Heel vaak vragen mensen waarom ik ben begonnen met bloggen. Vaak beantwoorden ze hun eigen vraag zelf al door de vraag gelijk iets anders te stellen. Heel vaak komt namelijk de vraag verwerk je het door er over te schrijven er gelijk achteraan. Toen ik ging na denken over mijn blog kwam ik er eigenlijk achter dat ik de rede nooit echt heb verteld. Natuurlijk staat het wel heel kort ergens geschreven, maar niet echt in details. Wat is nou echt de rede dat ik ben begonnen met bloggen en waarom vertel ik zo veel persoonlijke verhalen. Deze vragen ga ik vandaag eindelijk eens beantwoorden. Veel plezier met lezen.

 

Op 30 januari 2015 ontstond mijn blog. Tot 24 augustus  2015 heb ik dit gratis gedaan op de site wordpress.com. Vanaf toen ben ik het wordpress-589121_960_720professioneler gaan bloggen. Niet meer als vroeger kijken wanneer ik zin had, maar echt er aan gaan werken. Ik had niet zoveel te doen rond de tijd dat ik starten met mijn blog. Elke week zag er een beetje het zelfde uit en verveelde mij enorm. Ik zocht een hobby wat mij bezig hielt en ook niet nutteloos was. Mijn verhalen vertelde ik graag en de gedachten om het eens op te schrijven waren al een tijdje in mijn gedachten. Zouden mensen het wel leuk vinden en interessant of zouden mensen het een roep om aandacht vinden. Ik besloot daarom in het geheim mijn verhalen te vertellen via een blog. Nooit heb ik reclame gemaakt op het begin van mijn blog. De kijkers kwamen echt uit een zelf, maar door te weinig aan reclames had ik tot 24 augustus maar 200 bezoekers in totaal behaald. Hier was ik toen heel trots op en besloot het echt op te pakken, dus ben ik gaan betalen voor mijn site en het professioneel aan te pakken.

 

De rede waarom ik begon is niet alleen, omdat ik mij verveelde. Er was een hele grote reden waarom ik ben gestart. Zoals ik net al zei denken heel veel mensen dat ik ben begonnen om het te verwerken. Dit klopt eigenlijk helemaal niet.  Ik heb bijna nooit last van de gebeurtenissen in mijn leven. Als dit het geval was geweest had ik het ook nooit online gaan zetten, maar weer terug gegaan naar mijn kinderpsycholoog. De echte redenen om te bloggen zijn namelijk: om mensen te inspireren, laten na denken, te laten lachen en het aller belangrijkste om mensen te helpen. Ik help graag mensen en ik merkte door wat ik mee heb gemaakt ik mensen ook werkelijk kan helpen. Door open te zijn over mijn verhalen en te laten zien hoe het nu met mij gaat hielp hun. Ik wilde meerdere mensen kunnen helpen, dus besloot ik mij te gaan verdiepen in bloggen.

 

De andere twee redenen zijn eigenlijk ontstaan uit frustratie. Door dat ik mij nog meer ging verdiepen in de wereld en ook in personen werd ik behoorlijk geïrriteerd.  Mensen gaven zo snel hun mening over iets of iemand terwijl ze er eigenlijk niks over wisten. Dit vind ik zo hinderlijk en kan ik echt boos over worden. Hoe kan iemand nou bijvoorbeeld oordelen over de zo genaamde grote islamitische groep in Europa. Ik durf te wedden dat deze mensen zich er nooit echt in hebben verdiept. Al ben ik nog zo jong, maar ik heb er nog nooit over geoordeeld zonder mij er in te verdiepen. Ik weet namelijk dat het helemaal niet zo grote groep is. Over heel Europa is het namelijk 5 a 6%. Als je mij vraag is dat niet echt heel groot hoor. Zo waren er nog veel meer meningen waar ik mij aan irriteerde.  Ik wilde mensen mij visie ook wel eens vertellen. Dit doe ik nu af en toe op mijn blog. Als ik ergens heel veel meningen over hoor begin ik mij hier in te verdiepen. Als ik er dan een oprechte mening kan over geven en ook veel argumenten kan geven schrijf ik er een blog post over.

 

Waarom ik voor zo’n erg persoonlijke blog heb gekozen heb ik onderzomerondernemer laatste dag tussen al een beetje uit gelegd, maar nog niet helemaal. De grootste reden heb ik al verteld. Dat is namelijk om mensen te kunnen helpen met mijn verhalen van vroeger en nu. Er is alleen nog een andere reden waarom ik dit zo persoonlijk aan pak. Laat ik voorop stellen dat ik nooit echt het gevoel heb gehad dat ik werd gepest. Dit komt misschien ook door mijn kijk op mijn leven. Als iemand iets zei wat mij niet beviel boog ik het om in een grap of iets in de richting naar de persoon wie het zei. Zelf had ik wel door dat mensen mij heel anders zagen en vaak verkeerd in schatten. Mijn vrienden heb ik niet gekregen, omdat ze naar mij toe 2015-09-02 17.28.04kwamen rennen en bevriend wilde zijn. Nee zeker niet. Mijn vriendschappen zijn vaak ontstaan als ze door kregen hoe ik werkelijk ben en blijkbaar bevalt dit mensen. Ik wilde graag dat mensen eens mijn echte persoonlijke kant zagen en mij meer begonnen te begrijpen.

 

Vandaag de dag kan ik denk ik wel vertellen dat ik het nog niet zo heel slecht doe. Sinds 24 augustus 2015 gaat het super goed met mijn blog. Ik heb er al met veel mensen over gepraat en leuke/mooie reacties gekregen. Hopelijk heb ik al een paar mensen een beetje geholpen met mijn verhalen. Al zou ik er nu maar één iemand mee hebben geholpen. Zou ik super blij zijn en kunnen zegen dat ik mijn doelen bereikt. Bloggen is nu mijn grootste hobby en vind het super leuk om te doen. Ik zal ook zeker nog heel lang door gaan met bloggen en mijn verhalen raken nog lang niet op dus dat komt wel goed.

 

Voor nu hoop ik dat ik het goed heb uitgelegd en jullie het leuk vonden om te lezen. Dan kan ik nog maar één ding zeggen. Bedankt voor het lezen van deze blog post. Kijk gerust nog even veder op mijn site en hopelijk tot ziens

 

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram,google+ en Bloglovin

2 gedachten over “Waarom ben ik gaan bloggen en hou ik het erg persoonlijk? (heden)

  1. Leuk om te lezen waarom je bent begonnen met bloggen. Ik blog nu ook al dik 7 jaar persoonlijk en ben erg erg blij mee. Ik hou het wel wat bewuster door geen namen en foto’s te laten zien behalve achter een wachtwoord. Voel ik me toch prettiger bij 🙂

    1. Hopelijk bereik ik de 7 jaar. wauw wat lang al. Zelf noem ik af en toe wel namen, maar dan alleen de voornaam. Van deze mensen heb ik dan ook altijd toestemming gekregen. Foto’s doe ik inderdaad ook niet altijd plaatsen. Dit doe ik echt alleen als ik er zelf achter sta en mensen die er ook opstaan. Wat leuk dat je even op mijn blog kwam kijken. Als ik zo vrij mag zijn zou ik dan een vraag aan je mogen stellen. Hoe werden persoonlijke blog posten vroeger ontvangen. Nu merk ik dat er best veel mensen het mooi vinden om te lezen, maar sommige blog posten juist totaal niet. Ben er erg benieuwd naar. alvast bedankt voor het beantwoorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.