Mooiste hulp

Voor sommige personen die mij persoonlijk kennen zou deze vraag niet onbekend zijn. Persoonlijk ben ik wel een vragensteller, maar dit is wel één van mijn favoriete. Wat is nou eigenlijk het mooiste wat iemand voor jou heeft gedaan en wat is het mooiste wat jij zelf hebt gedaan. Geen flauw idee hoezo ik het ooit ben gaan vragen, maar weet wel dat de mooiste antwoorden er vandaan komen. Lekker direct persoonlijk aanpakken. Dan leer je elkaar tenslotte toch het beste en het mooiste kennen.

Mijn eigen antwoord

Ondertussen heb ik de vraag uiteraard vaak ook wel terug gekregen. Nu zijn er uiteraard meerdere antwoorden mogelijk en niks is fout. Alleen wanneer ik aan iets moois denk, is het voor die gene zelf waarschijnlijk iets heel van zelfsprekend om te doen, maar voor de ander juist iets heel groots. Zo zou ik bij deze vraag altijd terugblikken naar een paar jaar terug. Mijn zus, moeder en ik zelf moesten na het onderduiken met niks weer alles opbouwen. Veel geld was er uiteraard niet. Zo is er toen af en toe wel eens voor gekomen dat er niet echt iets te eten was. Mijn moeder offerde zich dan op door zelf alleen droog brood of niks te eten. Als wij maar in ieder geval konden eten. Voor haar iets kleins, maar in mijn ogen het mooiste wat je kan doen. Puur uit liefde voor de ander. Zelf probeer ik dit dan ook weer zo vaak voor haar en andere terug te doen.

Ik weet oprecht niet het mooiste op te noemen

De grap is vaak wel dat iemand altijd meer moeite heeft met één van de twee vragen. Sommige kunnen direct opnoemen wat het mooiste is wat zij zelf hebben gedaan, maar weten dan even niks te verzinnen wat het mooiste is wat een ander voor hun hebben gedaan. Dat maakt de ene uiteraard niet slechter dan een ander. Soms komt daardoor juist het mooiste antwoordt als laatste. Hierdoor kan je mij bijvoorbeeld al laten zien dat het mooiste voor jou zelf vaak al iets heel kleins is. Een gewoonte hoeft zeker niet altijd zo gewoon te zijn.

Sommige antwoorden zijn wel even slikken

Zo schrok ik bijvoorbeeld zelf ook wel eens door iemand zijn antwoord. Soms krijg ik via mijn blog of socials wel eens gesprekken met mensen met een verhaal. Klinkt misschien heel gek, maar vanzelfsprekend  zitten daar helaas ook mensen tussen met zelfmoord nijgingen. Zo had ik iemand zijn verhaal aangehoord en mijn eerlijke visie/mening over vertelt. Achteraf bleek dat voor die persoon het mooiste te zijn. Eindelijk kon hij zijn verhaal kwijt en werd er niet direct heel zielig overgedaan. Het mooiste bedank woord wat je kan krijgen. Persoonlijk was het voor mij niks om hem uit te laten praten en gewoon echt te luisteren en eerlijk antwoorden is in principe ook niet het moeilijkste. Al kan helaas niet iedereen dat even goed. Kijk ik vraag deze vragen om er de mooiste gesprekken uit te krijgen, dan moet je af en toe wel even slikken.

Vraag de vragen ook eens

Bijna iedereen heeft wel stiekem een verhaal te vertellen. Bij de ene wil je die net iets liever horen dan bij de ander. Alleen mocht je ooit nog eens een vraag aan iemand moeten stellen. Probeer dan deze vragen gewoon eens uit en kijk wat voor mooi antwoord je er uit kan vissen. Vergeet in ieder geval nooit dast iets kleins, voor een ander het mooiste kan zijn.

Fabian van der Gijze

YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Wat is het mooiste wat iemand voor jou heeft gedaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.