voor mensen gaan denken dat ik oordelen heb. Dat is niet het geval. Wel valt mij een paar dingen op aan het bloggen. Sommige dingen vind ik zelf best apart of echt raar. Vandaag wil ik het hier eens over hebben in mijn mening. Het kan trouwens wel mijn mening heten, maar denk en discussieer gezellig mee.

Het eerste wat mij heel erg is opgevallen zijn de onderwerpen. Laat ik als voorbeeld even beauty nemen. Er zijn zoveel bloggers die schrijven over make-up. Heel af en toe kijk ik er even snel door heen. Sommige bloggers zijn erg origineel en vallen daarom toch even meer op. Toch zie ik ook heel vaak dat heel veel bloggers elkaar na doen. Als je van twee verschillende bloggers hun blogposten vergelijk. Merk je heel erg dat het echt over het zelfde gaat en ook bijna het zelfde is geschreven. Het zelfde gevoel heb ik een beetje bij moeder bloggers. Al vind ik daar wel vaak dat de soorten blog posten erg verschillen van elkaar. Dat kan ook niet echt anders door dat ieder kind natuurlijk anders is en elke moeder beleefd het net weer even iets anders.

Zelf mis ik het heel erg de persoonlijke bloggers en sowieso de mannelijke bloggers. Dit komt natuurlijk vooral, omdat ik zelf zo persoonlijk blog  en ja ik ben ook een man :). Je ziet naar mijn mening helaas in Nederland heel weinig mannelijke bloggers. In andere landen heb ik het niet zo erg bekeken, maar ik lees eigenlijk ook alleen Nederlandse blog posten. Vroeger las ik veel meer persoonlijke blogs. Je leerde dan echt iemands leven kennen. Nu merk ik dat het meer naar YouTube land is verhuisd en bloggers nu nog heel af en toe een persoonlijke blogpost schrijven. Misschien komt het door de bezoekers aantallen. Op YouTube is de interesse er naar veel groter en is het makkelijker om door te breken. Zelf merk ik dit ook heel erg in blog land. Sommige verhalen worden heel goed gelezen en sommige verhalen worden juist bijna niet gelezen. Terwijl die soms naar mijn mening veel interessanter zijn

Mijn eigen irritatie puntje is het promoten bij Facebook. Ik zit in een hele boel Facebook groepen. Helaas is Facebook er nooit op gekomen om er voor te zorgen dat je het in één keer overal kan plaatsten. Nee, je moet het overal één voor één plaatsen. Ik weet niet hoe dit bij jullie zit, maar ik vind er best veel onnodige tijd in gaan zitten. Die tijd zou ik zelf liever in mijn blog zelf stekken. Toch maar gaan hopen op een doorbraak. Dan hoef je er zelf niet zo heel veel meer voor te doen. De lezers komen dan van zelf wel naar je toe.

Dit is een irritatie putje die veel bloggers hebben en er ook veel mee te maken hebben. Ik heb het natuurlijk over niet gemeende reacties. Als je een blogpost leest over het promoten van je blog. Lees je heel vaak dat reageren bij andere heel goed helpt. Andere mensen gaan dit dan inderdaad doen. Alleen vergeten ze een ding. Je reactie moet natuurlijk wel echt gemeend zijn en een beetje leuk. Hoe vaak zie je niet bij populaire bloggers de reactie wat leuk staan. Je hoef niet hele verhalen te type, maar doe ten minste een beetje je best om er meer uitte halen dan één zin. Bloggers merken het heus wel waarom je echt die reactie heb achter gelaten. Door mijn persoonlijke verhalen heb ik er gelukkig niet zo heel veel mee te maken, want de meeste reacties zijn echt gemeend.  Bovendien zorgt de persoonlijkheid er ook heel vaak voor dat er niemand reageert. Dit vind ik zelf soms wel eens jammer, maar begrijp het wel heel goed. Het voordeel er van is dan wel weer dat er heel veel mensen je privé benaderen als ze bijvoorbeeld ergens mee zitten. Er ontstaan gelukkig hele leuke gesprekken door.

Ben je het een beetje met mij eens of juist helemaal niet. Misschien denk je nu wel hoe kan hij dit nou niet hebben genoemd of juist wel. Laat het zoals eerder aan gegeven zeker hier achter. Misschien veranderd mijn mening wel dankzij jou. Ik sta er altijd wel voor over en respecteer iedereens mening, dus ik ben nieuwsgierig naar andere meningen. Hopelijk lijkt het je leuk om te reageren en nog eens gezellig langs te komen, maar voor nu is het tot ziens 🙂

Fabian van der Gijze

Mij kan je verder volgen op: Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin en natuurlijk volg ik je terug.

6 gedachten over “Dit vind ik nou jammer aan bloggen (mijn mening 19)

  1. Mooi geschreven! Mij valt het ook op dat iedereen over het zelfde schrijft, en persoonlijke blogs zijn er ook maar weinig! Vooral mannen inderdaad! Op moment lijkt het net of de blogjes qua reacties zijn uitgestorven… Erg jammer! YouTube is op moment gewoon meer in trek volgens mij! Maar ik blijf gewoon lekker door bloggen!;-)

  2. Ik denk dat je op de verkeerde blogs hangt, hoezo er bloggen weinig mannen? Ze zitten allemaal, bijna allemaal bij mij dan 😛

    En persoonlijk, reageren, heb ik ook al ooit een blog over geschreven, hoe ik dat doe, echt inhoudelijk reageren, nou goed, als je meer mannen wilt lezen, zie mijn linklijst, daar kom je ze tegen of zie in mijn reacties… Sjoerd, Di mario, Red-Star in de lijst, is even op een break, Billy, Mr. Brubeck, Niels, en ga zo maar door, Metropaul.. even zo uit mijn hoofd. Ergens is er een blog waar ik ze allemaal in noem, en dan vergeet ik nog de Hulk, die staat nog niet in mijn lijst. Maar is er wel.

    X

    1. Was laatst ook al op Facebook een groep voor mannen Blogger tegen gekomen, dus ik heb er al iets meer gevonden. Ik ga vanavond zeker even kijken op jouw blog. Ben benieuwd

  3. Stiekem ken ik eigenlijk ook niet zoveel mannelijke bloggers, maar ze zouden er toch wel moeten zijn. En vloggen is toch wel heel anders dan bloggen, zelf schrijf ik toch echt liever dan dat ik voor de camera sta 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.