Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om mij zelf af en toe te checken. Heb ik het nog naar mijn zin en wat kan beter. Ik heb gewoon geleerd dat dit erg belangrijk is. Ja, ik weet zelf donders goed dat ik een moeilijke persoon ben. Dit is nou eenmaal zo. Ik heb gewoon veel emoties en raakt super snel afgeleid. Toch probeer ik alles uit mij zelf te halen. Deze laatste weken zeg ik tegen iedereen dat het super goed met mij gaat. Dat is ook echt het geval. Er komt in eens zoveel leuke dingen op mijn pad en daar ben ik echt dankbaar en blij om. Toch wilde ik juist deze week mij zelf aankijken en bedenken of ik mij echt top voel. Persoonlijk denk ik van niet. Er kan nog zoveel beter.

De vraag wat zou nou echt goed voor mij zijn, is een beetje beangstigend. Als ik die vraag nou direct kan beantwoorden. Gaat het dan wel zo goed met mij? Natuurlijk weet ik echt wel dat het niet top gaat. Dat voel ik echt wel aan. Het gaat serieus heel goed, maar top zeker niet. Er zijn zoveel dingen wat ik beter zou kunnen doen. Die feit raak mij behoorlijk. Is het niet eens tijd om mijn leven weer eens volledig om te gooien en tijd voor een nieuwe verhaal. Eigenlijk heb ik niet zo heel veel te verliezen. Zo veel stelt alles nou ook weer niet voor.

Neem bijvoorbeeld mijn rust. De laatste tijd heb ik een gigantische leuke druk gevoelt. Korte nachten, vroeg opstaan, veel reizen en mijn dromen volgen. Mijn lichaam kon dit helaas niet zo goed aan. Ik moest 4 a 5 dagen echt goed uit rusten.  Alleen merk ik dat dit niet de enigste dingetje is. Een thuisbasis zie ik echt als een rust/relax plek. Dit is de laatste tijd niet meer het geval. Ik ben druk bezig op mijn computer voor mijn blog en tv werkzaamheden. Mijn telefoon gaat continu af en dat trek ik misschien wel het minst.

Ja, ik geef toe dat ik erg actief ben op het internet. Alleen als ik heel eerlijk ben is dit niet echt heel goed voor mij. Er zijn zoveel vragen die door mijn hoofd ga, want heb ik al een mailtje ontvangen van pietje, zou die gene dit al gelezen hebben en wat zou zij aan het doen zijn. Ik maak mij er echt gek mee. Het is niet eens een verslaving te noemen. In mijn ogen hoort het er gewoon bij. Mijn apparatuur kan ik gerust uitzetten. Alleen dit doe ik echter niet. Voor bepaalde dingen en mensen wil ik gewoon continu bereikbaar zijn. Als ik een berichtje stuurt naar iemand hoop ik ook op een snelle reactie. Dit hoop ik dus ook voor een ander terug te kunnen doen.

Mijn gedrag in de avond is al helemaal niet goed te praten. Mijn telefoon lig vlak onder mij met geluid aan en voor het slapen gaan kijk ik nog even een filmpje op mijn Ipad. Als ik dan toch wakker moet liggen doe ik het liever met een filmpje er bij. Natuurlijk blijf je dan nog langer wakker. Binnenkort wil ik ook echt gaan proberen dit af te leren, want het loopt een beetje uit de handjes.

Veder merkte ik dat ik met sommige dingen echt heel erg zat. Gelukkig ben ik dat nu wel aan het ophelderen. Hier ontstond ook mijn drie brieven uit. Door alle drukte en veranderingen is er helaas ook een hoop verloren gegaan. Ik investeerde mijn tijd in het verkeerde en ja dat krijg je later te zien. Wanneer ander bijvoorbeeld uitgaan zit ik gezellig thuis op de bank. Dat is natuurlijk leuk, maar af en toe zou ik ook eens naar buiten willen gaan. Gewoon even een filmpje pakken, discotheek in gaan of gewoon even uit eten. Dat doet een mens goed. Helaas merk ik dat heel veel mensen denken dat ik niet mee wil gaan. Meestal komt dit door hun alcohol gebruik en misschien hebben ze daar ook wel een beetje gelijk in. Je gaat niet naast mensen zitten die zich thuis vol gooien, terwijl jij met je sinaasappelsap er naast zit. Er moet echt iets komen wat ik leuk vind om te doen in het wekend.

