Vol verbazing zag ik dat ik blijkbaar al een tijdje geleden was getaged was door Froukje om deze tag in te vullen. Had het serieus niet verwacht. Zoals laatst aangegeven is de haat en liefde verhouding met kerst heel groot. Vond het erg bijzonder om in te vullen en ik zal weer eens heel eerlijk zijn. Er zijn traantjes gevallen bij sommige gedachten. Bedankt hé Froukje xxx

 

What is your favorite Christmas film?

The grinch blijf toch wel mij
n favoriete kerstfilm. Het is echt al een
hele oude film, maar hij blijf leuk. Ik zie mij zelf nog helemaal zitten als klein kindje. Wat is het een griezel mama. Misschien zou ik nu als grapje achter zeggen dat hij op haar lijkt, maar toen was ik nog niet verpest. Wel moet ik heel eerlijk bekennen dat ik niet zo’n film kijker ben, maar heel af en toe zet ik hem met kerst nog eens een keertje op. Toevallig had ik hem vorig jaar weer eens bekeken.

 

Have you ever had a White Christmas?

Natuurlijk, vroeger als kind zat ik echt altijd in de sneeuw te spelen met kerst. Helaas komt dat niet echt meer voor. Ik weet nog wel dat het één jaar zo erg was dat ik echt helemaal weg zakte in de sneeuw. Samen met een vriend probeerde we naar zijn huis te lopen. Nou ik heb nog nooit zo lang gedaan over dat kleine stukje. Mocht het dus ooit nog eens voor gaan komen dat er veel sneeuw ligt. Ga dan zeker niet een stuk lopen, terwijl er al veel sneeuw ligt en als het nog steeds heel hard sneeuwt

 

Where do you usually spend your holiday?

Het liefst bij mijn Familie. Daar maak je mij echt het blijste mee. Vorig jaar was ik dan zelf op vakantie, maar daar werd ik zelf echt ongelukkig van. Hoe leuk snowboarden ook is, laat mij mijn oma maar lekker pesten. Nee, kerst betekend voor mij echt familie en vrienden.

 

What is your favorite Christmas song?

Zo daar heb je mij hoor. Zelf ben ik echt een muziek fan, maar ik heb het niet zo met kerst muziek. Geef mij maar liever mooie liedjes of jazz muziek op de achtergrond. Nu had ik natuurlijk een standaard kerst liedje kunnen zeggen, maar we moeten wel eerlijk blijven hé. Froukje gaat nu wel heel boos zijn, maar nee ik ben niet echt speciaal fan van een kerstliedje

 

Do you open any presents on Christmas Eve?

Is dit een ding dan. Sorry, ik wist hier niks van. Ik wacht netjes tot mijn omaatje bij ons is. Vind het met familie er bij toch net iets leuker. Laat ik hier wel gelijk wat opbiechten. Vroeger ging ik stiekem midden in de nacht al naar beneden en sommige cadeautjes al openen. Soms was ik dan al gelijk teleur gesteld en dan moest je nog net als of doen dat je het heel leuk vond haha. Was wel blij dat ik goed kon inpakken. Sorry ma xxx

 

Can you name all of Santa’s reindeer?

Hebben de andere ook namen haha. Sorry, zonder af te kijken ken ik alleen Rudolf.

 

 

What holiday traditions are you looking forward

to most this year?

Lekker origineel en herhalend, maar ik vind het echt heel leuk dat mijn omaatje weer bij ons kerst komt vieren. Helaas kon dit jaar de rest van de familie niet dit jaar, maar mijn omaatje is er gelukkig wel. Ja, ik kijk daar echt naar uit en dat zeg ik met een hele grote glimlach 🙂

 

Is your Christmas tree real or fake?

Dit jaar is onze Kersboom gelukkig echt. Ik hou daar van. Zo’n nep kerstboom is echt niks van mij. Misschien is het inderdaad wel duur, maar dan eet ik wel iets minder. Onze boom ruik je helaas niet zo heel goed, maar hij is gelukkig wel echt. De perfecte boom is voor mij een hele grote en eentje die je heel goed ruik. Wij hebben die nog niet echt gehad, maar als het later kan en past, dan wil ik wel groots uitpakken en er echt een gezinds ding van maken.

 

What is your all-time favorite holiday food/sweet treat?

Zo das eens een goeie hé. Daar moet ik oprecht heel goed over nadenken. Denk dat dit ook echt mijn eerste pas wordt. Nou, wacht er is wel iets waar ik mooie herinneringen  aan heb. Mijn overleden oom en ik hadden namelijk een kerst dingetje. Hij hielt net als mij van lekker en pittig eten. Hij maakte elke kerst weer kippenvleugeltjes. Elk jaar weer een beetje pittiger om te kijken of ik het nog steeds aan zou kunnen. Helaas heeft hij mijn grens niet kunnen vinden, maar zijn gerecht en hoopvolle blik blijven mij altijd bij.

 

Be honest: do you like giving gifts or receiving gifts better?

