Tenet

Afgelopen woensdag is eindelijk de film Tenet uitgekomen. De film waar ik al lang naar uitkeek en ik niet alleen. Volgens de media was dit de film die de Amerikaansefilmwereld moest gaan redden. De trailer alleen al was de hype meer dan waard. Ik heb het geluk gehad dat ik de tweede dag er al direct naar toe kon gaan. Ga er maar goed voor zitten, want volgens mij is dit de film die je dit jaar sowieso moet gaan zien. Wel pas naar de bioscoop rennen hè als de blog is uitgelezen 😉

De film die voor en achteruit wordt gespeeld

Misschien is het je al opgevallen, maar het woord Tenet kan je omdraaien en dat zou geen verschil maken. Dat is met deze film dus ook het geval. Heel simpel gezegd, de ene beleefd de wereld in de normale tijdzone en een paar mensen belopen de wereld tegen de tijdzone in. Wij beleven het dus van 0 naar 10 secondes en hun beleven het van 10 naar 0 secondes. Dat maakt deze film dus zo goed. Waar kijk je naar en hoe perfect is alles in details uitgedacht. Dikke respect voor de maker/bedenker. Hij heeft al eerder met dit gewerkt, maar je moet het maar kunnen. Verder durf ik de film niet verder uit te leggen. Je moet gewoon de film gaan zien en deze trailer om je over te halen.

Is Tenet niet moeilijk om te volgen?

Eerlijk is eerlijk, deze film gaat echt heel diep. Je wordt het verhaal direct in gezogen, maar het blijft je hersenen prikkelen. Ik had na een tijdje echt zoiets van okè ga ik geen hoofdpijn na deze film hebben. Het is echt lekker een film die je laat denken en in een bepaalde mood brengt. Ondanks ik af en toe echt zoiets had van okè wat is dit, verloor ik de film niet uit het oog. Tot nu toe heb ik ook nog niemand gehoord waarvan dit wel het geval was. Het is een moeilijke film, maar de acteurs vertellen het verhaal perfect waardoor je het wel nog kan blijven volgen.

Licht voorspelbaar

Persoonlijk haat ik echt films waarvan ik alles kan voorspellen. Bij Tenet kon ik ook bepaalde dingen al lang voorspellen, maar naar mij mening komen ze er mee weg. Misschien komt het ook doordat ik zelf in de film en tv wereld zit. De mensen die ik heb gesproken en het ook voorspelbaar vonden bevinden zich toevallig ook allemaal in dit wereldje. Voor een ander kan het zomaar zijn dat je niks gaat voorspellen tot een bepaald punt van de film. Er komt wel echt een duidelijke switch in Tenet wanneer je dingen ga doorhebben en echt gaat snappen. Het is echt een heerlijk concept om lekker mee te spelen en mee aan de slag te gaan. Een puzzel die al gelegd word, maar die je zelf stiekem al iets sneller wil af maken.

Is Tenet de film die Amerika ga redden

Ik zou deze vraag met een ja en een nee beantwoorden. Ja de film is echt heel goed en zit heel goed in elkaar. Nee, omdat je denk ik wel echt een filmliefhebber moet zijn. Natuurlijk gaan de meeste mensen deze film echt heel fijn en goed vinden. Dat ga ik zeker niet ontkennen, maar ik zou het wel de stempel geven van The Joker. Je gaat niet simpel met een bakpopcorn onderuit zitten en even een filmpje kijken. Nee je gaat een film zien en dat verschil gaat het wel maken of je het tof vind of niet. Ik zou deze film zeker weten een 8.6 geven. Echt een film die ik meerdere keren zou kijken om hem puur te analyseren. Genoeg te vinden en te beleven tijdens deze lange film!

Fabian van der Gijze

YouTubeInstagram, Facebook en  Twitter 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.