In november kon je merken dat ik even niet thuis sliep. Ik sliep in een te luxe hotel in België. Nu wou ik eigenlijk zeggen dat ik daar niet voor mijn plezier zat, maar dat zou gelogen zijn. Alleen ik was er echter wel voor een doel. Ik had mijn eerste grote tv klus te pakken. Samen met 99 andere was ik uitgekozen om te jureren. Wij moesten een kandidaat goedkeuren voor ze door mochten naar de echte jury. Je raad het door de titel natuurlijk al, maar the band gaat eindelijk op tv komen. Vandaag geef ik je een kleine kijkje achter de schermen en vertel ik waar je het precies allemaal kan bekijken.

https://www.instagram.com/p/BNKqipuBlsv/?taken-by=fabiangijze

 

Wat houd the band in?

Heel misschien heb je wel eens gehoord van of gekeken naar K3 zoekt K3. Neem dat dan even in je achterhoofd. Het programma is daar namelijk op  gebaseerd. Dit keer gaan we alleen niet opzoek naar een girl band, maar een Nederlandse mannen band. Net als bij K3 zoekt K3 moeten de kandidaten eerst langs de 100 koppige vak jury zien te komen om kans te maken op een plekje in the band. Ik ben dus één van de vak juryleden en ik ben daar echt trots op. Er waren dit jaar weer 4 verschillende vakken. Zelf zat ik in het mannen vak, maar daarnaast was er ook een vak voor volwassenen, kinderen en vrouwen. Als de meerderheid van een vak op door had gedrukt, werd je vak verlicht.

Kreeg je het voor elkaar om drie vakken te verlichten gingen wij voor je aan de kant. Dan werden onze vakken rondgedraaid en mochten onze collega’s het over nemen. Dan sta je als kandidaat ineens als voor een 4 koppige jury. De eind juryleden zijn zeker niet de minste. De jury bestaat namelijk uit: Niels Littooij (Nielson), Min hee Bervoets,  Charissa Parassiadis (Slongs Dievanongs) en Kris Wauters. Alleen je moest wel echt iets in huis hebben, want we lieten je niet zomaar door. Vooral mijn vak en de ouders waren lekker streng. Soms tot woeden van de juryleden achter ons. Wij wilde gewoon het beste voor de band overhouden. Dat is volgens mij ook heel goed gelukt. Waar we precies naar zochten? We zochten een echte band, zeker geen pop band, maar een echte band. Een band met unieke mensen. Ja, veel kandidaten waren zeker uniek en een beetje apart. Dat vond ik zelf echt heel leuk om te zien.

https://www.instagram.com/p/BNXKDC4h5VS/?taken-by=fabiangijze

Klappen tot je handen er vanaf vallen

Nou heb ik hier al eens een blog online gezet waar in ik je voorstelde aan een paar mensen achter de schermen. Nou ga ik zeker nog regelmatig hier over schrijven. Het is echt een van mijn leukste tv ervaring en ik denk dat ik er nog veel leuke verhalen over kan schrijven. Zo heb ik bijvoorbeeld Tenui en Alana mogen ontmoeten. Hier heb ik nu nog steeds regelmatig contact mee. Daarnaast nog veel meer leuke mensen, maar dat komt nog allemaal. Nu ga ik het lekker alleen nog maar over het klappen hebben, want we hebben onze handen echt dood geslagen.

Je moet even na gaan dat wij vroeg begonnen met de opnames en tot de late uurtjes door gingen. Naast streng kijken en stiekem mee zingen moest je heeeel veel klappen. Je zat voornamelijk te klappen. Als er een hele goede kandidaat kwam mocht je eindelijk even gaan staan, maar natuurlijk wel klappend. Het is dat ik er echt van hou, maar anders zou je na een paar uur spontaan gaan huilen. Je krijg echt respect voor jury leden. Voor de tv wordt het natuurlijk mooi in elkaar gezet. Dat is live natuurlijk niet het geval. Heel soms had je heel veel pech en kwamen er een paar slechte zangers achter elkaar. Nou, daar wordt je niet vrolijk van. Je schreeuwt dan echt om talend. Gelukkig zat ik wel met een gezellig groepje dus het was gelukkig wel erg gezellig. Bovendien hadden we waffels!!

 

Waar en wanneer

The Band wordt op twee verschillende zenders uitgezonden. In Nederland zal het op Fox te zien zijn en in België op VTM. Het is daar vanaf vandaag rond 20:40 elke vrijdag te zien. Nou heb ik het zelf ook nog niet terug kunnen kijken, maar ik ben echt heel erg benieuwd. Wij moeten soms ook praten, dus hopelijk zet ik mij zelf niet al te veel voor paal. Nou vind ik de start in Nederland niet erg slim bedacht met de finale van the Voice, maar het zal vast en zeker terug te kijken zijn. Ik ga the band natuurlijk wel kijken. We zijn natuurlijk wel zo ijdel dat we naar ons zelf gaan kijken. Blijf heel raar om je zelf te zien, maar wel echt heel leuk. Voorlopig kan je mij in ieder geval weer veel bewonderen op je beeld scherm 🙂

Ga jij The Band ook eens bekijken?

 

Fabian van der Gijze

Het lijk mij ook leuk als je mij via  Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin gaat volgen 🙂

 

5 gedachten over “The band gaat eindelijk uitgezonden worden

      1. Wilde al zeggen ;). De rest zijn Vlaamse bekendheden. Al is Min Hee volgens mij ook op de Nederlandse tv geweest als Jury lid voor een dans programma. Ik had had zelf alleen nog nooit gehoord van Slons die van ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.