Hoi, welkom bij de nieuwe top 40. Vandaag ga ik de top 40 week 30 2016 bespreken. Eigenlijk wilde ik deze week de binnenkomers echt afkraken. De eerste paar keer dat ik de binnenkomers hoorde vond ik ze echt verschrikkelijk. Tijdens het schrijven van de top 40 blog zet ik altijd de top 40 zelf natuurlijk op. Misschien komt het door de late tijdstip, maar ik ben de binnenkomers leuker gaan vinden. Er komt dus zeker positiviteit bij deze blog kijken. Natuurlijk zijn het hierdoor niet mijn lievelings liedjes, maar ze hebben wel iets leuks. Hopelijk kan je ook genieten van de binnenkomers en van deze blogpost. Deze serie is al iets populairder geworden, dus mensen beginnen het leuker te vinden. Er zit veel tijd in, dus ik waardeer het heel erg. Thanks 🙂

Laat ik dit keer eens beginnen bij de afvallers van deze week. Normaal moet ik nog een beetje moeite doen om de afvallers te vinden. De afvallers van de top 40 week 30 zijn echt niet moeilijk te vinden. Het zijn namelijk de laatste drie van week 29. De afvallers van de top 40 week 30 zijn: Samen van mr. Polska & Teske, Stressed out van Twentyone pilots en als laatste vloog ook Boom van Major lazer & Moti er gelukkig uit. Bij boom zeg ik expres gelukkig er bij. Gelijk toen die binnen kwam in de top 40 heb ik hem op nummer 1 gezet in mijn slechtste top 5. Mijn top 5 is nog langer dan de weken dat boom in de top 40 heb gestaan. Top 40 week 30 ben ik echt heel dankbaar dat Boom er niet meer instaat. Het was in mijn oren echt een rot nummer.

Dat samen er uit lig vind ik zelf wel balen. Ik vond het oprecht wel een leuk nummer en echt super knap dat het er überhaupt in was gekomen. Teske was toch even mooi de eerste Nederlandse YouTuber/Blogger die er tot nu toe in is gekomen. Veel vaker gaat het denk ik ook niet gebeuren, maar je weet het natuurlijk nooit. Voor nu staat het record op drie weken top 40.

Stressed Out was de oudste van de drie. Na 24 weken verdwijnt hij pas uit de top 40. Ik begrijp heel goed waarom dit zo lang duurde. Het was naar mijn mening ook een lekker nummertje. Hoger dan plek 3 heeft hij niet kunnen komen, maar het is wel mooi een podium plaats. Bovendien is 24 weken wel een mooie leeftijd om de lijst te verlaten, dus ook met dit afscheid heb ik geen moeite.

Afvallers zijn afvallers, dus daar praten we lekker niet meer over. Nu gaan we dan toch echt over naar het belangrijkste gedeelte. De binnenkomers!!!. Zoals ik net al vertelde het zijn niet de leukste binnenkomers, maar ook zeker niet de slechtste. Het waren trouwens qua plek ook niet zulke geweldige binnenkomers. De eerste die je namelijk tegen kom is op plek 38

Wie en wat is hier dan te vinden. In de top 40 van week 30 is hier onerepublic te vinden met het nummer Wherever I go. Ik hou echt van de muziek en de beat. De zangkunsten mogen er ook wezen hoor. Hou er altijd van als er in eens heel hoog word gezongen. Zorgt voor leuke afwisseling. De opbouw op het begin is ook echt fijn om naar te luisteren. Je word er als waren ingezogen en je hoort al dat er iets aan gaat komen. Dan komt er eerst de drum er bij en daarna komt het hoor. Dit nummer vond ik gelijk al lekker klinken. Luister hem zelf maar eens en probeer op het begin eens je ogen dicht te doen. Wel eerst het filmpje aan klikken hé. Sorry flauw grapje.  Zou ik het filmpje trouwens eens na doen op mijn kantoor. Zullen ze vast grappig vinden 🙂

