Als ik een blog schrijf is het altijd één geheel. Ik vertel over één groot verhaal of meerdere verhalen overeen onderwerp. Nou dacht ik laatst aan een paar kleine verhaaltjes. Verhaaltjes waar ik zelf graag aan terug denk, maar te klein zijn voor een grote blog post. Toch bleven deze verhaaltjes in mijn hoofd hangen. Ik vond dat dit soort verhaaltjes ook wel eens een plekje verdiende op mijn blog. Vandaar besloot ik weer eens een nieuw concept online te gooien. Om het lekker cliché te houden noem ik het lekker verhalen uit de oude doos. Hopelijk vindt je het leuk en anders heb je lekker pech 😉

In de lift met Pinguïns

Laat ik beginnen bij een verhaal wat sommige mensen misschien niet eens gaan geloven. Ik heb namelijk als klein kind in een lift gestaan vol met pinguïns. Nou ben ik echt gek op die waggelende beestjes, dus als kind vond ik dit echt helemaal geweldig. Eigenlijk gingen wij altijd naar dierentuin Blijdorp. Om het een beetje af te wisselen gingen we een keertje naar Emmen. Het eerste verblijf wat je daar tegen kwam was vroeger dus het pinguïn verblijf. Al hadden ze niet echt een verblijf. Nee, ze waggelden gezellig met je mee. Mijn moeder had het toen volgens mij aan haar knie, dus moesten wij met de lift omhoog. Uit het niets kwam er toen in eens een extra gezinnetje aanlopen. Familie Pinguïn kwam er gewoon gezellig bijstaan. Als of het de normaalste zaak was stonden we daar dan. Nou, mijn mond kon niet verder open en mijn ogen waren nog nooit zo groot geweest. Hoe cool is dit dan? Achteraf wel een beetje teleurstellend dat er niemand even een foto heeft gemaakt, maar goed ik heb mijn moeder er net nog even op aangesproken.

Ik kan wel roken

Dat ik van  vuur hou is geen geheim. Ik was vroeger echt gefascineerd van vuur. Als het even kon had ik ergens alweer mijn eigen vuurtje gemaakt. Sorry mama 🙂 Als ik iets nieuws kon doen met vuur moest ik het uitproberen. Een aansteker staat al snel in verband met roken. Nou had ik wel eens stiekem peuken gepikt. Alleen ging ik er tegenaan blazen. Inhaleren vond ik zo vies en de lucht kon ik al niet uitstaan. Toch vond ik het wel iets hebben. Zodoende probeerde ik het gewoon op een andere manier. Ik zocht bijvoorbeeld stro wat hol was en stak dat aan. Al snel kwam ik er achter dat dat niet zo heel soepel ging. Toen kwam ik ineens op een briljant idee. Waarom zou ik niet papier gaan ‘’roken’’. Ik pakte een memo blokje en rolde hem op. Met het plakstukje plakte ik hem dicht en stak het aan. In dit papier zit een soort vertraging. Het vuur gaat al heel snel weer uit, maar het blijf branden. Zodoende begon het echt heel erg op een sigaret te lijken. Gelukkig deed het pijn in de ogen, dus rookte ik het niet echt. Wel maakte ik het heel vaak. Ik was echt gek op de lucht. Zodoende leek het na een tijdje echt alsof ik rookte. Gelukkig is de verslaving snel weer over gegaan. Al vind ik de lucht nog steeds heerlijk ruiken. Dat merkte ik gelijk toen ik deze foto maakte.

