Als blogger krijg je gelukkig regelmatig feedback op je blog. Persoonlijk vind ik dat meestal erg leuk. Nou heb ik ook niet echt vaak te maken gehad met slechte feedback, maar ook dat is wel eens te vinden. Zo lang het gewoon netjes blijf, zal je dit soort reacties hier gewoon terug vinden. Dit zijn alleen niet de reacties die echt iets met mij doen. Nee, die eer krijgen alleen de bijzondere reacties. Over die reacties wilde ik eens een blog schrijven. Natuurlijk vind ik alle andere reacties ook heel leuk, alleen bij dit soort reacties ligt vaak een verhaal achter.

Persoonlijk probeer ik altijd aanwezig te zijn op familie verjaardagen. Eigenlijk kom ik daar altijd wel tante Anja tegen. Waarschijnlijk zullen sommige lezers die naam wel herkennen. Haar naam komt hier vaak te spraken. Een paar jaar terug heb ik bijvoorbeeld een paar dagen/weken bij haar gelogeerd met mijn moeder en mijn zus. Op een verjaardag kwam zij een keertje naar mij toe gelopen. Uit het niets zij ze in eens ‘’ lief van je’’. Zelf wist ik niet 1 2 3 waar ze het toen over had. Tot dat ze er achter aan voegde ‘’ja ik lees heus wel eens je blog posten hoor’’. Op dat moment kon  er niks meer fout gaan. Zij is één van de belangrijkste persoon uit mijn leven. Dan snap je denk ik wel waarom haar reactie mij zoveel deed.

De volgende reactie kwam ook zeker van een belangrijke persoon. De reactie van hier boven is namelijk afkomstig van mijn kinderpsycholoog. De man die mij keer op keer weer op vrolijkte en die echt naar mij luisterde. Hij zag geen kind, maar iemand die veel te vroeg volwassen was geworden. Hij reageerde onder deze blog.  In deze blog schreef ik over één van mijn laatste werkdagen. Het moment dat alles om mij heen weg viel, mijn hart even stopte met klopte en alle herinneringen met hem voorbij vlogen. De man die zoveel voor mij had betekend stond uit het niets zo’n 10 a 20 meter voor mij. Achteraf besloten we elkaar weer eens te ontmoeten. Dit keer niet in zijn spreekkamer, maar gezellig op een terrasje. Één van de mooiste weerzien ooit.

De afgelopen tijd heb ik er ook een paar mogen ontvangen. Misschien heb je mijn blog post over Vaginisme wel gelezen. Hierin kon je lezen dat ik naar de mooie/interessante  documentaire my fucking problem was geweest. In deze blog post schreef ik ook een stukje naar de maakster. Gelukkig had ik haar email adres gevonden, dus kon ik er voor zorgen dat zij mijn blog post ook echt te lezen zou krijgen. Naast het delen van mijn blog post, vond ze ook de tijd om mij terug te mailen. Hierin kreeg ik de grootste compliment die ik kon krijgen.

Ook via Facebook krijg ik soms mooie reacties voor geschoven. Zo ben ik Arco bijvoorbeeld echt dankbaar. Een paar maanden terug las hij voor het eerst één van mijn blog posten. Sindsdien krijg ik bijna elke keer weer een reactie van hem terug. Erg leuk om te lezen. Bovendien vind ik het ook een grote eer dat ik de enigste blogger ben waar hij standaard de verhalen van lees.

Om even eerlijk te zijn heb ik het de laatste tijd weer even zwaar met mij zelf en met mijn omgeving. Dat was hier zeker goed te merken. Er kwam een poosje niks online en de heden verhalen waren niet al te vrolijk. Zo kon je laatst lezen dat ik een gat in mijn deur had geschopt. Op die blog post kreeg ik bijzonder veel reacties. Al die reacties waren stuk voor stuk lieve reacties. Toch sprong er voor mij al snel één echt boven uit.

Dat was de reactie van Nynke. Nynke volg ik al vele jaren via Twitter. Eerst via een fan account, maar daar stopte ze na een tijdje mee. Vanaf toen ben ik haar persoonlijke account gaan volgen. Nou weet ik zeker niet alles over haar, maar ze is een interessant persoonlijkheid. Een persoonlijkheid waar ik zelf erg tegenop kijk. Volgens mij schuilen er hele mooie verhalen achter haar. Via haar foto’s probeer ik die verhalen altijd een beetje in elkaar te puzzelen. Haar veel te  heldere blauwe ogen, verraadden gelukkig heel af en toe een beetje. Misschien houd ze mij voor de gek met filters, maar anders heeft zij echt één van de mooiste ogen van het internet. Ik heb het al vaak genoeg gezegd, maar dat mag hier ook wel eens gezegd worden.

Nou merk ik dat ze de afgelopen tijd soms even de tijd neemt om mijn verhalen te lezen. Dat vind ik echt een eer. Dan flikt ze het ook nog eens om deze lieve reactie achter te laten. Ja, dan kan zij hier zeker niet ontbreken. Nou hoop ik ooit een real life internet tour te kunnen doen. Nynke is dan zeker iemand die ik dan wil ontmoeten. Wie weet kan zij mij dan eens helpen met een mooie blog post te schrijven, want daar zal ze zeker goed in zijn.

Eigenlijk zijn er echt nog veel meer bijzondere reacties die ik graag zou willen laten zien. Straks bedank ik nog één iemand in het bijzonder, maar voor de rest stop ik hier voor nu wel even met deze blog post. Dit gaat zeker nog vaker terug komen op mijn blog. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om mensen af en toe terug te bedanken. Via deze manier kan dat gelukkig voor een groot publiek die sommige zeker verdienen.

Zo ook de laatste vrouw. Ik heb haar eigenlijk al veel te vaak bedankt, gepest en aan jullie voorgesteld. Alleen die eer verdient ze ook echt. Natuurlijk heb ik het over de vrouw die mij te wereld heeft gebracht. Soms heeft ze het wel eens moeilijk met mijn blog posten, maar er is geen één keer geweest dat ze niet trots op mij is geweest. Elke keer staat zij weer achter mij. Hopelijk weet ze dit zelf ook, maar ma ik zal ook altijd achter jou staan. Misschien pest ik je af en toe veel te vaak, maar het is gewoon te leuk. Zolang je maar wel onthoud dat ik heel veel van je hou.

Van iedereen zou ik afstand kunnen doen, maar afstand van jou zou ik mij niet kunnen voorstellen. Je bent mijn moeder en dat zal je ook zeker altijd blijven. Bedankt dat je er altijd voor mij bent en waarschijnlijk ook altijd blijf doen. Zonder jou had ik hier zeker niet gezeten en zonder jouw steun had ik dit zeker allemaal niet kunnen doen. Ik hou van je oudje 😉

Fabian van der Gijze

Volg mijn avonturen ook via  Facebook,  Twitter,  Instagram,  google+en Bloglovin  tot daar 🙂

2 gedachten over “Sommige reacties doen je toch net ietsjes meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.