Kijkend naar mijn toekomst

Heel vaak heb ik mensen over heimwee horen praten. Persoonlijk dacht ik altijd wat zeur je nou. Geniet van deze tijd. Je ziet ze binnen kort toch weer gewoon terug. De mensen die je mis die willen echt niet dat je deze tijd verpest door heimwee. Zoals je kan lezen heb ik totaal geen last van heimwee. Als iemand mij vroeg heb je mij nog een beetje gemist? Zei ik altijd: nee hoezo? Sommige mensen snapte dit nooit zo goed. Ik vervolgde daarom meestal gelijk mijn zin. Ik vertelde ze dan altijd dat ik het veel te leuk had om bezig te zijn  om iemand te missen.

Sinds ik mijn vriendin May heb leren kennen snap ik het gevoel heimwee wel. We wonen niet echt dicht bij elkaar. Wij zien elkaar eigenlijk elk wekend, maar we kunnen door de weeks niet even bij elkaar langs gaan. Elk keer als ik dan na een leuk wekend of na een leuke vakantie haar weer moet verlaten doet het mij echt heel veel pijn en verdriet. Dit laat ik soms misschien niet heel vaak merken, maar dat komt door dat ik heimwee zo ver mogelijk weg wilt houden.IMG-20151031-WA0002

Heimwee laat mij wel iets heel duidelijks zien. Simpel gezegd laat het mij liefde zien. Ik heb nog nooit heimwee gehad naar mijn gezin of mijn familie. Dat ik het gevoel heb leren kennen dankzij haar laat mij zien hoe veel ik wel niet van haar hou. Het liefste stap ik dan altijd op mijn fiets om bij haar te kunnen zijn. Helaas kan dat laatste niet. We moeten de dag erna gewoon weer naar school.

Heimwee is en blijf een raar gevoel. Het kan je laten lachen, huilen en heel eenzaam voelen. Het laat je aan leuke momenten denken en daar word ik altijd eerst heel blij van en daarna komt altijd het mis gevoel. Het zien van een foto is al voldoende om het heimwee eventjes weg te stoppen, maar daarna komt het juist weer super hard terug. Toch vind ik ondanks alles heimwee wel een fijn  gevoel. Misschien klinkt dit heel raar in je oren, maar het slechte gevoel van heimwee brengt echt zoveel goeds met zich mee. Je verlangt gewoon naar het weerzien met die gene die je mis. In mijn geval mijn vriendin. Het is elke keer weer een betoverde gevoel als ik haar weer mag en kan zien.

Heb jij wel eens heimwee gehad of kan je het gevoel helemaal niet? Ben benieuwd wie jij het meeste mist als je een weekje weg ben. Mis jij je partner, huisdier, familie of de buurman? Als je het kwijt wilt laat het mij dan zeker weten ik ben benieuwd. Ik hoop voor je dat je die gene snel weer mag zien en ik hoop dat het snel weer wekend is.

Groetjes 🙂

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen opFacebook,Twitter,Instagram,google+ en Bloglovin

4 gedachten over “Het voelen van heimwee (heden)

  1. Wat een lief artikel! Hoe ouder ik word, hoe minder heimwee ik heb. Meestal heb ik heimwee naar mijn eigen huis en bed, maar je liefde missen is inderdaad wel het grootste gemis!

    1. Blijkbaar krijg ik het juist als ik ouder ben. Al moet ik wel eerlijk zegen dat ik nog nooit zo’n lange en mooie relatie heb gehad als nu. Misschien had ik het anders wel al eerder gehad. Gelukkig word het voor jou steeds minder. Hopelijk ben je er snel helemaal van af

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.