Door de jaren heen is mijn slaap ritme er niet echt beter op geworden. Daar maak ik ook echt geen geheim van. Door het piekeren en denken kom ik gewoon niet zo snel in slaap. Hier heb ik het wel vaker over gehad op mijn blog. Over één ding heb ik het eigenlijk nog nooit gehad. Net als ieder ander mens word ik ook weer elke dag waker. Dit gaat helaas ook niet altijd even goed. Nee, dit komt niet omdat ik heel moe ben. Heel veel van mijn verleden verhalen starten namelijk op de zelfde locatie. Gek genoeg is dat namelijk heel vaak in mijn bed.

‘’Een goed begin is het halve werk’’ haat ik soms echt. Mijn dagen zijn namelijk echt heel vaak slecht begonnen. Als ik eerder wakker word dan mijn wekker weet ik al hoe laat het is. Er is iets aan de hand. Nou kan je denken dat kan nooit altijd zijn, maar helaas is dit echt altijd zo. Daarom zet ik ook altijd een vrolijk nummer als wekker ringtoon. Ik ben namelijk oprecht blij als ik wakker word gemaakt door mijn wekker. Gelukkig er is niks gebeurd.

Dit is wat ik laatst tweeten. Ik meen het ook oprecht. Dit soort dingen wennen gewoon nooit. Dit is eigenlijk één van de weinige dingen waar ik nooit ben aan gaan wennen. Das voor mij heel gek, want ik ben veder eigenlijk overal aan gewend. Mijn leven is nou eenmaal anders. Het is gewoon een feit dat ik meer mee heb gemaakt dan een gemiddelde volwassenen. Nou lekker boeiend. Het is zo als het is. Soms levert het mij juist ook hele mooie momenten mee, die een ander ook nooit zouden mee maken. Het is simpel weg niet te beschrijven hoe je wakker word door een telefoontje met slecht nieuws. Het klinkt heel gek, maar ik was bijvoorbeeld heel blij toen het bleek dat mijn ex vriendin alleen maar belde om het uit te maken. Later vertelde ze mij ook dat ze heel verbaast was en dacht dat het mij niks deed. Wat zij nooit zou weten is dat ik gewoon blij was dat er niet weer iemand dood was gegaan. Als ik namelijk aan die momenten denk krijg ik nog steeds overal kippenvel.

Zelf kan ik door alles helaas niet zo makkelijk huilen. Als een ander huil, dan huil ik altijd van binnen mee. Regelmatig werd ik wakker, omdat ik iemand hoorde huilen. Regelmatig huilde er ook echt iemand, maar soms lag iedereen gewoon te slapen. De angst zat zo erg in mijn hoofd dat ik het gewoon automatische ging horen. Het eerste wat je zie zijn tranen die over iemands wangen naar beneden vallen. Op de grond bevind zich al een verzameling aan druppels en de kleding is ook al aardig nat geworden. Je weet zelf nog niet eens wat er aan de hand is, maar hoe dan ook het is foute boel.

Als geen ander weet ik wat stress met een mens kan doen. Bij mij thuis heb ik dat vaak mogen ervaren. Zelf heb ik er gelukkig niet zo’n last van, maar de andere gaan vaak over hun nek bij te veel aan stress. In slaap vallen en wakker worden met dat geluid is echt vreselijk. Je wilt helpen maar dat gaat niet, maar je wilt ook je rust pakken en dat gaat natuurlijk ook niet. Je heb de vorige dag nog niet eens kunnen afsluiten en het begind alweer van voor af aan. Elke avond hoopte je weer de volgende dag vrolijk wakker te worden, maar dat gaat simpel gezegd gewoon niet.

