De feedback van de afgelopen dagen is echt niet normaal. Normaal reageer ik altijd direct terug op iedereen, maar 50 a 100 berichtjes waren  ook iets te veel voor mij. Vandaar vond ik deze plek er wel geschikt voor. Hier is het tenslotte ook allemaal door ontstaan. Een bedankje is namelijk wel zo netjes. Ik had een paar berichtjes wel verwacht van familieleden, maar dit had ik echt nooit zien aankomen. Wat een impact had mijn vorige blog post. Niet alleen op mij, maar op een heleboel mensen.

Zo’n 3 jaar geleden ben ik begonnen met bloggen. Misschien op het begin nog niet zo fanatiek, maar ik had wel een grote doel. Mijn onbekende leven delen met andere. Ik had super veel meegemaakt en ik maakte nog steeds heel veel mee. Dankzij die gebeurtenissen merkte ik dat ik veel andere kon steunen en helpen. Dit wilde ik voor veel meer mensen kunnen doen. Zodoende ontstond Fabiangijze. Het was eigenlijk een heel simpel concept. Zo eerlijk/persoonlijk mogelijk mijn verhalen vertellen en de rest eromheen boeide eigenlijk niet. Ik hoefde geen perfecte site of de beste foto’s. Mijn leven is niet perfect, dus waarom zou mijn site dat dan wel zijn. Zo ben ik begonnen en zo ben ik eigenlijk nog steeds bezig.

Nou gaat het met mij persoonlijk erg goed. Ik zweef een beetje langs de ellende en geniet van mijn acteer klussen. Alleen het leven gaat natuurlijk wel door. Om mij heen is het zeker niet zo kleurrijk. Zodoende kwam mijn vadersleven ook weer ineens op mijn pad. Ik besloot over mijn keuze moment een blog post te schrijven. Dit zijn toch de verhalen die ik het mooist vind om te schrijven. Wanneer het mij raakt, raakt het veel meer andere. Daarnaast moest ik het ook gewoon even van mij afschrijven. Dat was dan ook zeker de rede dat ik de tekst zonder te stoppen in één keer kon schrijven. Ja, het was weer een hele persoonlijke blog post geworden. Eentje om niet zo snel meer te vergeten. Het onderwerp is daar voor mij ook veel te belangrijk voor.

Net als altijd ging ik er gewoon vanuit dat 20 mensen het zouden gaan lezen. Hopelijk zat daar dan weer één iemand bij die ik kon helpen. Niet zo zeer met zo’n zelfde keuze, maar gewoon om het bespreekbaar te maken. Alleen de getalen vlogen maar omhoog. Mijn facebook sloeg ook nog eens op hol. Super veel mensen kwamen met advies en hun eigen verhaal. Zowel privé als openbaar berichten. Het ging echt los. Sommige baalde nog steeds van hun eigen keuze en probeerde mij de juiste keuze te laten maken. De ander raden mij juist weer aan om er niks mee te doen. Nou heb ik echt alle berichten met liefde gelezen. Elk verhaal was op zijn eigen manier weer mooi. De ene heel behulpzaam en de ander soms aan de dwingende kant. Echter laat ik zo’n grote keuze natuurlijk wel geheel aan mij zelf over. Zo’n keuze maak je niet door een berichtje. Dat snap iedereen denk ik wel.

Nou zouden sommige mensen zich denk ik wel afvragen hoe het nou verder is gegaan. Ik heb in ieder geval één afdeling al aan de telefoon gehad. Hier lag mijn vader gelukkig/helaas niet. De zoektocht wordt hierdoor wat moeilijker. Toch ga ik heel erg mijn best doen om de juiste afdeling te vinden en er achter te komen wat er precies met hem is. Door de grote schrik is alles een beetje langs mijn zus gevlogen. Mocht die echt ernstig ziek zijn wil ik hem zeker nog een keer spreken, mocht dit niet het geval zijn, zie ik wel hoe het loop. Het feit blijf dat ik zijn aanwezigheid niet mis in mijn leven. Voor ons beide was dit gewoon de beste optie. Al zou hij dat zeker anders voelen. Alleen zijn problemen/verslavingen waren gewoon te groot.

We zullen het weer mee gaan maken.  Ik wil je in ieder geval enorm bedanken. Bedankt voor je verhaal, openhartigheid, advies, steun en voor je tranen. Hopelijk heeft het niemand een te grote klap verkocht. Dat was zeker niet de bedoeling. Hopelijk is het juist meer bespreekbaar geworden en heeft het je laten zien dat je zeker niet de enigste  ben die zo’n keuze in zijn leven krijg/kreeg. Ik vond het in ieder geval enorm mooi om te zien. Het geeft ook zeker moet om mijn keuze te maken.

 

Nogmaals bedankt

Fabian van der Gijze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.