Dat ik het gezeik van andere zat ben geworden is denk ik wel duidelijk. Hier ben ik vrij open over. Mijn leven is vaak uit gestippeld door een ander. Nou is het echt eens aan mij. Halverwege 2016 kon je dit heel goed merken. In  2017 ga ik hier lekker mee door. Ik weet nog niet wat 2017 allemaal gaat brengen, maar de nacht van 6 tot 7 januari zal ik niet snel vergeten. Het was echt bijzonder om het mee te maken. Echt heel deze nacht heb ik gedaan wat ik leuk vind en een ander waarschijnlijk heel gek zou vinden. De vallende sneeuw vlokken hebben deze nacht alleen maar beter gemaakt.

Als je nu op het internet zit, is het je vast niet ontgaan dat de werelddeal weken van KLM weer zijn begonnen. Vorig jaar kon ik het niet echt bekostigen en ben ik het gaan negeren. Dit jaar is dat heel anders. Dankzij mijn stage en studie kan ik tegenwoordig mooie getallen zien. Nee, ik ben zeker niet rijk. Verre van dat, maar in vergelijking met vroeger en het gezin kan ik trots zijn. Dit komt mede doordat ik nooit onzin dingen koop. Als ik iets koop is het vaak iets waar je voor moet sparen en dat komt zelden voor. Toen ik naar de goedkoopste reizen keek van wereld reizen viel mij een paar reizen op. Ik wilde iets geks doen. Het moest iets worden wat niet direct in je op kom. Die vakanties in Spanje zijn inderdaad leuk, maar daar zocht ik niet naar. Uit het lijstje vond ik de hoofdstad van Roemenië er echt heel vet uit zien. Misschien zou je denken waarom, maar eerlijk gezegd weet ik het zelf nog steeds niet.

Om advies in te winnen gooide ik het lijstje online op mijn sociale media. Wat zouden andere mensen kiezen. De dag erna zou ik dan wel gaan kijken en boeken. Kroatië en Schotland bleken al snel populair. Één plek was echter niet populair en drie keer raden welke plek dat was. Juist ja, de plek die gewoon schreeuwde naar mij. Volgens mij koos maar één iemand voor Boekarest. Misschien was dat wel de reden dat Boekarest steeds harder begon te schreeuwen. Zo hard dat ik het eindelijk niet meer kon houden.

Op één of andere manier kwam ik toen in eens op Expedia uit. Dit meen ik serieus. Hoe ik er ben gekomen weet ik niet meer, maar ik zag ineens een goed aangeschreven hotel voor een klein prijsje. Ik keek nog even naar andere, maar dit was toch echt de beste en de goedkoopste. Voor ik het wist had ik ineens mijn hotel kamer gereserveerd. De vliegtickets had ik nog niet eens in mijn bezit. Tien minuten later zat ik naar mijn rekening en mijn mail te kijken. Ik had zo juist rond 1:00 een vlucht en hotel geboekt. Terwijl ik het zelf nog niet eens bevatten gooide ik het al naar buiten. Iedereen lag bijna te slapen, dus eigenlijk wist ik het alleen zelf nog. Het gevoel was echt zo apart. Uit angst dat ik het anders nooit zou doen, heb ik het gewoon maar direct gedaan. Ik kan je vertellen, ik hou er van. Gewoon direct doen en niet wachten.

Voor als je mij wilt uitzwaaien of terug wilt verwelkomen. PS voor de inbrekers er zijn mensen thuis

Slapen kon ik nog lang niet en wilde ik ook echt nog niet. De blijheid gierden door mijn lijf. Bovendien moest er nog een blog post over twee peren en een kiwi worden geschreven. Ja, je lees het echt goed. De woorden vlogen zo op mijn beeldscherm. Het was een blog post wat ik echt heel graag wilde schrijven en zulke blog posten gaan altijd zo gemakkelijk. Binnen een uurtje stond hij netjes in gepland. Toen ik naar de  tijd keek zag ik dat het eindelijk 3:00 was geworden. Waarom eindelijk? Nou ik heb iets met 3:00. Het is de tijd dat ik meestal in slaap val en het doet gewoon iets met mij. Dit keer bracht het weer iets leuks met zich mee. Op Twitter zag ik enkele berichten over sneeuw. Ja hoor, ook hier sneeuwde het. Daar kwam het tweede Fack it momentje.