https://twitter.com/fabiangijze/status/820342343748452352

Iemand anders laten rollen voor een zoen

Van jongs af aan heb ik vrouwen al interessant en mooi gevonden. Nou had ik het
geluk dat ik de oudste was en een babyface had. Zo kreeg ik al vroeg vriendinnetjes. Nou sprak ik toevallig laatst een vriendinnetje van vroeger via Facebook. Tot onze verbazing hadden we het echt weer even gezellig. Zo kwamen er van zelf allemaal verhaaltjes  van vroeger weer naar boven. We hadden een hecht groepje waarmee wij altijd afspraken. Nou kon onze beste vriendin niet mee, dus spraken we af met mijn beste vriend. Nou was ik een beetje van de plekken waar je eigenlijk niet mocht komen. Zo kwamen we op een plek terecht waar eigenlijk nooit iemand kom. Het is een uitgegraven plak waar allemaal gif tonnen liggen. De machines waren achtergelaten en alles lag er maar een beetje bij. Dat is toch een top locatie om je vriendin mee te nemen.

Tja, vroeger was ik nog niet zo van de romantiek . Uit het niets had mijn vriend een deal voor mijn vriendin. Als ik nou van die grote berg af rol. Dan geven jullie elkaar een zoen. Vraag mij niet waarom, maar hij is echt gaan rollen. Ik had het zelf toen echt niet gedaan, maar hij vond het wel waard. Het was even denken, maar dat was volgens mij de tweede keer dat ik een kusje kreeg. Een zoen wilde ik nog niet. Die wilde ik bewaren tot ik echt smoor verliefd was en ik geloofde er niet in dat het aan zou blijven. Hoe mijn eerste kusje verliep weet ik nog heel goed, maar hoe het voelde zou ik niet weten. Deze kus weet ik wel nog heel goed te herinneren. We hadden hele droge lippen, maar het voelde echt heel zacht aan. Een top kus. Helaas was niemand zo gek om nog eens te rollen, dus daarna heeft er nooit meer een kus plaatst gevonden. Deze pakte in ieder geval niemand meer van mij af.  Het gevoel en het beeld zal ik ook zeker niet snel vergeten.

De naakt posters bij mijn neef

Laat ik het maar bij dit plaatje houden. 

Voor het laatste verhaaltje blijf ik wel even  bij de categorie vrouwen. In mijn directe familie ben ik één van de jongste. Mijn oudste neef en nicht zijn echt veel ouder dan ik ben. Aangezien ik dat gezin als mijn tweede gezin zag, kwam ik er regelmatig. Al vond ik het beneden nog zo gezellig, meestal ging ik toch al snel naar boven. Mijn neef had de zolder geclaimd als zijn kamer. Aangezien hij 2 meter is had hij een heel groot bed. Nou vond ik dat natuurlijk een heel groot voordeel. Ik verdween gewoon in dat grote bed. Daarnaast had hij ook een Playstation. We gingen dan altijd samen game. Soms gingen we oude liedjes zingen zoals Pa van Doe maar en een andere keer gingen we weer 18+ spellen spelen. Nou was dit allemaal heel leuk en aardig, maar ik vond iets veel interessanter. Mijn neef had zijn muur vol posters hangen. Allemaal posters van vrouwen die er sexy uitzagen en/of schaars gekleed waren. Nou ik was hier echt gefascineerd door. Ik vond het zo interessant. Dat heb ik gewoon altijd al gehad. Hij beloofde als ik zo oud was als hij toen was dat ik ze zou krijgen. Nou neef ik wacht nog steeds. Nee, gelukkig heb ik ze nooit gekregen. Het lijk mij heel apart om zulke posters hier te hebben hangen. Dan wacht ik toch liever op een mooie echte vrouw 😉

Dit was het dan alweer voor vandaag. Ik ben stiekem wel benieuwd of het prettig was om te lezen. Het kan natuurlijk zijn dat je liever hele grote verhalen lees. Zelf vond ik het heel leuk om te schrijven, dus het gaat zeker terug komen. Wanneer precies ga ik niet beloven. Ik schrijf er vanzelf wel weer eentje als ik zin heb. Laat je het even weten wat je er van vond.

Kijk hier nog even verder op mijn  blog en anders hopelijk tot ziens

Fabian van der Gijze

Natuurlijk kan je mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

2 gedachten over “Verhalen uit de oude doos #1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.