Na mijn vakantie zou ik meer en persoonlijker gaan bloggen. Dit is dus één van die blog posten. Ik heb er zelf voor gekozen om niet meer met mijn vader om te gaan. Even simpel gezegd ik vind het gewoon echt een klootzak die niet weet hoe alles werkt. De grootste redenen van deze makkelijke keuze komen binnenkort nog online, maar voor nu wil ik het graag over twee eigenschappen hebben die ik echt heb vervloekt en heb gezworen om nooit zelf te doen. Misschien herken je het wel van iemand uit je eigen omgeving. Waarschijnlijk hebben we allemaal wel dingen waar bij je zegt ‘’dat ga ik later nooit doen’’. Nou, daar gaat het over, maar dan natuurlijk wel over iets gevoeligere dingen.

vreemdgaan

Één van die eigenschappen die ik nooit zou na doen is vreemdgaan. Dit was één van zijn grootste eigenschappen en verslaving. Sinds hij met mijn moeder had heeft hij dit altijd gedaan. Het is vooral begonnen toen mijn moeder met haar knie kwam te zitten. Hij bleef langer weg of hij had nog even een klus tussendoor. Ik vind dit echt zo erg. Later toen ik het allemaal begon te begrijpen heb ik hem er wel eens naar gevraagd. Ik vroeg hem de simpele vraag hoe vaak hij vreemd was gegaan. Zonder te blozen zei hij gewoon dat hij het niet meer kon tellen. Sommige mannen overdrijven hun bedpartners, maar geloof mij. Het waren er zeker meer dan 50. Je kon hem niet met veel dingen geloven, maar hier over loog hij niet.

Het rare ervan was dat hij mij zelfs verhalen er over ging vertellen. Als we iemand tegen kwamen vertelde hij mij gewoon rustig dat zij er één van was. Soms kwamen we op plekken waar hij het ooit had gedaan. Dit vertelde hij dan ook gewoon rustig. Hij gaf mij zelfs heel soms tips. Één verhaal is mij altijd bij gebleven. We waren samen een dagje naar een klein strandje. Toen we langs de invalide toilet liepen vertelde hij mij dat hij daar ooit eens uit moest vluchten. Hij vond het namelijk een keertje nodig om het in zo’n toilet te doen. Het leek hem ruimer dan een andere toilet. Hij kwam er toen achter dat er een alarm in zo’n toilet kon zitten. Na een paar minuten ging er namelijk ineens een alarm af. Helaas is hij toen niet gepakt.

Hoe hij het in zijn hoofd kon halen snap ik nog steeds niet. Hoe erg kan je zijn. Je bent er al niet voor je gezin en dan ga je ook nog eens vreemd. Ik kan echt niet tegen vreemd gaan. Hij vertelde mij ook ooit eens in een dronken bui dat hij nog twee kinderen ergens heeft lopen. Misschien heb ik dus nog een broertje en zusje rond lopen, maar daar hoef ik eigenlijk niet achter te komen. Toen ik dit hoorde werd ik echt gewoon misselijk. Dit was echt zo’n moment dat ik zweerde het nooit te doen en dit ga ik dan ook echt nooit doen. Mijn vader heeft wel eens gezegd dat ik er later wel anders zou over na gaan denken en het door zou krijgen. Nou, ik weet zeker dat ik dit nooit ga begrijpen en dat ik er op mijn tachtigste nog steeds van walg. Zulke dingen doe je gewoon niet. Je trouwt met iemand om daar trouw aan te blijven. Doe dit dan niet en neem een open relatie. Is dit niet het geval. Rot dan lekker op!

csm_woedeaanvallen_bd7ea2f2ea

De volgende eigenschap heb ik zelf helaas wel geërfd, maar dit heb ik dankzij judo en veel gesprekken met mijn psycholoog onder controle. Mijn vader kon namelijk heel agressief zijn. Als iemand iets verkeerds deed dan kon hij er echt heel fel op reageren en ruzies ging hij zeker niet uit de weg. Hij had in zijn leven al veel gevechten gehad op straat en in het verkeer. Hij werkte in de bouw. Hierdoor was hij heel erg gespierd. Dit kon je van een afstand niet goed inschatten. Je zou in ieder geval niet verwachten dat hij bijvoorbeeld wasmachines in zijn eentje kon dragen. Als iemand uit zijn auto stapte om te knokken was hij zeker niet bang. Nee, meneer sloeg iemand nog liever doof. Wie rijd er nou verstandig weg. Hij in ieder geval niet.

Heel vaak heb ik heb scheldend gezien in de auto of op straat. Gelukkig vocht niemand met hem als ik er bij was, maar hoe vaak ik een dreigement heb moeten aan horen. Je bof maar dat je zoon er bij is of wacht maar de volgende keer dat je alleen ben. Ik kan het werkelijk niet meer tellen. Toch werd ik zelf ook steeds agressiever.  Als iemand mij echt pijn deed of als ik ruzie kreeg liep ik niet meer weg. Nee, ik ging er net zo hard in. Van zulke momenten heb ik heel erg spijt. Het ergste wat ik ooit heb gedaan is mijn zus bij haar keel pakken. Gelukkig heb ik nog nooit iemand echt letsel bezorgd.

Als iemand tegenwoordig echt heel ver gaat dan komt deze woede nog wel eens nar boven. Gelukkig gebeurd dat niet zo snel. Ik heb geleerd hoe ik het onder controle kan houden en meestal ben ik zo verstandig om lekker weg te lopen. Dan maar even de deur dicht trappen, want dat is altijd beter dan iemand te trappen. Gelukkig heb ik ook niet meer echt een reden om met iemand te  vechten. Ik heb super veel lieve en leuke mensen om mij heen. Bovendien ben ik zelf ook heel happy, dus niemand kan mij iets maken.

Er zijn nog vele eigenschappen die het nooit zou willen hebben. Waarschijnlijk zou ik er wel een boek van kunnen maken, maar laat ik het nu maar even houden bij deze twee. Dit zijn misschien wel de twee eigenschappen die ik echt ben gaan haten. Waarschijnlijk ga ik die eigenschappen ook nooit snappen. Misschien vind je dit als buitenstander wel twee hele normale eigenschappen, maar ik vervloek ze echt. Het heeft mij een hoop ellende bezorgd en mij niet alleen. Welke eigenschap haat jij echt?

Jij bent de gene die bepaald waar jij voor sta. Al erf je alleen slechte dingen. Niemand beheers jouw gedrag!

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.