Zo stil mogelijk ging ik naar beneden. Voor ik het wist was ik klaar
om naar buiten te gaan. Onder de motto ‘’nu het nog kan’’ maakte ik een sneeuwengel en schreef ik dingen in de sneeuw. Dit zou ik mooi voor een blog post kunnen gebruiken. Aangezien het al laat was ging ik weer naar binnen. Alleen ik merkte dat dit met enorme tegenzin ging. Toen kwam ik op een briljant idee. Waarom zou ik niet gewoon een rondje gaan lopen. Voor ik het wist trok ik de deur achter mij dicht. Toen vond ik de beste manier voor mijn promotie uit hoor. Laat ik gewoon lekker groot mijn website in de sneeuw schrijven. Gelukkig liep er niemand langs, want het zag er heel vaag en verdacht uit. Normaal zou dit echt nooit in mij op zijn gekomen. Toch stond mijn naam echt op het parkeer terrein.

Wel jammer toen iedereen wakker werd het al lang weg was gesmolten 😉

Vanaf toen ben ik gewoon gaan lopen. Het verse sneeuw voelde zo lekker aan. Elke stap klonk ook zo lekker in mijn oortjes. De schaamte om foto’s te maken was ook ineens helemaal verdwenen. De sneeuw en de tijdstip maakte de nacht gewoon perfect. Alle lasten vlogen van mijn schouders en de brede glimlach kwam tevoorschijn. Dit soort momenten lach ik mij zelf altijd uit. Wat ben ik toch ook een idioot. Gelukkig wel een idioot die echt genoot van zijn actie. Na zo’n 30 a 45 minuten ben ik weer terug gegaan. Onderweg keek ik stiekem al een beetje naar de foto’s. Zowaar vond ik de meeste foto’s ook nog eens leuk om te zien. Op bed beluisterde ik voor de laatste keer de twee nieuwe nummers van Ed Sheeran (love it) en daarna gingen toch echt mijn ogen eens dicht.

Het kan zijn dat je mij nu echt een idioot vind. Wie boekt er nou zomaar een reis naar een locatie waar die niks van weet en wie gaat er nou om dat tijd stip wandelen. Nou ik ben echt blij dat ik het heb gedaan. De laatste tijd zat ik even niet lekker in mijn vel. De feestdagen verliepen kut en mensen zaten elkaar alleen maar af te zeiken. Hiermee liet ik echt aan mij zelf zien dat ik lekker mijn eigen ding moet doen, want daar wordt ik uiteindelijk het gelukkigst van!

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

5 gedachten over “Wat een mooie/gekke nacht

  1. Wat een geweldige actie! Volgensmij wil bijna iedereen dit wel eens doen, maar ook bijna niemand doet het echt. Top dat je het wel doet!
    En nu heb ik spijt dat ik niet ook naar buiten ging in de sneeuw om 3 uur ’s nachts haha!

  2. “Ps voor de inbrekers, er zijn mensen thuis” geniaal haha.
    Echt awesome dat je naar Boekarest gaat, is mij ook aangeraden maar ligt voor het interrailen niet handig om er een mooie route van te maken. Ben heel benieuwd straks naar je ervaringen van de stad!

    1. Waarschuwing vond ik wel zo netjes. Zou mijn ergste vijand het beeld van mijn moede in een pyjama niet aan willen doen 😉 Routes hoeven niet altijd mooi te lopen hé. Als de plekken maar mooi zijn. Ik vind het dan weer awesome dat je de interrailen ga doen. Dat zou ik zelf ook ooit nog eens willen doen, maar eerst Boekarest en Thailand verkennen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.