Ook mis ik heel erg een maatje. Gewoon iemand waar je goed mee kan praten en af en toe een knuffel kan aan geven. Dit heb ik altijd al nodig gehad en bijna altijd wel gehad. Zeker de laatste twee jaar. Nu mijn relatie uit is mis ik dat toch wel echt. Misschien is dat ook wel echt de reden dat ik het nooit heb uitgemaakt. Er was altijd wel iemand om terug op te vallen. Het meisje en alles er om heen mis ik niet echt, maar wel dat gevoel. Nou maak ik mij zelf altijd helemaal gek op dat gebied en kan ik dagen denken aan iemand, maar toch.

Al die dingen merk ik ook heel erg op school en eerlijk gezegd ook op stagé. Ik heb het reuze naar mij zin, maar toch ontbreek er iets. Vaak ben ik er futloos door mijn slaap gebrek en de uitdaging is weg. Mijn verwachtingen qua moeilijkheid waren heel hoog, maar dit valt helaas tegen. Als je het door heb, dan heb je het ook wel echt door. Meer is er eigenlijk ook niet over te zeggen.

Ik ben echt heel blij dat ik weer even feedback heb gegeven aan mij zelf. Het voelde gewoon allemaal niet compleet. Dit keer ga ik echt mijn best doen om bepaalde dingen te veranderen. Misschien moet ik af en toe gewoon even mijn telefoon uit doen en lekker een boek pakken of juist vaker hard gaan lopen. Er is in ieder geval nog genoeg te doen in mijn ogen!!

Bekijk jij je zelf wel eens op deze manier? Voel jij je echt zoals je zegt of is het stiekem anders? Mocht jij een mening hier over hebben. Laat het gerust achter. Ben erg benieuwd!

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

4 gedachten over “Wat zou goed zijn voor mij (heden)

  1. Wat heb je dit mooi beschreven! Ik vind het een heel mooi iets wanneer mensen bij zichzelf nagaan en actief bezig zijn om zichzelf te verbeteren. Zelf ben ik daar namelijk ook graag mee bezig, maar ik kom het niet zo vaak tegen bij anderen.
    Qua wat je beschrijft snap ik je vrij goed zeker wat slapen en internet betreft. Zelf doe ik daar sinds een paar maanden minder aan. Omdat ik merkte dat ik nadat ik een uur aan het appen was geweest ik vervolgens nog een uur (of een paar) in bed lag na te denken over dat gesprek. Of het nou een positief of negatief gesprek was, ik zit achteraf altijd na te denken in bed en ik werd er gek van. Dus nu doe ik dat, sinds een maand of twee, niet meer en slaap ik echt veel fijner! Al vind ik het soms best lullig voor mijn vrienden dat ik meestal na 10 uur niet meer reageer op berichten. Ik vind het namelijk ondertussen ook een prachtige bewonderenswaardige eigenschap van jou dat je letterlijk dag én nacht voor je vrienden klaar staat!

    1. Wat leuk dat jij dat ook soms doe. Nog nooit iemand tegengekomen die dit soms ook deed. Mensen zijn vaak een beetje blind voor de dingen die ze zelf doen. Zou voor sommige juist goed zijn om het eens te proberen. Dat na 10 uur niet meer reageren herken ik. Heel vaak krijg ik in eens niks meer terug in die tijd. De meeste zijn dan gelukkig in slaap gevallen met hun telefoon op hun hoofd haha. Bedankt voor je compliment. Vind het altijd bijzonder dat ik er kan zijn voor mensen, dus dan wil ik er ook zijn ook

  2. Wauw, goed beschreven. Ook ik die dit ook regelmatig, alleen doe ik het als ik al ingestort ben, goed dat jij op tijd ten rade gaat of het wel goed met je gaat! Vergeet je WiFi niet uit te zetten als je toch naast je telefoon slaapt, van die straling slaap je ook minder goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.