Netwerken

Bij elke acteer workshop komt één ding altijd naar voren. Dat is natuurlijk netwerken. Ik merk eigenlijk bij alles dat dit zo belangrijk is. Dank netwerken merk ik ook heel erg dat er nieuwe deuren voor mij opengaan. Zodoende ben ik ook bij Kemna casting geraakt. De grootste castingbureau van Nederland. Daarnaast ontmoet je er ook hele aardige mensen door. Misschien maakt dat het juist wel zo leuk.

Netwerken ben ik namelijk echt leuk gaan vinden. Na een tijdje gaat het ook gewoon van zelf. Je wordt uitgenodigd voor een tv-programma en moet daar automatische nieuwe mensen. Zo blijf het balletje een beetje door rollen. Op deze plek doe ik dat natuurlijk ook al een tijdje. Hier leer ik de meest verschillende mensen kennen. Zo heb ik gelukkig hele leuke vriendschappen kunnen opbouwen, verre familie leren kennen en gelukkig ook wat nieuwe mensen op het gebied van tv/film. Nou komen alle audities er aan en dan komt het netwerken toch mooi van pas

Het wordt vanzelf een beetje een sport. Niet dat je zoveel mogelijk mensen wilt ontmoeten, maar wel de leukste mensen en natuurlijk soms ook de handigste. Zo had ik afgelopen zondag hele leuke opnames bij iemand thuis voor YouTube. Deze jongen woont niet eens zo ver van mij vandaag, maar zonder MTV video love had ik hem waarschijnlijk nooit leren kennen. Dat zou echt heel zonde zijn geweest. Persoonlijk vond ik echt dat we een leuke klik hebben en we zijn ook nog heel handig voor elkaar. We zitten toch een beetje in hetzelfde wereldje. Al heeft hij het tv-wereldje juist al een beetje achter de rug. Zijn oude beelden vond ik dan ook erg leuk om terug te zien. Hij is toch al op de plekken geweest waar ik alleen nog maar van droom. Daarnaast is het gewoon leuk om ook mensen om je heen te hebben die precies begrijpen waar je voor knok. Dat kunnen er namelijk niet veel. De meeste mensen proberen je toch een beetje van het idee af te helpen.

Niet veel mensen zullen dit nog weten, maar ik heb ook ooit een ondernemingsopleiding gedaan. Hiervoor heb ik dan ook een certificaat voor behaald. Ik kreeg toen in een zomer de kans om die cursus te mogen volgen. Nou was ik wel van de aanpak, dus dit sloeg ik zeker niet af. Sindsdien ben ik ook nog meer verliefd geraakt op het ondernemen. In mijn hoofd heb ik ook allerlei bedrijfjes al opgestart. Nou heb ik er nu helaas niet zo heel veel tijd voor. Alleen nu komt er misschien wel weer een tussen jaar aan. Dan is dat toch het perfecte moment voor zo’n plan uit te werken. Zou ik persoonlijk heel graag iets op tv-gebied opstarten. Dat gaat er waarschijnlijk ook zeker komen. Eerst even alles uitschrijven en opbouwen. Een netwerk is dan superhandig. Op het begin heb je toch niet al het geld om te investeren. Hulp is dan zeker altijd welkom.

Nou zijn er natuurlijk veel meer mensen die vaak aan netwerken doen. In principe doet iedereen dat denk ik wel. Je leert onbewust toch altijd mensen kennen waarvan je later weer profijt heb. Instagram is hier natuurlijk een heel mooi voorbeeld van. Door middel van foto’s en hashtags kan je mensen leren kennen die duizenden kilometers van je vandaan wonen. Zo heb ik ook veel contact met mensen uit bijvoorbeeld Indonesië en spreek ik soms acteur uit Amerika. De meeste mensen die dit zullen lezen zullen dit wel herkennen. Waarschijnlijk niet op  acteer gebied, maar wel op blog gebied. Besef je soms nog wel hoe groot je netwerk/bereik eigenlijk al is en hoe verschillend je het zou kunnen gebruiken.

Ik vind het in ieder geval er interessant en probeer mij er de laatste tijd ook steeds meer in te verdiepen. Hoe bouw je het op en hoe kan je het allemaal juist gebruiken. Nou kom ik ook op één van de punten uit  waarom ik dit heb geschreven, want hoe doe jij dit eigenlijk. Ga je echt naar netwerkborrels of ontmoet jij de mensen in de plaatselijke supermarkt. Maak je veel gebruik van je netwerk of juist helemaal niet. Ik ben echt benieuwd. Mocht je dus tijd over hebben laat dan zeker hier of op sociale media een berichtje achter. Misschien kan je mij ook weer iets bijleren

Ben benieuwd 🙂

Fabian van der Gijze

 

Eén gedachte over “ We blijven lekker door netwerken!

  1. Ik netwerk zelf helemaal niet maar ik zit in de Wmo-raad van onze gemeente dus ik snap dat het heel belangrijk is. Laat je gezicht zien en praat met de juiste mensen. En met veel mensen. Het is niet mijn ding, maar als je iets wilt bereiken zul je wel moeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.