Gisteren was het weer eens zo ver hoor. Mijn verjaardag stond weer voor de deur. Zo’n twintig jaar geleden kwam ik op 13 mei te wereld. Nou wat een feest was dat zeg. Ze wisten toen nog niet wat ze op de wereld gezet hadden 😉Nee, ik ben die dag serieus dankbaar. Ik had dit allemaal niet willen missen. Al heb ik totaal niks met mijn verjaardag. Ik voel de dag en de leeftijd gewoon niet meer zo.

Door de jaren heen is het er een beetje bij ingeslopen. Het begon een beetje richting te scheiding. Er speelde toen de tijd heel veel rond mijn verjaardag. Da man die er hoorde te zijn vluchten even uit huis. De verjaardag werd gevierd, maar wel zonder de man des huizes. Ja, leg dat maar eens een kind en de visite uit. Gelukkig liet mijn mams het wel altijd door gaan. De liefste vrouw bleef gelukkig altijd. Alleen of ik mij die verjaardag echt jarig voelde, zal ik niet weten. Er miste eigenlijk iets te groot.

De afgelopen jaren kijk ik heel anders tegen mijn verjaardag aan. Ik zie het meer als de dag met mensen waar ik enorm veel omgeef. Alleen de grootste vielen helaas af. De mensen waar ik echt naar uit keek. Toen werd het meer een dag waar ik mensen op miste.  Een paar verjaardagen konden door gebeurtenissen niet door gaan. Vanaf dat moment verloor ik de lol er eigenlijk helemaal in. Leeftijd is maar een getal. Ik leef liever gewoon zoals ik mij voel. Zo bijzonder vind ik 13 mei niet. Het is een datum zoals elke andere datum. Het is alleen een datum waar je gemeende berichtjes op krijg en wat het moet maar berichten. Verder is alles het zelfde als alle andere dagen

Dit jaar keek ik er ergens wel naar uit. Alleen het jaar verliep zo apart. Het ene hoofdstuk verliep en een ander begon juist weer. Gelukkig was dit qua connecties en vriendschappen echt een hele leuk jaar. Dat waardeer ik enorm aan dit jaar. Ondanks alles verliep dat echt heel goed. Dan maak je automatische weer leuke nieuwe dingen mee. Alleen blijf het natuurlijk wel een beetje jammer dat ze overal en nergens vandaan komen. Het afspreken en uitnodigen wordt dan gewoon te lastig. Nou ben ik momenteel sowieso even niet echt in de feest stemming, dus we hebben de verjaardag maar even verschoven. Waarschijnlijk vier ik het gezellig samen met mijn moeder. Samen met haar vind ik het niet erg. Sta graag naast haar.

We gingen gelukkig wel nog naar één van mijn voordelen. Even gezellig langs mijn grootste/kleinste fan. Mijn lieve omaatje. Ze zit tegenwoordig in een observatie huis, dus ze kan zelf niet meer echt weg. Ik voel dan heel veel drang om bij haar te zijn. Als ik mee kan, dan wil ik ook echt mee. Voor je het weet kan het niet meer. Een mooiere persoon om deze dag mee te delen is er dan bijna niet hé. Steun van beide kanten die altijd door zal gaan. Ja, op mijn verjaardag ben ik graag bij deze mensen. Mensen die ik lief heb en enorm waardeer.

Wel moet ik één iemand sowieso nog even bedanken. Waarschijnlijk is ze weer de eerste die dit leest, dus ze krijg het gelukkig sowieso te lezen. Ja, Demi ik ga je weer bedanken. Je kaartje en berichtjes hebben mij dit jaar zeker geraakt. Ik waardeer dit enorm. Ze kwamen steeds weer op het juiste moment. Ze doen meer dan je waarschijnlijk zelf door heb. Bedankt hier voor

https://twitter.com/creabeaatje34/status/995437537299783680

Daarnaast natuurlijk ook een grote bedankje voor de mensen die er aan gedacht hebben. Ik geef dan niet zo veel om mijn verjaardag, maar de berichtjes waardeer ik zeker.

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Voor je het weet staat je verjaardag weer voor de deur

  1. Uiteindelijk is het inderdaad het belangrijkste om je verjaardag te vieren met degenen waar je om geeft. Ik herken wel dat het soms lastig is diegenen ook bij elkaar te krijgen, omdat ze inderdaad zover weg wonen. Ik ben net als jij, die verjaardag mag wat mij betreft snel weer over zijn. En ook hier uiteraard graag gedaan, ik doe het graag voor men die het verdiend en meer is geworden dan slechts een blogkennis. Nee oprecht, ik meen het en het komt recht uit mijn hart. Zo te lezen had je alsnog wel een goede verjaardag, en dan hoop ik verder dat je nieuwe levensjaar weer mooie dingen mag brengen aan jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.