The Mauritanian is een film waar ik geheel blanco in ging. Ik wist eigenlijk helemaal niet eens naar welke film ik ging. Ze vroegen het aan de balie en ik moest mijn antwoord geven door mijn ticket te scannen. Na zoveel films laat je gewoon regelmatig verassen.

The Mauritanian bleek de perfecte match voor mij te zijn. Het gaat namelijk over een man die zonder enige aanklacht vast wordt gehouden in Guantanamo Bay. Een gevangenis waar geen wetten en geen regels zijn en daarnaast weet niemand wie er wel of niet zit. Mohamedou Ould Slahi werd verdacht van het organiseren van de aanslagen van 19/11. Een film die je vast pakt en niet meer los laat.

Echt 1 van de meest indrukwekkende films die ik heb gezien. Mocht ik je 1 tip mee geven om te gaan zien, dan moet je echt naar The Mauritanian gaan.

Fabian van der Gijze

YouTubeInstagramFacebook en  Twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.