top 40

Als je mij volg op Facebook of Twitter heb je het misschien al mee gekregen. Ik vond dat er echt iets ontbrak op mijn blog. Muziek betekend zo veel in mijn leven en op enkele blog posten na heb ik het hier eigenlijk nooit over.  Het spookte toch een  beetje door mijn hoofd en in eens wist ik het. Terwijl ik aan het afwassen was had ik als altijd de top 40 aan. Eigenlijk heb ik altijd de top 40 aan, dus waarom zou ik daar niks mee gaan doen. Inderdaad, waarom niet.

Mijn plan is om elke zaterdag over de nieuwe top 40 te vertellen. Wat kan je allemaal verwachten. Ik ga mijn mening geven over de nieuwkomers en over de nummers die door de nieuwe uit de lijst zijn gestoten. Veder vertel ik elke week wat mijn top 5 leukste top 40 nummers zijn en de 5 slechtste. Voor de rest zie ik het wel. Misschien krijg ik wel steeds nieuwe ideetjes bij, maar voor nu ga ik jullie mij top 5 en de 5 slechte vertellen.

Zoals ik op het begin aan gaf ga ik dit elke zaterdag proberen te doen. Doordat ik het om de dag doe kwam er eerst niet elke zaterdag iets online te staan. Ik ga dus beginnen met één vaste dag. Deze week komt er daardoor een extra blog post online. Hopelijk vinden jullie het een leuk idee en praten jullie lekker met mij mee of mij juist tegen 🙂

Mijn top vijf is:

https://www.youtube.com/watch?v=BiQIc7fG9pA%20

  1. I hate u, i love u: Hopelijk komt dit nummer veel  hoger in de top 40 te staan. Wat vind ik dit een heerlijk nummertje. Met liefde zing ik elke keer weer mee. Nummer achtentwintig vind ik echt nog te laag. Het zou minimaal plek tien moeten kunnen halen
  2. No money: Misschien heb je het al een beetje mee gekregen, maar ik wil weer beginnen met sporten. No money vind ik echt een lekker zomerse sport nummer. Als ik deze nummer hoor kan ik ook echt nooit stil zitten. Vraag mij trouwens niet wat ze met dieren gezichten hebben, maar het ziet er wel heel mooi uit. Naar mijn mening een terecht tiende plekhttps://www.youtube.com/watch?v=OORoOGY8D2M%20
  3. Sex: Misschien had het nummer Sex al een voor sprongetje voor mij. Nee, niet van wege het woord, maar ik vond de originele versie ook super leuk om naar te luisteren. Toen dit nummer in eens weer in de top 40 belande werd ik dus best blij. Persoonlijk vind ik hem ook beter dan de echte versie en staat hij terecht op een elfde plek
  4. Als je een voorbeeld wil van een nummer wat ik heel graag op keyboard zou willen kunnen spellen. Is dit me er eentje hoor. De muziek is lekker en de tekst is goed. Het klopt gewoon. Dit zie je ook wel terug in de top 40, want daar staat het mooi te pronken als nummer zeven. Ben benieuwd of het nog meer gaat stijgen.
  5. Voor al weer achttien weken is deze nummer te vinden in de top 40. Wat ik er nou zo leuk aan vind weet ik niet echt, maar als ik hem hoor word ik steeds weer blij. Daar draait het ten slotte om. Van mij mag hij nog wel een tijdje blijven in de top 40, maar hij is al gezakt naar de dertiende plek, dus wie weetNatuurlijk zitten er ook een paar rotte appels tussen en naar mijn mening zijn dat de volgende vijf nummers:https://www.youtube.com/watch?v=qJ_Tw0w3lLA%20
  1. Zoals meestal klikt de muziek weer goed. Alleen ze gaan er bij zingen en wat vind ik de tekst verschrikkelijk. Het staat voor mij zonder twijfel op plek één. Hopelijk verdwijnt het snel uit de top 40. Voor nu moet ik nummer vijfendertig snel door drukken
  2. Deze nummer valt mij echt zwaar tegen. De muziek van Coldplay kan ik normaal wel waarderen, maar naar mijn mening had dit nooit op negenentwintig mogen staan. Liever helemaal niet in de top 40https://www.youtube.com/watch?v=7b_VdPFha6o%20
  3. Mr Probz is weer te vinden in de top 40. Dit keer ben ik alleen geen fan van het nummer. Zijn nummer waves vond ik echt te gek. Misschien speelt dat wel een beetje mee. Ik zie hem liever in de stijl van waves zingen. Ben wel benieuwd wat andere er van vinden. Deze week kwam hij in ieder geval op plek negenendertig binnen.https://www.youtube.com/watch?v=lsJLLEwUYZM%20
  4. Heel veel mensen gaan het niet eens zijn dat deze nummer hier tussen staat. Het pakt mij gewoon niet zo. Ben gek op panda’s, maar alleen niet in een liedje. Het is typisch weer zo’n nummer waar één woord de hele tijd word herhaald. Sorry, maar dat is niet echt mijn smaak. Dat andere daar anders over denken is wel te zien. Hij staat al voor zes weken in de top 40 en momenteel domineert hij plek achttien
  5. Over deze nummer heb ik eerlijk gezegd getwijfeld. Toch besloot ik hem er in te zeten als nummer vijf. Sommige stukjes vind ik nog wel leuk, maar aan de andere kant ook weer niet. Ik twijfel gewoon te veel over deze nummer. Het onderwerp van het liedje vind ik nou ook weer niet om naar huis te schrijven. Het was het gewoon allemaal net niet. Voor mij genoeg redens om de jongens op nummer vijf te zetten. Voor nu staan ze ook niet zo heel hoog in de top 40. Ze staan daar namelijk om plek zevenendertig

 

Ben je het een beetje met mij eens of snap je echt niet hoe ik sommige nummers zo in het zon licht heb kunnen zetten of juist in de schaduw. Ik hoop in ieder geval dat je het leuk vond om te lezen en om te luisteren. Hopelijk tot morgen bij de officieel start van de top 40 serie. Ben benieuwd welke nummers er deze week nieuw in komen en welke er juist verdwijnen.

Fabian van der Gijze

Mij kan je verder volgen  op: Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin en natuurlijk volg ik je terug.

 

4 gedachten over “top 40 week 23 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.