Wat is de tijd snel gegaan. 24 augustus besloot ik mijn site zelf te gaan hosten en een eigen domeinnaam te nemen. Nu 2 december is dat alweer 100 dagen terug en in die tijd is er best veel gebeurd op mijn site en heel veel veranderd. Daarom blik ik in deze blogpost terug naar de afgelopen 100 dagen.

Eerst wil ik even terug blikken naar het aantal bezoekers wat ik heb mogen halen in een best wel korte tijd. Zelf heb ik mij nog niet echt verdiept in wat het gemiddelde is bij andere bloggers die ook pas net beginnen, maar naar mijn mening doe ik het best wel goed. Elke maand bereik ik namelijk de 500 bezoekers. Dit had ik zelf nooit gedacht te bereiken. Ik was eigenlijk voor de lol begonnen en wilde eens kijken hoe het mij zal bevallen. Nu iets meer dan 3 maanden veder kan ik echt trots zegen dat het goed gaat met mijn blog. Ik heb namelijk gewoon al 1700 unieke boekkers gehad op mijn site en hier ben ik dan ook echt trots op.

Op het begin zei ik het al er is een hoop veranderd aan mijn blog. Dit is zowel te merken qua mijn blog stijl, promotie, verschillende soorten blogposten en het post schema.

Laat ik beginnen met de naar mijn mening de moeilijkste en de belangrijkste beslissing. Ik heb het over mijn post schema. Eerst keek ik maar een beetje wanneer ik zin had. Qua tijd was dit heel lekker, maar er kwam eigenlijk niet echt mensen op af tot ik een besluit nam.  Ik blog nu om de dag. Op het begin was het even wennen, maar nu weet ik precies wanneer ik moet bloggen om hem op tijd online te krijgen. Dit lukt mij gelukkig bijna wel altijd. Het is eigenlijk nog maar één keer voor gekomen dat er na een dag rust niks online kwam. Dit kwam toen door ziekte en tijdsnood.

Mijn promotie is ook heel anders geworden. Ik ben namelijk op 21 plekken op Facebook actief met het promoten van mijn blogpost en dit levert echt veel actieve bezoekers op. Ook ben ik begonnen met het promoten op google+. Hier doe ik het nu nog op 3 plekjes, maar ik ben druk bezig met zoeken naar meerdere plaatsen, dus heb je een tip voor mij laat het mij gerust weten.

Mijn blog stijl en verschillende blogposten horen een beetje bij elkaar. Eerst gebruikte ik zelfde foto’s . Nu probeer ik altijd wel het juiste foto te vinden of te maken. Dit is natuurlijk iets moeilijker bij mijn blog, omdat het vaak over het verleden gaat. In de 100 dagen zijn er meerdere soorten blogposten ontstaan. Op dit moment heb ik de volgende hoofd soorten: Heden, verleden, foto’s, mijn mening, tag en vriendenboek.  Onder sommige van deze categorieën zijn nog maar een paar blogposten online gekomen, omdat ik ze net pas bent gestart. Hier komt snel genoeg veranderingen in, maar ik moet ook even kijken wat aan slaat en wat te doen is.

De mooiste momenten die ik tot nu toe heb beleefd zijn:

  • Dat mijn blogpost over de voedselbank echt terecht kwam bij de hoofdkantoor van de voedselbank. Ik kreeg tijdens een les op school ineens een mailtje van de voedselbank binnen. Ik kreeg een compliment over mijn blogpost en de vraag of hun hem mochten gebruiken voor op de site en hun social media. Natuurlijk mocht dit van mij. De bedoeling is van mij om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken en hun te kunnen helpen met mijn verhalen. Onder tussen is deze blogpost al 105 keer bekeken en staat hij in mijn top 5 meest bekeken blogposten. Je kan hier klikken om te gaan naar deze blogpost.

 

  • Dat mijn blogpost ter nagedachtenis aan mijn oom super goed is ontvangen en bekeken. Hij heeft veel voor mij betekend en dat er zoveel mensen bij zijn dood stil stonden kon ik echt niet geloven. De lieve worden die overal vandaan kwamen deden mij echt goed. Deze berichtjes kwamen zowel van mijn familie, vrienden, maar ook mensen die ik nog nooit heb mogen ontmoeten. Vind het super mooi om te zien dat precies deze blog op dit moment  het best bekeken is door 227 mensen. Deze blog kan je hier zien.

 

  • Mijn grootste hoogte punt heb ik laats behaald. Ik kwam in aanraking met de organisatie childhelplineinternational. Ik heb een blog over hun campagne #FreeOurVoice mogen schrijven. Dit lag heel dicht bij mij en mijn blogposten. Zelf vond ik het daarom echt een eer dat ik hier over mocht schrijven en dat ze contact met mij willen houden in verband met mogelijk latere samenwerkingen. Bovendien vond ik het ook heel spannend, omdat het een groot internationale organisatie is. Alle contact is eigenlijk in het Engels geweest en ik kan bijna geen Engels. Het was voor mij dus erg leerzaam en we begrepen elkaar dus zeker een trotse puntje. Deze blog is hier te vinden.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer hoogte punten, maar dan kan ik nog wel even door blijven gaan. Wel wil ik iedereen bedanken voor het steunen van mijn blog, het bezoeken en elke keer weer terug komen. Zonder al jullie bezoeken weet ik niet of ik het zolang vol zou hebben gehouden en veel nieuwe zou hebben ontmoet. Bedankt hier voor en hopelijk tot ziens.

Op naar de 200 dagen 🙂

 

Met vele dank,

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram, google+ en Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.