Het is denk ik geen geheim meer dat ik mijn familie heel waarde vol vind. De liefde is misschien soms iets te groot of juist niet te zien, maar het is in ieder geval aanwezig. Zonder dit gezin/familie had ik misschien nooit zo veel mee gemaakt, maar ik zou er geen 1 seconde van willen hebben missen. Daar zijn de banden te mooi voor geworden. Die liefde wordt in december altijd nog groter. De maand waarin zoveel is gebeurd en is in gezegd. Een maand waarin we terugblikte op bewogen jaren en hoopte op eindelijk een mooi jaar. Kerst is daarom in mijn ogen zo belangrijk geworden. Toch ben ik er de laatste jaren niet volledig bij geweest. Je wil niet weten hoe erg ik mij daar zelf voor haat.

Het ene jaar kreeg ik ineens de kans om eindelijk op wintersport te gaan, het andere jaar zat ik een dag bij mijn ex schoonfamilie en dit jaar zit ik waarschijnlijk tijdens kerst half te slapen aan tafel en de andere dag ben ik op mijn werk te vinden. Weer een kerst waar ik niet helemaal te vinden ben bij mijn gezin. Uit mijn ogen weer door een eigen egoïstische keuze. Nou kon ik ook niet helemaal vrij krijgen, maar toch. Ik heb gekozen om naar Hilversum te verhuizen en voor mijn baan te gaan. De media droom kon werkelijkheid worden en ik ging er natuurlijk volledig voor. Een baan die betekende dat ik dit soort dagen niet altijd thuis kan zijn.

Kerstnacht heb ik gelukkig een nachtdienst kunnen krijgen. Een dienst die ik zelf enorm prettig vind en waarbij ik vanaf 7 uur in de morgen klaar ben. Mijn koffer staat nu al zo’n 2 dagen klaar om die ochtend gelijk richting Rotterdam te kunnen gaan. Mijn moeder verklaarde mij al voor gek en zegt dat ik niks verplicht ben. Alleen zij kan het mij misschien dan wel niet verplichten, maar dat doe ik mij zelf wel. Met kerst moet ik thuis zijn en mensen om mij heen hebben die ik zo lief heb. Er zijn al genoeg feestdagen mislukt in het verleden om er nog eens eentje te verpesten. Kerst is heilig en dat blijft altijd zo. Minimaal 1 dag moet goed verlopen. Misschien val ik dan maar inslaap op die bakplaat, maar dat heb ik er 100% ervoor over.

Na hopelijk een leuke kerst avond en ochtend moet ik mij weer haasten naar de treinen. De volgende dienst staat dan weer op de planning. Voor het eerst een kerstdag die ik op mijn werk moet vieren. Kerst op werk, klink in mijn oren nog een beetje gek. Gelukkig heb ik wel gehoord dat het leuk moet zijn. Misschien stiekem dan even ergens een keertje een traantje weg pinken en veel plezier beleven aan deze situatie. Qua werk zou je mij ook zeker niet horen klagen. Ik geniet nog elke dag en het is een droom die uit kwam. Alleen dit zijn wel die offers die het met zich mee brengt.

Stiekem probeer ik het kerst gevoel wel nog een beetje te krijgen. Zo doe ik bijvoorbeeld altijd het luchtje op van mijn oom die overleden is. Zo is hij er toch nog een beetje bij. Draag ik dit jaar 1 dag een kersttrui op het werk en ga ik de tweede dag veel te net in pak. Misschien gek door de ogen van een ander, maar voor mij is het gewoon lekker kerst. Iets wat voor mij veel betekend en een paar dagen waar ik mij zelf stiekem een beetje haat. Een dag die veel betekend en waar ik niet meer zonder zou willen.

https://www.instagram.com/p/BNpLDc2BxqE/

Kerst een gebeurtenis waar ik stiekem gewoon heel veel omgeef.

Fabian van der Gijze
Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Tijdens kerst vind ik mij zelf altijd een enorme lul

  1. Hoi Fabian. Zo moet je het niet zien dat je je zelf een enorme lul vindt tijdens de kerst ..je weet ook dat iedereen en zeker ook je moeder het gunde de skivakantie oa met de kerst met je toenmalige vriendin..je kon het nooit en nu was er die kans en moest je die aangrijpen..zo ook nu met je baan .je moet ook voor eigen geluk gaan in het leven. Ik snap wel dat je het warme gevoel met de kerst wat er in jullie familie heerst dan mist ..het is een warm bad ..absoluut en zolang het kan moet je er ook van genieten ..nu zeker ook met je oma ..ieder jaar kan het de laatste zijn ..dat is gewoon de realiteit maar geniet van elk moment wat je ook zeker doet ..maar voel je zeker niet schuldig als je er een keer door omstandigheden er niet bent..iedereen is trots op je hoe je nu in het leven staat en iedereen gunt je het geluk wat er op je pad komt en dat is het allerbelangrijkste..fijne dagen gozer en geniet van alles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.