Voedselbank eten

Ik heb een hele lange tijd bij de voedselbank gelopen. De mensen die mij persoonlijk kennen of mijn blog al wat langer bekijken wisten dat uiteraard al lang. Ik maak namelijk van de voedselbank geen geheim. Sterker nog het kan niet genoeg besproken worden. Over de voedselbank heerst namelijk vaak een slecht beeld. Het eten is verrot, je kan er niks mee en het is afval. Boelshit, het is juist vaak het tegenovergestelde. Dit wilde ik een hele lange tijd terug laten zien door middel van een video. Opgenomen maar door gebrek aan editting skills toen toch nooit online gekomen. Eindelijk is die dan nu toch een jaar later online gekomen. Dit kan ik maken met de voedselbank.

Misschien heb je de video bekeken, maar misschien ook niet. Kijk dat is uiteraard je eigen keuze. Nu wil ik er alleen wel nog even over door praten. Vooraf een disclaimer. Ja ik weet dat het momenteel heel anders is bij de voedselbank, vanwege Corona en ik weet dat wij  qua locatie enorm mazzel hadden met de producten. Kijk wij hadden ook wel eens slechte/slappe producten, maar wel veel verse producten. Dit kwam dan ook mede doordat ik vroeger altijd tussen de boeren woonde en dus ook veel donateurs voor de voedselbank. Ze doen hun best, maar sommige locaties hebben helaas door drukte of gebrek aan boeren wat minder (gezond) eten.

In de video kon je zien dat de paprika bijvoorbeeld iets slapper is dan vers uit de winkel en dat sommige delen hele kleine vlekjes hadden. Dit werd bij ons vaak al vermeld en je ziet dit ook snel genoeg. De paprika is op zich zelf verder nog perfect om mee te koken. Als je dat er afhaalt kan je nog zoveel doen met deze lekkere groente. Net als bijvoorbeeld het vlees. Uiteraard hoef je natuurlijk niet elke dag vlees te eten. Alleen ik heb er wel voor gekozen om vlees te eten, noem het naïef maar ik vind het persoonlijk gewoon heel lekker en gezellig. Op de vlees verpakkingen staat altijd tot wanneer je het maximaal mag maken na de houdbaarheidsdatum. De houdbaarheidsdatum hoeft namelijk zeker niet de laatste datum te zijn van het product. Invriezen kan bijvoorbeeld al heel veel verhelpen.

Mocht je vragen hebben, schaamte of wat dan ook voor de voedselbank. Je mag altijd contact met mij opnemen of met de voedselbank. Juist doordat we het bespreken wordt de voedselbank steeds normaler. Ja, helaas hebben sommige mensen nodig, maar gelukkig is er iets zoals de voedselbank. Bovendien waren wij bijvoorbeeld ook soms één van de eerste mensen die een product aten. Wat nieuw is durft namelijk zeker nog niet iedereen aan. Dan blijft het liggen en kwam het terecht bij de voedselbank. Ik zou dus zeggen snel je er gewoon eens open voor en neem eens een kijkje 😉

Fabian van der Gijze

YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.