Jarig 22

Van het feit dat ik jarig zijn niet zo bijzonder vind, heb ik nooit echt een geheim gemaakt. Het blijft toch maar een getal. Nou vandaag is het in ieder geval wel weer tijd voor mijn verjaardag. Dit keer in Corona tijd en in vergelijking met andere jaren veranderd er voor mij niet zo heel veel. De laatste jaren heb ik het sowieso door omstandigheden niet echt kunnen vieren. Dit jaar had ik het wel een keertje iets groter willen aanpakken, maar volgend jaar zijn we hopelijk gewoon weer jarig. Voor mij was het in ieder geval wel een mooi en een leerzaam jaar.

Dit jaar voelde het toch een beetje anders

Als je jarig bent, krijg je sowieso één vraag altijd. Om die maar meteen te beantwoorden ik ben 22 jaar en heel wat ervaringen rijker. Wat het jarig getalletje voor andere is, is voor mij de ervaring van mensen. Als ik in een jaar veel ervaringen heb opgebouwd dan is het voor mij een mooi jaar geweest. Nu durf ik dit jaar inderdaad wel te zeggen dat het een mooi jaar was. Ik kwam mij zelf natuurlijk tegen, mocht weer mooie reizen maken, mooie mensen leren kennen en mij zelf ook nog eens ontwikkelen op een gebied waarvan ik eerst altijd zei dat ik mij daar niet in wilde ontwikkelen. Hoe minder hoe beter zij ik altijd. Nou weet ik niet of die mening veranderd is, maar hoe dan ook die ontwikkeling en ervaring is wel gegroeid. Gelukkig maakte het mij zelf in ieder geval niet gekker.

Stiekem toch wel al een beetje gevierd

Dit weekend heb ik in ieder geval al met mijn lieve moeder en haar vriend mijn verjaardag gevierd. Gewoon lekker zijn bij mensen waar ik veel om geef. Vandaag is namelijk niet zo heel speciaal. Ten minste ik verwacht niet dat er iets geks gaat gebeuren. Ik ga gewoon lekker naar mijn werk, waarschijnlijk wel wat lekkers bestellen en gezellig appen met wat lieve mensen. Dat laatste zorgt voor mij al voor genoeg jarig zijn gevoel. Lekker genieten van mensen waar ik om geef en waar ik mij zelf kan zijn.

Een mooi jaar met veel ervaringen

Ik durf wel vast te stellen dat ik al wat langer volwassen ben dan vanaf dat ik jarig was voor mijn 21ste jaar.  Toch heb ik mij de laatste 2 a 3 jaar gericht op wat volwassen dingen. Zo ben ik mijn eigen onderneming begonnen, heb ik qua werk enorm veel stappen gemaakt, ben ik een weekend acteer opleiding begonnen, ga ik beleggen en het belangrijkste ik heb mij ook meer gericht op mijn sociale contacten. Soms door drukte enorm moeilijk om vol te houden, maar merkte dat ik het stiekem door mijn vingers had laten glippen. Had wel veel aanspraak, maar kwam niet echt veel in contact met deze lieve mensen. Van daar had ik deze jarig sessie wel wat meer mensen willen uitnodigen dan normaal. Ik hoop dat ik mij in ieder geval weer een jaar mag ontwikkelen en hopelijk blijft er wat tijd over om nog leuke dingen te doen naast Corona.

In ieder geval bedankt voor het bezoeken van mijn blog, YouTube kanaal of wat dan ook. Het wordt gewaardeerd en het helpt mij enorm om vooruit te gaan en mij zelf lekker te ontwikkelen. Nou dan ga ik nu maar lekker jarig zijn denk ik en dan zeg ik tot de volgende 😊

Fabian van der Gijze

YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Verdomme ben ik gewoon alweer jarig

  1. Bijzonder om te lezen vanuit het perspectief van iemand die weinig om een verjaardag geeft. Misschien maken we er soms iets groters van dan nodig, maar voor mij is een nieuw getalletje wel altijd iets bijzonders geweest.

    Mooi verhaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.