Normaal reageer ik hier nooit echt op andermans blog posten. Dit keer ga ik dat wel eens doen. Froukje van my360turn zetten gisteren een bedankje online. Ze bedankten de mensen die er voor haar zijn geweest. Zelf had ik het niet zien aan komen, maar ik werd hier in ook genoemd. Zulke dingen raken mij echt. Ik vind het altijd heel gezellig en leuk om met haar te kletsen via Twitter. Het handigste aan ons twee is dat we altijd wel wakker zijn.

Zoals Froukje zelf al aan gaf hebben we elkaar leren kennen door bloggen en elkaar nog nooit gezien. Als het goed is gaat dit wel veranderen door mijn 100 dates challenge,maar goed dat terzijde. Ik vind het oprecht heel mooi en leuk dat dit door sociale media’s kan. Mensen zijn er altijd wat voorzichtig mee en terug houdend, maar geloof mij je kan echt vriendschappen opbouwen.

Natuurlijk moest Froukje er even op wijzen dat ik nog, maar 18 jaar was. Toch vond ik het erg leuk om daarna te lezen dat ze niet merkt dat we vijf jaar verschillen. Dit zijn echt altijd een van de mooiste dingen die ik kan horen. Ik heb namelijk altijd gezegd dat leeftijd geen rol speelt. Je gedrag dat telt. Leeftijd is maar een getal. Toch zouden wij elkaar niet zo snel aan hebben gesprokken als we elkaar tegen het lijf waren aan gelopen. Je kent elkaar niet en je weet helemaal niet wat je voor elkaar kan betekenen.

Op sociale media word iedereen meer gelijk aan elkaar. De drempel is veel lager om iets te zeggen tegen elkaar. Soms kom ik in eens in een gesprek terecht en leer hier door nieuwe mensen kennen. Juist door dat er zo’n afstand tussen zit krijg je soms gesprekken die je anders nooit zou hebben. Natuurlijk kunnen sommige dingen ook helemaal verkeerd over komen. Ik probeer altijd zo snel mogelijk een berichtje te beantwoorden. Soms iets te snel waardoor de zin echt heel verkeerd kan over komen. Gelukkig heeft het nog nooit een ruzie ofzo opgeleverd.

Heel vaak lees ik ook dat door pesten mensen zich slecht gaan voelen. Vaak levert dit een hoop discussies op, want moet je hier wel tussen willen zitten. Helaas zien die mensen niet wat ik vaak in mijn time line zie. Laat ik mij zelf even als voorbeeld nemen. Laats vertelde ik jullie dat het uit is met mijn vriendin. Je mag van mij weten dat ik het er behoorlijk moeilijk me had. Mede om mij zelf te beschermen en niet zielig neer te zetten gaf ik dit niet echt aan. Toch kreeg ik zoveel lieven berichtjes en mensen vertelde dat ik altijd bij hun terecht kon voor een gesprek. Ik ben bezig om al die berichten bij elkaar te zetten, want wat heeft mij dit geraakt. Als je de juiste mensen om je heen heb kan sociale media’s je zo’n goed gevoel geven.

Ja, dit kan ook offline. Ik weet het, maar of het ook echt altijd gebeurd? Geloof me, ik heb genoeg mensen die ik ook offline spreek en waar ik mee afspreek. Toch vind ik het gewoon fijn dat ik daar buiten ook altijd hele leuke, gezellige en hele lieve mensen heb. Zelf help ik ook graag mensen die er even door heen zitten. Dit is op deze manier ook veel toegankelijker.

Om weer even terug te gaan naar Froukjes blog post. Ze raakte mij erg met haar laatste zin. Die ging namelijk als volgt ‘’Ook jou ken ik via bloggen en om eerlijk te zijn ben ik daar enorm blij om!’’. Ik heb het je al verteld via een reactie, maar toch wil ik het hier nog even zeggen. Het is geheel wederzijds. Ik ben erg blij dat we elkaar via deze manier hebben mogen leren kennen en daardoor veel leuke gesprekken door mogen hebben. Je weet het hé. Wat er ook is je kan mij altijd een berichtje sturen. Meestal ben ik nog wel wakker ;-).

Hopelijk heb jij net als mij leuke herinneringen en vriendschapen door sociale media mogen opbouwen. Dit wilde ik gewoon vandaag even kwijt. Het stukje had mij erg vrolijk gemaakt en ik bleef er lang aan denken. Voor nu zeg ik dan toch maar weer gedag en ik zie je graag weer terug komen

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en BloglovinStel daar ook gerust je vragen over mijn 100 dates plan. Heb er natuurlijk nog lang geen 100, dus iedereens hulp kan ik gebruiken 🙂

3 gedachten over “Sociale media ik hou er van (heden)

    1. Jouw stukje was ook erg lief, dus ik moest er gewoon even iets over kwijt. Weet wel zeker dat we nog lang op elkaar zullen kunnen terug vallen. Tenminste als het internet blijf bestaan ;). Anders moeten we maar gaan smsen haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.