Het is weer eens tijd voor Valentijnsdag. De dag waarop sommige mensen de verplichting voelen om heel spontaan extra lief te zijn voor hun partner. Persoonlijk heb ik hier wel al eens geschreven hoe ik kijk tegenover Valentijnsdag. Mijn mening is er niet echt op veranderd. Nee, ik ben zeker niet zuur tegenover Valentijnsdag. Alleen ik kan nooit zo goed tegen dat neppe en commerciële gedoe. Nou plaatste ik een foto op mijn Instagram met een stukje tekst over Valentijnsdag. Ik besloot er ook maar eens een blog over te schrijven. Ben benieuwd hoe jij er over denkt.

Ja, ik ben single

Voordat bepaalde reacties gelijk weer worden gegooid. Ja, ik ben ook dit jaar single tijdens Valentijnsdag en nee dat heeft niks met deze blog te maken. Wanneer ik wel een partner heb tijdens deze dag, dan veras ik haar liever juist een dag later dan op Valentijnsdag zelf. Geef toe, hoe vaak hoor je niet dat de partner er zelf op hoop en er naar toe hint. Dast maakt het in mijn ogen al zo veel minder romantische en al helemaal niet meer spontaan. De duurste cadeaus zijn nog niet goed genoeg en het moet altijd net ietsjes groter. Wat voor echte waarde zit er dan nog achter en had je het ook uit je zelf gedaan op een andere dag dan Valentijnsdag? Waarschijnlijk niet. Weet nog wel dat er bepaalde mensen boos op mij waren, omdat ik mijn ex vriendin geen roos had gegeven op Valentijnsdag. Sorry maar ik met niet zo standaard en van de clichés.

https://www.instagram.com/p/B8g9zj3FN_m/
Er zijn nog 364 andere dagen

Wat ik nou echt mooi vind om te zien is als iemand echt lekker spontaan iets doet. Op Valentijnsdag verwacht bijna iedereen wel iets te ontvangen van zijn/haar partner. Als je het een week eerder of desnoods een maand eerder doet. Dan voelt het toch al veel specialer en dan is het echt onverwacht. Ik vind het mooi om te zien als ik mensen oprecht van elkaar ziet genieten. Genieten van elkaar en van het leven. Persoonlijk hou ik er van om mensen complimenten te geven. Ik moet het wel altijd menen anders geef ik ze niet, maar als het kan dan zal je mij zeker altijd horen. Dit is in mijn ogen ook een mooie manier om te laten zien aan iemand dat je ze waardeert en/of om ze geeft. Helaas merk ik heel erg dat we dat stukje een beetje verliezen. Mensen kijken je soms gek aan als je een compliment geeft en je hoort bijna niemand meer echt complimenten maken. Al helemaal niet tegen mensen die ze niet kennen. Op dagen zoals Valentijnsdag kan het gek genoeg vaak ineens wel. Waarom is dat ene zetje daar voor nodig. Durf je het anders niet of denk je er niet aan.

Wat is jou mening hierin

Ben je zelf een lover of een hater voor Valentijnsdag? Volgens mij zit er tussen die twee ook niet echt een middenweg. Vooral als lover zijnde je zeker niet door mij laten beïnvloeden en vier Valentijnsdag lekker groots. Het is alleen maar mooi om te zien als de liefde wordt verklaard, alleen vergeet gewoon de andere dagen ook niet om iemand af en toe speciaal te laten voelen. Dat blijft uiteindelijk alleen maar het mooiste wat er bestaat!

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.