Iets meer dan een maand geleden begon ik met deze nieuwe serie. Ik was nog maar net begonnen met hardlopen en had eigenlijk nog helemaal geen doel. Mijn conditie was nogal brak en ik kon maar één keer lopen aan. In een maand kan een hoop veranderen. Één ding veranderd voorlopig nog lang niet. Ik sport voorlopig nog wel mijn longen uit mijn lijf.

Vanaf toen de blog online kwam ben ik veel sportiever geworden. Van helemaal niks meer naar bijna elke dag. Dit is tegenwoordig niet meer alleen hardlopen. Nee, er is een hoop bij gekomen. Tegenwoordig loop ik ook heel veel kilometers en ben ik weer begonnen met fietsen. Laat ik met het laatste beginnen. Toen ik nog op mijn middelbare zat fietste ik namelijk elke dag. Zonder dat ik het door had begon ik steeds sneller te fietsen. Mijn conditie was op top niveau. Helaas is mijn huidige studie veel te ver om te fietsen en bovendien heb ik een bus abonnement. Van elke dag fietsen ging ik naar helemaal nooit meer fietsen. Na meer dan een jaar is hier verandering in gekomen.

Zoals de meeste wel hebben gelezen had ik laats een verjaardag van mijn beste vriendin. Zij woont zo’n 15 km ver weg. Ik had dankzij het rennen weer een hoop energie en mijn conditie was weer beter. Het was echt prachtig weer, dus waarom zou ik niet gaan fietsen. Helaas kon ik het merken dat mijn fiets een jaar stil had gestaan. Ik kwam bijna niet vooruit komen. Toch lukte het mij nog steeds om binnen een half uur in Barendrecht te zijn. Misschien heb je ook wel mee gekregen dat ik tegenwoordig 32 uur werk/stage loop. Sinds ik naar Jamy had gefietst. Ben ik elke dag weer gaan fietsen. Dit keer niet naar school, maar naar mijn werk. Na een week fietste ik nog steeds behoorlijk zwaar. Het kon echt niet aan mij liggen. Ja hoor, de banden waren echt gewoon leeg leeg. Toen ik ze weer had op gepompt ging het een stuk makkelijker. Misschien mede door mijn legen banden kan ik nu gelijk weer zo’n 25 a 30 km per uur fietsen. Het is dan wel een stuk minder droog, maar wel veel sneller dan met de bus.

Oke, dan toch maar eens een foto van mij zelf. Vergeef mijn blik. Ik was kapot en hou echt niet van foto's. Dit was al heel wat :)
Oke, dan toch maar eens een foto van mij zelf. Vergeef mijn blik. Ik was kapot en hou echt niet van foto’s. Dit was al heel wat 🙂

De oorzaak van mijn nieuwe energie vond zich de weken er voor plaats. De week na de vorige road to blog post ben ik gewoon weer gaan hardlopen. Ik merkte dat er iets veranderd was. Met mijn geluk was natuurlijk mijn loop route afgezet. Dit betekende dat ik helemaal om moest om mijn rondje af te kunnen lopen. Eigenlijk

werd ik pas veel later moe. Terwijl ik veel langer liep. Ik besloot het rondje nog wat meer uit te breiden.  Toen ik thuis kwam besloot ik de week erna vol aan de bak te gaan en dat deed ik ook echt.

De week erna heb ik namelijk elke dag gesport. Eerste dag liep ik echt een heel groot stuk. Helaas was deze week mijn andere weg afgesloten, dus ik moest nog meer omlopen. Waarom zou ik er niet gelijk een test van maken. Ik besloot zo om te lopen dat ik bij de polders terecht kwam. Geloof mij op mijn woord, maar dat is echt een pittig stuk. Toen ik eindelijk thuis kwam heb ik het ook echt goed gevoelt. Mijn benen trilde en ik zag al een beetje zwart. Ik ging bijna out onder de douche. Als ik niet was gaan zitten, was dit ook echt gebeurd. Het gaf mij wel een enorme boost en wilde ik echt door gaan.

echt heel hatelijk
echt heel hatelijk

De dag er na besloot ik niet te rennen maar te lopen. Niet een klein rondje. Nee, gelijk zo’n drie uur durend rondje. Tijdens het lopen heb ik gelijk een hoop foto’s gemaakt voor mijn blog. Eigenlijk had ik dit nog nooit gedaan voor mijn blog. Aangezien ik mijn nieuwe telefoon vooral ook voor de camera had gekocht. Nu kon ik hem gelijk uitproberen. Naar mijn mening zijn ze echt goed gelukt. Veder heb ik de rest van de week nog één keertje hardgelopen en nog twee keer gelopen. Mij viel één ding heel erg op. Als je tegenwoordig loop en dit verteld op sociale media. Krijg je in eens heel veel vragen over Pokémon go. Even voor de duidelijkheid. Ik ben te gierig voor internet, dus kan het niet eens spelen.

20160718_211721

Elke avond als ik terug kwam keek mijn moeder en mijn zus tv. Meestal stond dan de vierdaagse samenvatting aan. Ik had natuurlijk nog geen doel. Die heb ik nu wel. Drie keer raden. Ja, ik ga volgend jaar mee doen met de vierdaagse. Het heeft natuurlijk niks met rennen te maken, maar wel met mijn conditie. Geloof mij ik ga het halen. Als ik zo iets wil doen. Ga ik het halen ook. Natuurlijk ga ik ook andere mee doen aan ren evenementen, maar ik kijk echt uit naar de vierdaagse. Wel wil ik het voor iets goed gaan doen, dus ik ga goed zoeken naar een goeddoel. Rond die tijd gaan jullie mij voor het eerst om geld horen vragen. Moet alleen nog even kijken hoe alles in zijn werk gaat.

Voor nu was dit het alweer. Zoals je ziet gaat het echt heel goed en heb ik eindelijk een leuke doel. De volgende road to blog post heb ik echt een hoop zin in. Deze zal vooral gaan over Gran Canaria en ja ik ga daar ook sporten. Wel lekker mijn buik vullen met heerlijk eten, maar heel veel sporten. Ik heb daar een sportschool tot beschikking en natuurlijk een mooi landschap om te rennen. Kijk er echt naar uit. Bovendien moet ik ook maar eens naar schoenen gaan zoeken. Er staat een hoop op de agenda!

Laat andere je niet vertellen wat je kan!!

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

ps: tips zijn nog steeds heel erg welkom. Zelf heb ik niet zo heel veel verstand van sporten. Gelukkig wel van muziek. Tijdens het hardlopen heb ik dan ook echt het perfecte album gevonden. Namelijk crane 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.