De filmwereld kan bijzonder hard zijn. Alleen daarnaast is het ook nog eens enorm. Je kan echt alle kanten op. Je kan kiezen voor de spotlicht of de stilte achter de schermen. Natuurlijk ligt het ook een beetje aan je kansen waarin je terecht kan komen. Alleen je hebt zelf natuurlijk wel een ideaalbeeld. Over dat ik in de mediawereld terecht wil komen schrijf ik vaak genoeg. Echter heb ik nog niet echt verteld waar ik mij zelf precies zie werken en wat ik daar dan precies moet doen. Het werd maar eens tijd hé.

Nou heb ik dit jaar voor het eerst audities gedaan voor de toneelschool. Ik wist bijna voor de 100% dat het dit jaar nog niet zal lukken. Dat vond ik ook oprecht niet erg. Het liefst zie ik mij namelijk slagen voor de BNNVARA academy. Dat is voor mij echt de droomplek om terecht te komen. Daar verklap ik dan ook direct mijn eerste keuze mee. De keuze voor tv of film. De tv-wereld heeft mij namelijk altijd net iets meer getrokken. Tenminste programma’s opnemen heeft mijn aandacht getrokken. De tv word helaas steeds wat minder populair, maar gelukkig hebben we daar nog internet. Als het maar gewoon te maken heeft met topprogramma’s neerzetten en het liefst ook met BNNVARA. Dat trekt mij nu even net iets meer. Al is RTL ook zeker niet verkeerd hoor 😉

De bioscoopfilmwereld vind ik ook echt heel leuk. Alleen ik vind het maken zo enorm leuk. Dat kan ik denk ik meer in de tv-wereld. Ik zou qua film het eerder zelf willen schrijven. Alleen dat is weer een ander verhaal. Er zijn echt een paar programma’s waar ik vol bewondering naar kijk. Mijn hele leven kijk ik al uit naar Spuiten en slikken. Dat is echt een droom. Alleen dat is niet de enige programma waar ik vol liefde naar kijk. Je zal het maar hebben, het is hier autistisch en Beau Five Days Inside vind ik ook echt geweldig. Meestal inderdaad programma’s waar je iets kan laten zien aan andere en er ook nog eens mensen mee kan helpen. Het besef creëren en taboes verbreken. Programma’s waar je tranen kan laten vloeien en/of enorm veel avontuur kan in beleven.

Daarnaast zou ik heel graag mijn leven eens vast willen leggen. Niet als vlogger, maar echt in een kleine docu/film. Een beetje zoals deze plek. Alleen dan wat leuker en mooier neer gezet. Dat is echt mijn ideale droom. Het toneel roep mij daar ook enorm mee. Dat is alleen wat makkelijker te regelen. Het publiek is dan alleen een ander verhaal.

De YouTube wereld trekt mij niet zoals het nu is. Ik zou dan echt mijn eigen plan trekken. Een beetje zoals StukTV. Echt programma’s neerzetten die ergens over gaan. Geen onzin verkopen en precies doen wat populair is. Dat zijn namelijk het hele kinderachtige dingen of dingen die echt nergens opslaan. Als ik het zou doen wil ik er wel echt met een trots gevoel op terug kunnen kijken. Je wilt toch niet geleefd worden door wat een ander wilt zien. In het beste geval vinden mensen jouw ideeën ook top vinden om naar te kijken.

Dit hoef ik van mij zelf ook zeker niet in een jaartijd neer te zetten. Het liefste zie ik het wel voor mijn vijfentwintigste/dertigste levensjaar gebeuren. Dan heb ik nog meer levenservaringen en dan hoop ik echt bezig te zijn met alleen nog maar dromen. Alleen dat is natuurlijk op zichzelf ook al een droom. Een droom waar ik in ieder geval heel hard voor zal blijven vechten

 

Fabian van der Gijze

volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Waar wil ik eigenlijk heen qua film werk

  1. Ik vind je toekomstdromen erg gaaf, zeker de BNN Academy. Als er iemand is die ik zijn droom gun, ben jij dat wel. Ik ben het zeker met je eens wat YouTube betreft. Tegenwoordig springt niemand er echt nog uit en doet men het alleen nog maar voor de views. Heel mooi hoe je omschrijft met de programma’s in combinatie met YouTube hoe je dat ziet, vind dat oprecht een tof concept 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.