Oslo bij de haven

Als je naar mijn afgelopen reizen kijkt, was de reis die ik deed bijna altijd alleen. Zo vloog ik laatst bijvoorbeeld naar Londen/Brighton, maar plekken zoals Oslo en Boekarest kwamen ook al eerder qua reis voorbij. Deze reizen heb ik allemaal alleen afgelegd. De redde daarvan heb ik eigenlijk nooit naar buiten gebracht. Best gek want het is juist één van de meest gestelde vragen die ik krijg. Bij deze besloot ik het dus toch maar eens te vertellen, want waarom reis ik eigenlijk altijd alleen?

Dit idee ontstond door een regenachtige dag in Brighton. Ik was het even zat, moest relaxen en besloot in bad te gaan. Eenmaal in bad kwam ik op het briljante idee om een Bath Talk op te nemen. De video is naar mijn mening leuk en interessant geworden, dus mocht je het verhaal willen horen en wat meer details willen. Check dan zeker de video 😊

Het is ooit in 2017 ontstaan. Random in een gekke nacht besloot ik een reis te boeken richting Boekarest. Ik had op mijn socials gevraagd via een poll waar zou jij heen gaan. Boekarest had nul stemmen, dus dat werd voor mij de locatie waar ik ooit heen wilde gaan. Dat ooit werd alleen dus echt een reis. Voordat ik het wist zat ik ineens aan een reis vast naar Boekarest. Vanaf dat moment was ik ineens verslaaft aan alleen reizen. Ik merkte dat ik dat gevoel en bepaalde rust nodig heb. Het bracht mij terug naar een bepaald moment en ik had zelf niet verwacht dat ik die stilte ooit nog zou ervaren.

https://www.instagram.com/p/BRGZ1wLhAgg/

Ooit in het verleden zat ik tegen een deur op het politiebureau. Niet voor mij zelf maar voor mijn vader die in gerekend werd. Nou is dat een heel ander verhaal, maar daar moest ik op een punt enorm stil zijn. Veel stiller dan wast een kind eigenlijk kan zijn , maar op dat punt kon ik het gewoon. Die stilte gaf een soort van high gevoel. Zo veel kalmte en rust ging over mijn lichaam heen, terwijl juist op dat moment mijn leven in de fik stond. Wanneer ik alleen reis heb ik soms bijna die rust te pakken. Een soort van meditatie, maar dan op een hele leuke manier. Ten minste vind ik dan hé. Zo heb ik 1 a 2 keer per jaar even een moment van, kut ik voel mij niet meer mij zelf. Ik moet dan oprecht even er uit en een reis maken. Even mijn luchtbubbel in en nieuwe dingen zien/ontdekken, de rust voelen en gewoon even alles en iedereen loslaten wat ik hier op dagelijkse basis heb.

https://www.instagram.com/p/BimKT0enw11/

Toevallig had ik voor mijn laatste reis wel even nagevraagd aan vrienden of iemand mee wilde. Sommige wilde wel mee, maar kon helaas niet. Ik heb dan als motto laat je niet tegenhouden om te reizen als niemand mee kan, gewoon lekker gaan met die banaan. Tijdens je reis ontmoet je toch wel vanzelf nieuwe mensen. Zo ook weer in Brighton. Daar heb ik bijvoorbeeld Jenni ontmoet. Ze liet mij leuke dingen van Brighton zien, had een hele gezellige tijd en ik leerde de lokale dingen kennen. Had ik nooit van tevoren geweten, maar gebeurd gewoon van zelf tijdens de reis. Vandaar ook dat ik zeg het komt altijd wel goed. Nou reis ik vaak wel het liefst met de lokale mensen, dus dan gaat het wat sneller maar ik zou zeggen probeer het gewoon een keertje 😉

Fabian van der Gijze

YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Waarom reis ik eigenlijk altijd alleen?

  1. Ben voor het eerst alleen op reis gegaan in 2018 naar Gran Canaria, en vooral omdat ik er per direct even op uit wilde.
    Sindsdien ben ik er ook verslaafd aan geraakt, en dan vooral aan de vrijheid en het feit dat je in je eentje gewoon sneller nieuwe mensen ontmoet.

    Zou eind deze maand naar Griekenland gaan, omdat ik er echt weer aan toe was om weg te gaan. Maar dat gaat jammer genoeg dus niet door.

    Kevin onlangs geplaatst…Je hebt niets aan ideeën als het ideeën blijvenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.