Drie jaar geleden kwam er een blog post online met de titel ‘’Wie ben ik’’. Het jaar daar op deed ik dit nogmaals. Nou verander ik bijna elk jaar weer, dus laat ik de traditie gewoon voortzetten. Wie ben ik nou eigenlijk?

Zodra je op mijn stukje internet terecht kom hoef ik mij eigenlijk al niet meer voor te stellen. Dat ik Fabian heet is geen geheim. Wel wordt ik tegenwoordig vaak Fabian Gijze genoemd en dat is dus wel mooi fout. Mijn hele naam is Fabian van der Gijze, alleen fabianvandergijze.nl staat niet echt hé.  Op dit moment van schrijven ben ik 18 jaartjes jong en dat blijf ik lekker tot 13 mei. Wel wil ik er gelijk bij vertellen dat een leeftijd naar mijn mening een leugen is. Persoonlijk kijk ik altijd naar de persoon en niet naar iemands leeftijd. Vroeger werd ik altijd als een klein kind gezien, terwijl ik dit al lang niet meer was. Sterker nog ik had vaak al veel meer mee gemaakt dan de mensen die het tegen mij zeiden. Je moet nooit iemand onderschatten. Misschien is het je trouwens al opgevallen, maar ik ben een super dyslect. Dit houd mij echter niet tegen. Wijs mijn fouten ook gerust aan. Daar kan ik alleen maar van leren, maar goed het standaard dingetje hebben we nu wel gehad. Laten we maar eens over gaan naar mijn schrijfstijl. Lekker persoonlijk, want daar hou ik van.

Een jonge met dromen, passie en een jonge die met veel plezier leeft . Ja, zo zou je mij kunnen omschrijven. Alleen schuilt er achter mij veel meer dan een ander vaak verwacht. De mensen die mijn hulp nodig hadden en mensen die dicht bij mij staan wisten dit. Mijn verhalen inspireerde mensen en hielpen sommige die deze tijden ook hebben gekend of nu nog dagelijks mee maken. Zodoende besloot ik mijn verhalen met iedereen te delen. Geen geheimen meer voor de buitenwereld. Dit ben ik en dit is mijn leven! Een leven wat de meeste volwassenen nog niet eens hebben ervaren en mij toch onderschatte. Tja, dat is een grote fout wat veel mensen vaak maken. Achter iedereen schuilt een verhaal. Hier vertel ik dingen die vele andere nooit durven te vertellen en verbreek taboes. Mijn grens en schaamte is ver te zoek. Dankzij die feit kon ik één van de persoonlijkste bloggers van Nederland worden en misschien ben ik dat wel al. Hier kom je voor een verhaal en niet om te geinen.

Stil zitten en terug kijken heb ik nooit geleerd. Je moet door en durf dingen recht in de ogen te kijken. Dat is iets wat ik heb geleerd van mijn leven. Vallen is niet falen, maar niet meer op staan wel. Heel vaak hoor ik dat mensen respect hebben hoe ik er mee om ga. Voor mij is dit heel normaal geworden. Dit is mijn leven en die accepteer ik volledig. Als ik deze keuze niet had gemaakt zou ik hier waarschijnlijk niet meer zitten. Nee, dan had je mij waarschijnlijk nog maar op één plek kunnen vinden, Het kerkhof. Gelukkig is dat laatste niet het geval.

Elke seconde wil ik graag benutten. Ik voel mij niet graag nutteloos en wil altijd wat te doen hebben. Dit breek mij inderdaad soms op, maar ik heb het er echt voor over. Momenteel ben ik druk bezig met mijn blog en figuren. Ik wil over een paar jaar onder contract staan bij een tv zender en/of op het witte doek te verschijnen. Hier doe ik alles voor. Zo slaap ik bij vreemde, bij mijn oma of ik sta al om 3:00 op om ergens te kunnen figureren. Het wereldje is hard, maar als ik wil er voor vechten. Mijn leven is altijd geleefd door een ander, maar nu is het mijn tijd. Niemand bepaal meer hoe mijn leven wordt geleefd. Op deze manier moet je soms afstand doen van mensen, maar op deze manier ontmoet ik ook de mensen waar ik om geef.

Ik ben zo’n idioot die je echt om 3 a 4 uur wakker mag maken als je ergens mee zit. Als ik iemand kan helpen dan doe ik dat. Mensen hebben mij liefde laten zien en die wil ik een ander ook weer laten zien. Soms wordt ik hierdoor inderdaad teleurgesteld door mensen, maar die laat ik dan zonder probleem volledig barsten. Zo heb ik ook het contact verbroken met de man die mij liet opgroeien. Na zoveel kansen te hebben verpest kwam er een einde aan ons relatie. Hoe deze moeilijke beslissing ooit tot stand is gekomen vertel ik hier ook.

Mensen zien soms een stille en mysterieuze jongen. Dat zijn de mensen die zich nooit in mij hebben verdiept. Als je echt in mij verdiept kom je achter mijn persoonlijkheid en kan er een mooie vriendschap ontstaan. Ik oordeel niet over jou, dus doe dat dan ook niet van te voren bij mij. Alleen op deze manier kan je naar mijn mening echt een band met iemand opbouwen. Denk je mij te kennen, dan heb je het helemaal mis. Echt niemand ken mij helemaal, want dat doe ik zelf niet eens. De mensen die echt dicht bij mij komen weten dit allemaal. Ik val niet onder een hokje en daar wil ik zeker ook nooit in terecht komen. Ik ben Fabian en dit is mijn leven!

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

8 gedachten over “Wie ben ik (2017)

  1. Tof! Ik ben je site even aan het stalken (heb je misschien al wel gemerkt, oeps) en ik waardeer het echt heel erg! Ik heb me voorgenomen om meer van je te gaan lezen, want ik vind het echt gaaf dat je zo open bent enzo. ^-^

    1. Merk het helaas nu pas. Je werd op een of ander manier gezien als spam. Vind het juist heel leuk dat je lekker veel heb gelezen. Vooral als ik kijk naar hoelang je ben blijven hangen. Vind het echt een eer als mensen 27 minuten rond kijken (ja, ik zie alles ;-)) Echt heel fijn dat je mijn schrijfstijl prettig vind. Als je openheid zoek ben je hier inderdaad op de goede plek. Hopelijk kom je nog heel vaak stalken. Vind je nu al een leuke lezer 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.