Gelukkig maak ik het tegenwoordig maar heel zelden mee. Toch gebeurd het nog wel eens regelmatig dat ik zwetend of al helemaal kapot wakker word. Soms ben je gewoon al te moe om te gaan slapen. Zodoende is ook mijn slechte slaap ritme ontstaan. Het liefst blijf ik de hele nacht wakker. Helaas houd geen mens dat vol. Bovendien moet ik bijvoorbeeld weer fit zijn voor school of stage. Elke nacht en ochtend hoop ik gewoon op het beste. Meer kan ik niet doen.

Ook al stopt de oorlog, in je hoofd raast hij nog wel eventjes door!

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

8 gedachten over “Elke keer weer wakker worden in een nachtmerrie (verleden)

 1. Wat een heftige blog, maar goed dat je erover schrijft. Ik heb vroeger jarenlang de kabouter plop ringtone op mijn mobiel staan. Klinkt heel kinderachtig maar het is echt een succes als je de dag vrolijk wilt beginnen!

  1. Vind het helemaal niet kinderachtig klinken, maar juist heel leuk. Persoonlijk word ik van zulke liedjes ook altijd super vrolijk. Hij is ook nog eens heel origineel. Ik had het nog nooit eerder gehoord. Zelf gebruik ik altijd liedjes uit de top 40 of nog van de 90’s. Vind dat heerlijk om mee wakker te worden.

 2. Jeetje, wat een heftig stuk. Ik heb ook best veel meegemaakt, misschien niet zo heftig als jou, maar ik denk dat we allemaal dingen hebben meegemaakt die ons vormen wie we zijn en waar we nog vaak aan terugdenken. Het enige wat ik heb is dat ik 10 jaar ben gepest, maar dat van jou vind ik wel erger. Ik moet er niet aandenken hoe eenzaam je je gevoeld moet hebben, en machteloos. Ik ben wel sterker geworden door het pestverleden, maar ik denk er heus nog weleens aan terug. Ik vind het toch knap hoe je je zo opstelt, hoe je iedere dag toch probeert er een goede dag van te maken. Mooi stukje, ik verplaatste me in je en er zijn niet veel bloggers die dat kunnen.

  1. Ook hier nogmaals wil ik je nogmaals bedanken voor je mooie reactie. Zelf ben ik er gelukkig ook heel sterk uitgekomen. Dat geeft mij altijd een enorm fijn gevoel. Vind het echt jammer dat je 10 jaar lang ben gepest. Een dag zou al te veel zijn!

   1. Graag gedaan 🙂 Gek genoeg worden we juist sterker van dit soort nare gebeurtenissen. Ik denk altijd maar zo: Het vormt ons hoe we zijn, en ergens maakt ons dat juist unieker en dus ook sterker. Ja, ik kijk er nu anders op terug dan 5 jaar geleden. Als ik er nu aan terugdenk denk ik dus aan dat ik er sterker door ben geworden, en dat ik daar eigenlijk erg trots op ben.

 3. Wat een heftige blog! Pffh, komt echt binnen. Ik denk dat we allemaal dingen mee maken die ons maken zoals we nu zijn. Ik vind het erg naar voor je dat je elke dag opnieuw zoiets herleefd. Het heeft een enorme inpact op je gehad en nog steeds hebt. Sterkte!

  1. Ben het helemaal met je eens. Gek genoeg ben ik af en toe wel blij met sommige gebeurtenissen. Het heeft mij heel sterk gemaakt en erg behulpzaam. Doordat mijn leven zo verloop, kan ik andere weer helpen die het nu mee maken. Gelukkig valt het mij tegenwoordig niet meer zo zwaar. Je raakt er gek genoeg van zelf aan gewend.

   Bedankt voor je lieve reactie 🙂

 4. Jeeeee..joh…. wat heftig allemaal!!! Wat zal jij je eenzaam hebben gevoeld! Ben er stil van! Wat een ellende moeten sommige kinderen/mensen meemaken! T is te hopen dat je door dit alles sterker bent geworden. Goed van je dat je dit met ons durft te delen! Er over schrijven kan helpen om het te verwerken, beetje bij beetje.Sterkte!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.