 

Dan hoeven we maar twee plekjes hoger te gaan voor het volgende binnenkomer. Op plek 36 is deze week Trumpets te vinden van Sak Noel & Salvi. Misschien gaat er bij de eerste naam gelijk een lampje branden. Herken je de zin What the fuck nog. Ja, Sak Noel is weer terug. Dat was gewoon alweer 2011. Nog steeds zing ik die zin nog wel eens. Laat ik dan toch maar eens zijn nieuwe nummer proberen te beoordelen. Dit zijn meestal van die nummers waar je niet echt op de zang kunsten moet letten, want meestal slaat de tekst echt nergens op. Bij Trumpets is dat ook weer het geval. De titel gaf mij wel veel hoop naar de muziek zelf. Ik ben echt gek op liedjes met trompet stukjes. Bij dit nummer zit ik dan ook echt weer te stuiteren en mee te swingen. Nee, dit wil je niet zien. Qua zang is het dus kut, maar de muziek maak het allemaal goed. Waarschijnlijk ga je Trumpets vaak horen als je uit ga. Aan de clip te zien gaat het naast de trompeten om nog één ding. Het gaat volgens mij vooral ook om billen. Als je van billen hou. Hou dan zeker je ogen dit keer open.

 

De laatste is wel iets hoger gekomen dan de andere binnenkomers. Fifth harmony kwam dit keer binnen op plek 28 met het nummer All in my head (flex). Zelf vind ik het ook een terechte hoge binnenkomer. De muziek klinkt lekker en de zang is ook nog eens top. Het zou nooit mijn lievelings nummer worden van de top 40, maar ik zal hem zeker vaak op gaan zetten. In hun video clip kom je er vooral achter dat ze heel veel van het strand houden en hun lichaam. Ik kan alle tweede dingen wel begrijpen. Het liefste zou ik nu lekker op het strand willen liggen. Hoe lekker zou dat zijn. Gewoon om 2:36 op het strand liggen en bloggen. Waarschijnlijk had ik het dan veel minder warm en zou ik ook veel meer concentratie hebben dan op dit moment. Geloof mij. Dat komt niet door de late tijd stip. Ik ben juist altijd op deze tijdstippen het meest actief.  Het tweede puntje snap ik in hun geval. Als ik zo’n afgetraind lichaam zou hebben zou ik dit ook veel eerder doen in een YouTube filmpje. Oké, wat zeg ik nou weer. Dit zou ik zelf echt nooit doen, maar goed hun kunnen het wel hebben. Bovendien zie je dit veel vaker in hun video clips terug

 

Zoals ik al op het begin aan gaf moet de slechte 5 weer aan gepast worden, omdat boom er uit ligt. Hij gaat er nu als volgt uit zien.

  1. Panda
  2. One night stand
  3. This one’s for you
  4. Too good
  5. dont mind

Mijn top 5 blijf weer ongewijzigd en blijft er als volg uit zien.

  1. I hate u, i love u
  2. No money
  3. Sex
  4. Don’t let me down
  5. Bailer

Het is alweer een week geleden dat ik een bloggers meeting had. Celine was er toen ook bij. Ze gaf aan dat ze mijn top 40 artikels nog niet had gelezen. Ze werd er toch benieuwd naar en ze zou er toch maar eens naar gaan kijken. Ze kwam haar belofte na, dus bij deze is ze ook mijn top comment van de vorige top 40 blog.celine

 

Wat vind jij van de binnenkomers. Vind je ze het luisteren waard of vind je het weg klik nummers. Laat het mij zeker weten via een leuke reactie. De hele top 40 lijst is hier te vinden. Misschien heb je zelf ook wel een top 5 en een flop 5 laat die dan ook zeker achter.

Hopelijk tot volgende week zaterdag of al eerder bij één van mijn ander blogposten. Bye

Luister soms meer naar muziek dan alle ellende in de wereld 🙂

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

Eén gedachte over “ Top 40 week 30 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.