Volgend jaar is het (hopelijk) eindelijk zo ver. Eindelijk even een jaartje geen school. Alleen dan blijft er natuurlijk wel nog een vraagje over. Wat ga je in zo’n tussenjaar doen. Laatst vertelde ik hier natuurlijk al dat ik door kon blijven werken bij mijn stage. Daar zou ik zo 40 uur per week aan de bak kunnen. Alleen wil ik dat eigenlijk wel. Wil ik een heel jaar weg gooien met een kantoorbaantje of zie ik mij liever op hele andere plekken. Wat doe je in godsnaam allemaal in een tussenjaar.

In augustus kan ik eindelijk auditie doen voor de BNNVARA academy. Het staat al vast dat ik daar gewoon aan mee ga doen. Na drie jaar weg klikken. Kan ik mij eindelijk op gaan geven. Ik werd echt gek van die mailtjes. Elke keer zat die kut Mbo-opleiding in de weg. Sorry, als je niet tegen het woordje kut kan, maar het is niet anders te benoemen. Je moet natuurlijk wel uitgekozen worden. Mocht dat het geval zijn dan ben ik weg. Dan mag ik een tijdje ‘’stage’’ lopen bij BNN en daarna hopen op een contract. Dan hoop ik daar ook een studie huisje te vinden. Dat zou de perfecte jaar verloop zijn.

Tot die tijd zou ik sowieso gaan werken bij mijn stage. Alleen de laatste tijd beginnen andere dingen gewoon net iets meer te kriebelen. Ik kan gewoon niet zo goed tegen dat kantoor leventje. Je tel de uren af en ik zit er gewoon niet zo op mijn plek. Het is echt een leuk bedrijf, maar dat gezit, word ik helemaal gek van. Ik wil gewoon lekker in beweging blijven. Nou heb ik ook mijn contract gesprek nog niet gehad. Zonder bedragen te hebben gezien kan ik natuurlijk ook heel makkelijk praten. Voor hetzelfde geld ziet het plannetje er dan ineens veel beter uit. Dan kan je het natuurlijk altijd even aankijken voor een paar maanden Al wil ik mijn leven nooit laten leiden door geld.

Persoonlijk hou ik ook enorm veel van reizen. Er zijn nog heel veel plekken waar ik heen zou willen. Nou moet ik ook gewoon werken aan mijn Engels. Dat kan/moet gewoon beter. Een paar maanden reizen zou dan echt top zijn. Ticket naar een ver land en zo veel mogelijk bij mensen slapen via couchsurfing. Hier en daar wat bij klussen en gewoon genieten van de wereld. Dat is stiekem ook nog wel een enorme droom van me. Het doorzetten zal geen probleem zijn. Het moet natuurlijk alleen wel kunnen. Als de kans daar is zal ik er zeker voor gaan.

Dan blijf de mediawereld natuurlijk ook nog heel hard schreeuwen. Gewoon bij één bedrijf werken achter de schermen of gewoon heel veel klussen aan nemen. Knokken voor je plekje en voor de mooie momenten. Hiervoor wil ik binnen kort ook zeker even langs gaan bij de KvK. Mij zelf inschrijven blijf toch een enorme droom. Gewoon Fabiangijze als merknaam kunnen gebruiken. Ik heb ook gewoon zoveel ideeën wat ik zelf zou kunnen maken. Het zou kunnen werken, maar dan moet het je ook wel echt gegund worden. Nou heb ik net wel al een mailtje gestuurd naar één van mijn lievelingspersoon uit dit wereldje. Niet de grootste uit het vak, maar naar mijn mening wel één van de beste. Als ze niet kan/wil dan houdt het natuurlijk op, maar dan hebben we het in ieder geval wel geprobeerd.

Wat zou jij in een tussenjaar gaan doen en waar zou je in mijn geval voor kiezen? De simpelste weg of juist de moeilijkste?

Fabian van der Gijze

volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

4 gedachten over “Wat te doen in een tussenjaar

 1. Ik vind je ideeën stuk voor stuk tussenjaar waardig. Het is sowieso lastig te bepalen wat je dan wilt doen. Zo had ik met mijn eerste mbo opleiding toen ik daarmee moest stoppen, dat ik van januari tot september thuis zat. Ik heb toen flink aan mijn boeken geschreven zodat ik ze kon uitbrengen. Ik ben ook geen kantoortype, maar op dat moment wel, want ik deed iets waar ik blij van werd. Net als jij zou ik ook graag reizen, maar heb ik er gewoon geen geld en tijd voor. Daar baal ik van. En een reismaatje zou ook leuk zijn, al zou ik het ook geen probleem vinden alleen te gaan. Ik zou het sowieso niet te simpel houden, jezelf wel een beetje uitdagen, er een memorabel iets van maken waar je niet met spijt naar terugkijkt. Maar zo te horen ga je wel een leuk tussenjaar tegemoet, ondanks waar je nu uiteindelijk je keuze op laat vallen 😉

 2. Lastig! Ik zou vragen of je een 12 (of 16 of zo) uur contract kan krijgen. 2/3 dagen werken en de rest aan je acteer klussen besteden. Nog even sparen is slim en geld is (echt helaas) in onze wereld echt nodig.
  Goed dat je BNN nog even zegt. Moet ik opschrijven. Ik wil misschien ook solliciteren als iets van content marketeer/storytelling.
  K ga morgen naar de KvK om It’s Robin in te schrijven!

  Ben benieuwd waar je uit eindelijk voor kiest? Zegt je gevoel al iets?
  Robin onlangs geplaatst…In de bioscoop: April 2018My Profile

  1. Beetje late reactie, maar de vakantie was ik je berichtje even helemaal vergeten. BNNVARA moet je zeker groot opschrijven. Zou voor jou ook zeker tof zijn. Ik zal je tegen die tijd er nog wel even aan herinneren. Helaas gaat 12 a 16 uur waarschijnlijk niet lukken bij dit bedrijf. Dat zou waarschijnlijk echt te weinig zijn. Binnenkort ga ik wel naar de mediastage dagen, dus wie weet vind ik daar wel een heel leuk bedrijf. Op je KvK inschrijving ben ik wel echt jaloers. Dat blijf toch altijd een droom om te doen. Ik ben toevallig wel een beetje bezig met een logo/ideeën, dus ik stuur je snel even een berichtje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.