Eerst een betere ontvanger, maar sinds een paar jaar een betere gever. Ligt trouwens wel aan wie. Heel simpel gezegd. Sommige mensen hebben naar mijn mening geen bijzondere cadeautje verdient. Ik ben misschien heel hard, maar ik geef het liever aan mensen die het echt verdient hebben. Dit kan zijn doordat ze heel lief zijn voor andere, maar ook door hun achtergrond verhaal. Zodoende hebben twee hele lieve mensen al iets van mij mogen ontvangen. Ik wist gewoon gelijk dat ze het verdiende en vaak is het dan ook echt zo. Cadeautjes geven uit verplichting hou ik zelf niet zo van. Een cadeautje zie ik meer als een beloning voor iets. Aan die gedachte hou ik mij heel graag vast.

https://twitter.com/dd_biebz/status/805737585662459904

 

What is the best Christmas gift you’ve ever received?

Hopelijk mag ik ook naar de cadeautjes kijken die ik niet echt persoonlijk heb ontvangen. Één van de mooiste cadeautjes wat ook naar mij gericht was is een hoop liefde. Nee, dit is geen cliché antwoord, maar een antwoord uit mijn hart. Bepaalde mensen zagen echt in hoe slecht het eigenlijk ging bij mij thuis. Er zijn toen een paar mensen geweest die hele bijzondere dingen hebben gegeven, maar daar wil ik nu nog niet zoveel over uitweiden. Daar komt nog een speciale blog post over.

 

What would be your dream place to visit

for the holiday season?

Mag dat gewoon lekker thuis zijn? Ik heb echt een hekel aan vakantie in deze periode. Je kan mij elke maand blij maken met een reis, maar in deze maand blijf ik toch echt liever thuis

 

Are you a pro-present wrapper, or do you fail miserably?

Oh, moet je al een beetje kunnen raden wat er in zit? Nee, dan ben ik niet zo goed. Bij mij krijgt het namelijk hele andere vormen 😉

 

Most memorable Holiday moment?

Één van mijn mooiste kerst dag was 2 a 3 jaar geleden. Volgens mij was mijn oom net overleden en wij besloten toch met zijn alle te eten in zijn huis. We waren er toen echt allemaal en de stemming was heel erg mooi en teder. Mijn opa viel tijdens het eten in slaap waar ik hem nog lang daarna mee heb gepest. Dat was echt een avond dat ik besefte hoe mooi deze maand wel niet kan zijn. Toen en nu nog steeds pink ik een traantje weg. Het was echt een hele mooie avond waar alles klopte

 

What made you realize the truth about Santa?

Gelijk al. In Nederland wordt dit volgens mij niet echt geloofd. Zo ook niet bij mij thuis. Misschien kwam het door de situatie, maar volgens mij geloven niet veel mensen er hier in.

 

Do you make New Years resolutions?

Do you stick to them?

Nee, ik ben echt iemand die tegen zulke dingetjes schopt. Zelf handel ik graag met mijn hart en mijn hoofd. Persoonlijk zie ik het veel liever dat mensen het zomaar doen en in dit geval iets bedenken. Waarom moet je perse een doel bedenken. Vaak lukt het dan niet eens. Bedenk het gewoon lekker in mei ofzo 😉

 

What makes the holidays special for you?

Bijzondere mensen gelukkig zien. Dan is het voor mij speciaal genoeg. Niet meer en niet minder

 

Mochten er nog mensen zijn die mij nog een beetje stoer vonden, dan is dat waarschijnlijk nu helemaal weg. Persoonlijk ben ik altijd een enorme gevoelsmens geweest die bijna niet kan huilen, maar bij dit soort dingen ga ik los hoor. Ik hou van de romantische en de mooie sfeer die er aan hangt. Het gemis, het eren van mensen, de liefde, de verhalen en de vriendschappen raken mij gewoon enorm. Ik hou er van. Dit zijn de dagen waar ik van hou en ook echt voor leef. Ik sta voor liefde voor de mensen die het verdienen en gelukkig zie ik dat heel veel terug. Love <3

Fabian van der Gijze

 

 

 

9 gedachten over “The Christmas Tag

 1. Hallo Fabian…. kom ik hier toevallig binnenvallen en vind ik je kerst-stokje. Ik vind stokjes leuk dus heb hem maar van je mee gejat… dat mocht wel dacht ik 😉

  Jouw antwoorden zijn ontroerend en juist heel stoer, mensen die hun ♥ durven laten zien zijn voor mij de echt stoeren!

  Mocht je dit stokje bij mij willen lezen ben je natuurlijk van harte welkom
  http://melodymusic.nl/kerstmis-tag/

  Hoop dat je enorm fijne dagen had met je familie en je oma.

  1. Dat mag zeker hoor. Fijn dat je mijn antwoorden mooi vond om te lezen. Ik probeer altijd te schrijven vanuit mijn hart, dus echt fijn dat het ook zo wordt gelezen. Hopelijk heb ik één van deze dagen even tijd om een bezoekje te brengen om jou stokje te lezen. Tot snel 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.