jaar geweest en even snel uitgerekend ook een heleboel centjes.

Dat geld nooit je drijfsfeer moet zijn wist ik al lang. Daar sta ik nog steeds dik achter. Ik wordt er in ieder geval echt ongelukkig van. Dat heb ik afgelopen jaar wel echt gemerkt. Stage ging moeizaam en in de les was ik eigenlijk altijd aan het weg dromen. Hoe vaak ik mij zelf wel niet voor mijn kop heb geslagen wil je niet weten. Later werd het mij nog moeilijker gemaakt. Mijn studie verplaatste weer naar een andere gebouw en dat was dood leuk naast de MBO theater opleiding. Zo van hier had je eigenlijk willen zitten, maar nu loop je er lekker voorbij.

Gelukkig heb ik mijn uitvlucht wel een beetje speels kunnen vinden. MBO is voor mij op alle vlakken buiten Engels niet mijn juiste niveau. Hierdoor hoef ik eigenlijk nooit echt te leren en extreem goed op te letten. Ik ontdekte het figureer wereldje en met mijn verdiende geld kon ik op vakantie en geld investeren in mijn tv droom. Dit werd mijn redding. Van mijn baas mocht ik vrij wanneer ik een klus kon krijgen en op school kon ik altijd verloof regelen. Beter dan dit kon het niet. Hierdoor werd de dagelijkse sleur er regelmatig uitgehaald. Soms enorme lange dagen, maar dat heb ik er zeker voor over. Ik ben mijn baas en mijn mentor er dan ook super dankbaar voor. Ze moeten het ook maar goed keuren.

Toch baal ik nog steeds wel van mijn keuze. Wat had ik graag geprobeerd om op de MBO theater school te komen. Daar had ik veel meer aan gehad. Echter zou ik niet weten of ik nogmaals voor deze weg had gekozen. Ik vind het namelijk wel heel vet dat ik nu al mijn eigen vakantie naar Thailand en Boekarest kon betalen. Bovendien heb ik het afgelopen jaar ook een hoop leuke spullen er van kunnen kopen. Nou weet ik alleen natuurlijk nog niet hoe het verder gaat lopen. Voor het zelfde geld heb ik mijn glazen in gegooid door niet naar de theater school te gaan. Gelukkig heb ik daar volgens jaar wel iets anders voor gevonden. Ik ga namelijk elke zaterdag naar de Luxor musical academie. Hier kijk ik echt naar uit. Noem het een soort van weekendopleiding. Ja, ook dit werd weer mogelijk gemaakt door mijn financiële keuze.

Ik haat mij zelf echt dat ik voor de geld keuze ben gegaan. Alleen ik krijg er zoveel voor terug. Al hoop ik wel echt dat dit de laatste keer is dat ik een keuze maak waar ik echt niet gelukkig van word. Ik kan het namelijk wel echt aan mij zelf merken dat dit stiekem niet mijn beste keuze ooit was.

Fabian van der Gijze

volg mij ook via  Facebook,  Twitter,  Instagram,  google+en Bloglovin 

2 gedachten over “de slechtste keuze, maar misschien ook wel de beste

  1. Ik vind mijn opleiding ook niet je van het, sterker nog, ik wil iets totaal anders doen en niets in deze richting, maar het heeft me iets moois opgeleverd. Want via de stage die ik moest hebben, leerde ik een van mijn nu beste vrienden kennen en via de jaarprijs waar ik aan mee deed, vanuit school en stage, leerde ik nog een fantastische vriend kennen. Twee nieuwe vrienden, dat was me die (en nu nog steeds af en toe) ellende meer dan waard 🙂

  2. Heel herkenbaar. Scholen geven weinig informatie over opleidingen. Ook ik heb al twee keer bij de verkeerde opleiding gezeten. Nu aan het bouwen aan mijn eigen bedrijf en kan ik echt mijn droom leven. Ik hoop dat jij ondanks alle obstakels die je nog gaat tegenkomen op je gevoel leert afgaan en ook je droom kunt gaan leven. Ik hoop dat je ons op de hoogte houdt over je nieuwe opleiding!
    Irene onlangs geplaatst…Gedicht van de week: Wasmachine-nonsens(don’t try this at home)My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.